Még nem regisztráltam

TechTud

Fantáziadús összetevők vegán ételekhez

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Sokan vannak úgy, hogy kipróbálnák a vegán étrendet, de nem tudják, melyik név mit takar és mit kell kezdeni az alapanyagokkal. Ebben segítünk most.

Neked melyik a kedvenc hozzávalód?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

15 szavazat.

Csicseriborsó

A csicseriborsó egy nagyszerű növényi alapanyag, amely magas fehérje-, és rosttartalommal rendelkezik. Kiválóan alkalmas hummusz készítéséhez, de használhatjuk salátákban, főételekben vagy akár levesekben is.

Kókusztej

A kókusztej egy nagyszerű növényi tejalternatíva, amely gazdag kalciumban, magnéziumban és B-vitaminokban. Használhatjuk főzéshez, sütéshez, vagy akár édességekhez is.

A heap of freshly grown organic alfalfa sprouts is piled on a small saucer. In the background is the sprouting jar with more sprouts. Spouts are a good source of nutrition and can be used as an ingredient in salads, soups, breads or eaten raw by themselves.

Csíráztatott magvak

A csíráztatott magvak kiválóan alkalmasak salátákhoz, szendvicsekhez, és más ételekhez is. Magas a fehérje-, és rosttartalmuk, valamint gazdagok az ásványi anyagokban és vitaminokban. A csíráztatás elősegíti a magvak emészthetőségét és felszívódását is.

Raw almonds in a jar, a glass of almond milk, and a few of raw almonds scattering on the table

Mandulatej

A mandulatej az egyik legnépszerűbb növényi alapú tejalternatíva. Magas a kalcium-, és E-vitamin-tartalma, és egy finom ízű alternatíva az állati eredetű tejtermékek helyett.

Édesburgonya

Az édesburgonya egy nagyon tápláló zöldség, amely gazdag rostokban, C-vitaminban és karotinoidokban. Kiválóan alkalmas pürék, rakottak, vagy akár sütemények készítéséhez is.

Lenmag

A lenmag gazdag omega-3 zsírsavakban, valamint kalciumban és rostokban. Használhatjuk smoothie-k, müzlik, vagy akár vegán ételek sűrítőjeként is.

cutting Tofu on the chopping board in Kitchen

Tofu

A tofu szójababból készül, és a vegán konyha egyik alapvető hozzávalója. Magas fehérjetartalmú, és kiválóan használható helyettesítőként a hús, a sajt és a tojás helyett.

Quinoa

A quinoa egy magas fehérjetartalmú gabonaféle, amely gluténmentes, így ideális alternatíva a búza vagy a rozs helyett. Kiválóan használható salátákban, levesekben, vagy akár húspótló ételekben is.

Avokádó

Az avokádó gazdag egészséges zsírsavakban, káliumban és rostokban. Kiválóan használható szendvicskrémként, salátákban, guacamole készítéséhez, vagy akár süteményekben is.

Closeup of nutritional brewers yeast flakes in wooden spoon

Sörélesztőpehely

Az élesztőpehely gazdag B-vitaminokban, valamint fehérjében és folsavban. Kiválóan használható sajtok helyettesítésére, vagy akár levesek, szószok ízesítéséhez is.