Még nem regisztráltam

Sport

Gólcsúcs, láthatatlan pálya, klubvásárlás – a 2023/24-es NB I legemlékezetesebb pillanatai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A labdarúgó NB I 2023/24-es évadában a Ferencváros zsinórban hatodszor, összességében pedig harmincötödször lett bajnok. A második helyet, története legjobb eredményét megismételve, a Paks szerezte meg, míg a bronzérem a Puskás Akadémiáé lett, a Kisvárda és a Mezőkövesd pedig kiesett az élvonalból. Az évad legemlékezetesebb eseményei közül gyűjtöttünk össze tízet.

Számodra melyik volt az évad legemlékezetesebb eseménye?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Újpest–Diósgyőr 7–0

A fővárosi csapat a 31. fordulóban biztosította be a bennmaradását a Diósgyőr elleni 7–0-s, győzelemmel. A miskolci szurkolók a félidőben tüntetőleg kivonultak a Szusza Ferenc stadionból, a diósgyőri klubvezetők pedig nyilvánosan bocsánatot kértek a letaglózó eredmény miatt.

Labdarúgó NB I – A bajnok Ferencváros labdarúgói átvették az aranyérmet és a kupát

A Ferencváros 35. bajnoki címe

A 2023/24-es évadban érvényesült a papírforma: a Ferencváros 35. alkalommal is bajnok lett az NB I-ben. Az zöld-fehérek 74 pontot gyűjtöttek. A Fradi a legutóbbi kilenc kiírásból hetet nyert meg.

Paksi ezüstérem

A tolnai csapat sokáig vezette az NB I-et, amelyet végül a Ferencváros nyert meg. Bognár György együttese az ezüstéremmel a klub történetének legjobb eredményét állította be, ráadásul megnyerte a Magyar Kupát is.

2013112552

Gólcsúcsot ért el a Ferencváros

A tizenkét csapatos érában még egyetlen csapat sem lőtt 80 gólt egy évad során. Ebből húszat a képen látható Varga Barnabás szerzett.

Mészöly Géza visszatérése, és eltiltása

Mészöly 2011 után ülhetett le újra az Újpest kispadjára, amellyel az első mérkőzését megnyerte, azonban a mérkőzés utáni „fekázós” nyilatkozata miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága 1+2 hónapos eltiltást szabott ki rá. A döntést túlzónak találta a szövetség elnöke, Csányi Sándor, valamint Orbán Viktor miniszterelnök azt kommentelte a Trollfoci posztja alá: „Je suis Mészöly!”. Ezt követően a fegyelmi biztosság 2+3 mérkőzéses eltiltásra enyhítette az ítéletet.

Kecskeméti sártenger

A csapadékkos időjárás miatt kétszer is sártengerré vált az előző évadban ezüstérmes Kecskemét pályája. Az MTK Budapest és a Ferencváros elleni mérkőzésen is nagyon rossz állapotban volt a gyep, a játékvezető mégis játékra alkalmasnak nyilvánította a pályát. A Fradi elleni találkozót a hazai csapat nyerte, míg az MTK győzni tudott Kecskeméten.

Varga Barnabás négyet lőtt az MTK-nak

A Ferencváros gólkirálya a 19. fordulóban négyszer volt eredményes az MTK Budapest ellen 5–1-re megnyert mérkőzésen.

A MOL megvásárolta az Újpestet

A tavaszi szezon egyik legnagyobb híre volt, hogy Roderick Duchatelet eladta a klubot, amelyet a MOL vásárolt meg. A cég közölte, hogy nagy tervei vannak a lila-fehérekkel.

Láthatatlan pálya Pakson

Az évad egyik legizgalmasabb meccsén a Paks 3–2-re legyőzte a Ferencvárost, ezzel pedig őszi bajnok lett. A találkozón a Fehérvári úti stadion fűtőházából olyan mennyiségű gőz áramlott az egyébként is ködös pályára, hogy a kapusok a felezővonalig sem láttak.

Kisvárdai fűfertőzés

A kisvárdai stadionban súlyos fertőzést kapott a gyep augusztusban, ezért a csapat az első kilenc mérkőzését idegenben játszotta.