Még nem regisztráltam

Életke

Teli has, üres palack, réteges öltözék – lifehackek repüléshez

Anna Csákó

Biztosan akad olyan, aki szeret repülni, de összességében sok macerával jár – tömegben várakozni órák hosszáig egy túlárazott plázában, ami mellett rengeteg stressz érhet, kezdve a gépek késésétől az elveszett vagy nem megfelelő méretű poggyászokon át egészen odáig, ki fog mellettünk ülni a gépen. Olyan tippeket hoztunk, amelyek legalább egy kicsit megkönnyíthetik az utunkat.

Szerinted melyik a leghasznosabb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.
BraunS / Getty Images

Vigyél könyvet

Vagy fülhallgatót, és egy olyan eszközt, amin offline is nézhetsz filmeket – de természetesen az is jó megoldás, ha nem tereled el semmivel a figyelmedet, hanem relaxálásra használod az utazással töltött időt.

urbazon / Getty Images

Üres palack

A biztonsági ellenőrzőponton bármilyen ital is legyen nálunk, az a kukában fog landolni. Egy üres palackot viszont ingyen is feltölthetünk vízzel a reptér mosdóiban ahelyett, hogy borsos áron vennénk egyet.

Ekaterina Demidova / Getty Images

Réteges öltözék

Nem érdemes túlzásba vinni, de a derekunkra kötve bármikor elfér egy plusz pulcsi, amitől a poggyászunk egyszerűbb lesz és kevésbé zsúfolt, valamint a hőérzetünkön is javíthatunk, ha a gépen túl hűvös lenne.

tatyana_tomsickova / Getty Images

Teli has

Egy éttermi vacsora árát megspórolhatjuk, ha nem üres hassal érkezünk a reptérre, hanem indulás előtt jóllakunk vagy viszünk magunkkal szendvicseket az útra.

vinhdav / Getty Images

Ne kapkodj

Mindenki rémálma, hogy lekési a gépét, de ha már csak arra várunk a kapunknál, hogy felengedjenek a gépre és nincs elsőbbségi jegyünk, nyugodtan kivárhatjuk ülve is, míg lemegy a sor, hiszen így is, úgyis lesz helyünk a gépen.

Patchareeporn Sakoolchai / Getty Images

Önkiszolgáló poggyászfeladás

Nagyon egyszerű, sokkal gyorsabb, mint végigállni egy hosszú sort, és ugyanúgy segítségünkre lesz a személyzet, de sajnos nincs rá minden repülőtéren lehetőség.

Kinga Krzeminska / Getty Images

Olvasd el a szabályokat

Például: milyen nehéz lehet a bőröndöd, hány centi a kézipoggyász, mennyi folyékony anyagot tarthatsz magadnál? Ha tisztában vagyunk néhány alapvető biztonsági szabállyal, sok kényelmetlen pillanattól megóvhatjuk magunkat és utastársainkat.

Hinterhaus Productions / Getty Images

Legyél rugalmas

Sok tízezer forintot takaríthatunk meg, ha nem ragaszkodunk utazásunk pontos időpontjához, hanem több foglalási oldal ajánlatait összevetve kiválasztjuk a legolcsóbb járatot.

Alvaro Medina Jurado / Getty Images

Rend a lelke mindennek

És ez a bőröndödre is igaz. Nemcsak átláthatóbb lesz, hogy mit pakoltál be, de több helyed is marad, ha katonásan összehajtogatva kerülnek be a dolgaid.

kotijelly / Getty Images

Ásíts, rágózz, nyelj (vizet, ne a rágót)

Ha hajlamos vagy arra, hogy bedugul a füled fel- és leszálláskor, napokig tartó tompultságot és fülzúgást okozva, ezekkel megpróbálhatod kiegyenlíteni a hirtelen magasságváltozás okozta nyomáskülönbséget.