Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb édes-sós párosítások

Top24
Top24

Ma már egyáltalán nem szokatlan, ha édes és sós ételeket mixelünk egymással, a magyar konyhának is régóta vannak ilyen „találmányai”. De jó, hogy ez így alakult? Nem „vesznek össze” az alapanyagok? Összegyűjtöttünk tíz ételt, ami segít a döntésben.

Neked melyik a kedvenc édes-sós ételed?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

17 szavazat.

Sós karamell

Az utóbbi években, évtizedekben kezdtek rákapni az emberek a sós karamel ízre, torták, fagylaltok, csokik, brownie-k vagy csak egyszerűen öntetek – ma már minden formában kísérleteznek vele.

Marhahús meggyszósszal

Ez az étel annyira nem furcsa, hogy a magyar menzákon is felszolgálják, de vajon jogosan?

Mézes-mustáros csirkecomb

Nem feltétlenül a magyar konyha legősibb eledele, de mára alaposan beépült a gasztronómiánkba. Nem csak csirkecombbal, de szárnnyal vagymellel is működik, sőt, a tarjás vagy a karajos verzió sem ritka.

Baconös-aszalt szilvás csirke

Mell, comb vagy szárny, mindegy, a szilva semmivel nem veszik össze, már, ha valaki elég nyitott rá. De vajon tényleg ennyin múlik? Vagy a baconön?

Barackos csirkemell

Sokan már a barackos csirke kifejezés után sem olvasnak tovább, pláne, ha hozzátesszük, hogy még fahéjat is szórnak rá. Bár az olvasztott sajtnál sokan visszatérhetnek, azért ez az étel még mindig nem tartozik a legelfogadottabbak közé.

Hawaii pizza

Az egyik, ha nem a legnagyobb gasztronómiai kérdés, hogy vajon mennyire illik az ananász a sós ételekhez, legfőképpen a pizzához. A világ egyik fele szentségtörésnek tartja, a másik majdnem megveszik érte.

Bacon juharsziruppal

Szintén a sós és az édes tábor feszülhet egymásnak az amerikaiak egyik legkedveltebb reggelije esetében.  De talán az is jelent valamit, hogy a kontinensen kívül annyira nem terjed el ez a párosítás…

Túrós csusza porcukorral, szalonnával

A túrós tészta cukros vagy sós étel? Az erre a kérdésre adott válasz sok mindent meghatároz, például, hogy valaki porcukrot vagy esetleg bacont vagy szalonnapörcöt tesz-e rá. Akik mindkét kérdésre igennel válaszolnak, megkímélik magukat a vitától és nem mellesleg biztos, hogy így is finomat fognak enni.

Káposztástészta cukorral és borssal

Akár csak a „Hawaii-vonal” esetében, a cukros vagy nem cukros káposztás tészta (vagy cvekedli) is megosztja az embereket. Van, aki szerint bűn megcukrozni, mások el nem tudják képzelni nélküle, pláne, ha még meg is borsozzák.

Édes sóskaleves

Az édes sóskaleveshez hosszú út vezet, először is meg kell vívni a nagy sóska-spenót harcot.