Még nem regisztráltam

Kult

Pofátlanul egyszerű ételek, ha édességre vágynál, de nincs otthon semmi

Anna Csákó

Rendelhetsz is, de az alábbi listán biztos találsz olyat, amihez gyorsan össze tudod kotorni az alapanyagokat a konyhából. Ezeket annyira egyszerű elkészíteni, hogy még recept sem kell hozzájuk (ha mégis fejtörést okoznának, két kattintással orvosolható a probléma).

Téged melyik mentett már ki a pácból?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

12 szavazat.
Joff Lee / Getty Images

Palacsinta

Pofonegyszerű, mindenki imádja, és végtelen módon el lehet készíteni.

Burak Karademir / Getty Images

Puding

Pudingpor (vagy keményítő), tej, cukor, és önmagában is megállja a helyét. Ha gyümölccsel találjuk, dobhatunk az élményen, de használhatjuk összetevőként is a listán szereplő tételeknél kicsit bonyolultabb sütemény elkészítésekor.

Manuel Alvarez / Getty Images

Muffin

Aki készített már valaha muffint, tudja mennyire egyszerű; aki még nem, annak pont itt az ideje, hogy kipróbálja. Ezzel is el lehet tölteni órákat, de sütéssel együtt fél óra alatt is összedobható.

Cris Cantón / Gety Images

Lekváros kenyér

Vagy nutellás, vagy mézes, vagy bármilyen. Ha a kenyeret is te sütöd és a lekvár is házi, az időigényesebb elfoglaltság, viszont annál finomabb. Ráadásul a lekváros kenyérnek olyan ereje van, hogy 78 év után is emlékezett egymásra egy Normandiánál partraszálló veterán és egy francia nő az ételnek köszönhetően.

Galina Atroshchenko / Getty Images

Tejbegríz

A tejberizshez hasonlóan sem az íze sem elkészítési nehézsége nem fog csalódást okozni.

Angela Kotsell / Getty Images

Tejberizs

Nem kell hozzá más, csak tej, rizs, és nagyjából fél óra.

bhofack2 / Getty Images

Bögrés süti

Amihez még sütő sem kell, csak mikró, és kevergetéssel együtt körülbelül 10 perc alatt kivitelezhető. Azt nem ígérjük, hogy egészséges lesz, de az alapanyagokon itt is sok múlik.

Petru Blaga / 500px / Getty Images

Zabkása

Mindenhogy finom: vízzel, tejjel, növényi itallal, joghurttal, tejföllel. Keverhetünk hozzá gyümölcsöt, zöldséget, magokat, fahéjat, kakaót, lekvárt – más szóval kiváló alapanyagmentő és finom reggeli.

Bradut Sirbu / 500px / Getty Images

Banános palacsinta

De készülhet almával is, és még a hagyományos palacsintánál is egyszerűbb.

Paul Biris / Getty Images

Mákos guba

Annyira gazdaságos, hogy még a száradt kenyeret is felhasználhatod hozzá.

jantroyka / Getty Images

Kukoricakása

Felforralunk vizet, beleöntjük a kukoricadarát, egy kis sót, és körülbelül húsz perc kevergetés után kész a puliszka, amit azzal ízesítünk, amivel csak szeretnénk.