Még nem regisztráltam

Bulvár

Palvin Barbara, Mihalik Enikő, Axente Vanessa – ők a legismertebb magyar modellek

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A magyar modellvilágban számos tehetséges és elismert arc található, akik nemzetközi hírnevet szereztek maguknak a divatiparban. A legnagyobb márkák szerződtek le velük, kifutókon és magazinokban tűnnek vagy tűntek fel rendszeresen. Néhányuk nevét külföldön többen ismerik, mint hazánkban.

Szerinted melyik modellre lehetünk a legbüszkébbek?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

19 szavazat.
2113744508

Palvin Barbara

A szupermodell 15 évesen már az ELLE magazin kampányában virított. 2012-ben első magyarként a L’Oreal Paris nagykövete lett. 2016-ban a Victoria’s Secret angyala lett, és számos neves divatház kifutóján is feltűnt. 2014-ben filmszerepet is vállalt a Herkules című mozifilmben, 2023-ban pedig feleségül ment Dylan Sprouse színészhez.

959587046

Mihalik Enikő

A békéscsabai származású modell több mint 50 divatcéggel dolgozott már együtt, köztük a Givenchyvel, a Chanellel, a Versace-val és az Armanival. 2009-ben került a magyar Glamour címlapjára, amikor elnyerte a Woman of the Year kitüntetést. Filmszerepet is kapott a Jupiter holdja című filmben, illetve UNICEF nagykövet. 2021-ben született meg kislánya.

November 20-án érkezik az RTL-re Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban című formabontó krimi-reality, amely látható lesz minden hétköznap és szombat este. 22 híresség vesz részt egy idegtépő megmérettetésen: túl kell élniük egy “gyilkosságsorozatot”, hogy megnyerhessék az akár 20 millió forintos fődíjat. Fotókredit: RTL/Udvardi Attila, Image: 819013196, Fotó: RTL / Sajtóklub

Görög Zita

24 országban modellkedett, többi között Olaszországban, az Egyesült Államokban és Franciaországban is. A legnagyobb nemzetközi sikereit az Underworld című filmben való szereplése által érte el. Ezt követően a Megasztár műsorvezetője volt. A háromgyerekes anyukát a mai napig sokat láthatjuk különböző műsorokban.

111313380

Ebergényi Réka

Az első magyar Victoria’s Secret modell. Bár relatíve későn kezdte a modell szakmát, mégis nagyon hamar a csúcsra ért és olyan márkák arca lett mint a Lancome, az Armani és a Rolex. A soproni lány angol férjével két gyermeket nevel.

2140356137

Cseh Annamária

A Londonban élő modell és színésznő az Angel nevű parfüm arcaként lehet ismerős sokaknak. Las Vegasban nyerte meg élete első modellversenyét 18 évesen, majd New Yorkban és Párizsban dolgozott neves ügynökségeknek. Felsorolni is sok, kikkel dolgozott együtt, de olyan nevek szerepelnek a listán, mint a Valentino, az Yves Saint Laurent, a Gucci, a Chanel és a Dior. A Garnier, a Louis Vuitton és a Bulgari reklámarca volt.

Fortepan

Keresztes Orsi

Nem lehet nem megemlíteni a 60-as évek első magyar szupermodelljét, aki vonulhatott Nina Ricci kifutóján is Párizsban. Ezen kívül plakátokon, naptárakban és magazinokban is rendszeresen megjelent, és a Rotschild-lányok egyike volt.

Tulok András / Wikipedia

Pataki Ági

A Fabulon Ágiként híressé vált modell egy véletlennek köszönheti karrierjét, hiszen tolmácsként volt jelen a Rotschild szalonban, ahol a tulajdonos kifutóra is küldte. Miután a Fabulon termékcsalád arca lett, olyan márkák is használták képeit, mint a Pepsi és a Philip Morris. A kilencvenes évektől producerként tevékenykedik, többek között olyan filmekben, mint az Üvegtigris. Alapító ügyvezetője a Független Magyar Producerek Szövetségének.

615258216

Axente Vanessa

A zala megyei modell 2010-ben Tokióban a Chanel kifutóján mutatkozott be. Dolgozott a Pradával, a Hugo Boss-szal, a Diorral és a Louis Vuittonnal. Megalkotta saját vitamin márkáját, az Essa-t. Férjével kétlaki életet élnek Budapesten és Londonban, idén várják első gyermekük születését. 2024-ben a TV2-n futó Next Top Model Hungary zsűritagjaként láthatják a nézők.

855297322

Rajzák Kinga

Csehszlovákiában született magyar szülők gyermekeként. Topmodellként megjárta a legnagyobb városok kifutóit, olyan nagy nevekkel dolgozott, mint a Nina Ricci, a Marc Jacobs, Vera Wang, a Prada, vagy a Burberry. Továbbá olyan luxus márkák arca volt, mint a Balenciaga vagy a Trussardi. Szerepelt az olasz Vogue címlapján. Az elmúlt években újságíróként kezdett dolgozni.

1436196451

Srej Zsófia

A buszon fedezte fel egy modellügynök, így érettségi után máris elkészítette első portfólióját és olyan nagy márka szúrta ki magának, mint Calvin Klein. Ezután jött Milánóban a Prada, majd az olasz Marie Claire címlapjáról mosolyoghatott vissza a zöld szemű modell. Élt New York-ban és Párizsban is, és vonult Tokióban is kifutón.