Még nem regisztráltam

Kult

Zállatorvos, Vászonzsákoslány – A legjobb magyar YouTube-csatornák tanuláshoz

Anna Csákó

Az autodidakta módon történő tanuláshoz ma már könyvek helyett a YouTube végtelen mennyiségű videóihoz is nyúlhatunk, és szerencsére itthon is találunk bőven olyan tartalomkészítőket, akiknek magyar nyelvű videói bármelyik országban megállnák a helyüket. Tanuljunk akár konyhai praktikákat, megszólaltatni egy hangszert, vagy történelmi és természettudományos ismereteinket bővítenénk – olyan youtubereket hoztunk, akik szerintünk a saját területükön minőséget képviselnek, és örömmel adják át követőiknek a birtokukban lévő tudást.

Neked melyik segített már?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

263 szavazat.

Hogyan működik? Röviden - Tömören

Gyönyörűen animált videóik leginkább az univerzumunkról és az arra ható fizikai jelenségekről szólnak. Ha valakit érdekelnek ezek a témák, és nemzetközi vizekre is kievezne, a Kurzgesagt – In a Nutshell csatornán találhat hasonló tartalmakat.

Dörner Csenge

Dörner Csenge 2020-ban bukkant fel a YouTube-on egy Bitcoinról szóló videóval, azóta pedig kisebb nagyobb kihagyásokkal készít pénzügyi és gazdasági témákban tartalmakat. A youtubert már csak kedves hangja miatt is érdemes hallgatni, de videói a teljesen laikusok és szakértők számára is tanulságosak lehetnek.

Ideológiák Tárháza

A csatornán olyan alapfogalmak jelentését teszik helyre közérthetően, mint például a rasszizmus, libertarizmus, katolicizmus, vagy a marxizmus, miközben megvilágítják azok történeti háttérét és összefüggéseit.

Hormonmentes

Cserháti-Herold Janka a csatorna bemutató videójában leszögezi: itt a szexről lesz szó, és mindenről, amit tudni szeretnél róla – de még nem mertél rákérdezni senkinél. Fiúknak és lányoknak, férfiaknak és nőknek egyaránt javasoljuk ezeket a videókat.

Tanulom magam

Dóczi Attila már évek óta töretlen lelkesedéssel állít elő tartalmakat, és ahogy csatornájának neve is hirdeti: a hangsúly a tanuláson, és annak minél szélesebb körű megszerettetésén van. Témái is igen szerteágazóak, és azokat próbálja részrehajlás nélkül, különböző nézőpontokból vizsgálni.

KertTV - McMenemy Márkkal

McMenemy Márk rendszeres, különböző hosszúságú videói nem árulnak zsákbamacskát a csatorna nevével: itt kertekről, és azok gondozásáról lesz szó. Ha kiskertünk van, vagy épp nagyobb, vagy növények a balkonon, vagy legalább az ablakpárkányban, akkor érdemes ellátogatni erre a csatornára is.

Zállatorvos

A Zállatorvos csatorna vicces animációkkal magyaráz el biológiai alapfogalmakat úgy, hogy még egy majom is megértse.

Vászonzsákoslány

Videói a hulladékmentes és vegán életmód témái köré épülnek, bemutatva, hogy ez sem lehetetlen, és hasznos tippeket adva azoknak, akik hasonló értékeket vallanak.

Kóródi Tamás

Videói a gitárok szerelmeseinek készülnek. A teljesen kezdőknek is szóló gitárleckéin túl közelebb hozza mindenkihez a hangszert, különböző gitárok működésének bemutatásával, azok történeteivel, és hazai zenészekkel való beszélgetések által.

Street Kitchen

Aki kutatott már az interneten valamilyen recept után, annak nem kell bemutatni a Street Kitchen vacsorameghívás-mentő weboldalát, de talán azt kevesebben tudják, hogy YouTube-csatornájuk is van, ahol vizuális segítséget is kaphatunk.

KreszTV

Videóik leginkább azokhoz szólnak, akik épp a jogosítványszerzés rögös útján járnak, azonban a forgalomba kiérve egyértelművé válik, hogy sokakra ráférne egy alapos ismétlés. Hajrá!

Bence Balázs

A tutinak tűnő tőzsdetippekkel érdemes óvatosan bánni, de ha nem annak a kérdésnek az eldöntéséhez kívánjuk nézni Bence Balázs videóit, hogy az ölünkbe hullott ötös lottó nyereménnyel mihez kezdjünk, hasznos infókat tudhatunk meg a csatornáján.