Még nem regisztráltam

Kult

Hazai zenei fesztiválok 2023-ban

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Ha magyarországi nyári programokról beszélünk, megkerülhetetlenek a zenei fesztiválok. Hazánk számos világszínvonalú eseménynek ad otthont, amelyek olyan sokrétűek, hogy mindenki találhat köztük kedvére valót.

Melyik a kedvenc zenei fesztiválod, vagy melyiket látogatnád meg idén legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

314 szavazat.

SZIN – Szegedi ifjúsági Napok

Magyarország legrégebbi szervezésű fesztiválja, 1968-ban volt az első ilyen rendezvény. Augusztus 23-26-ig olyan nemzetközi sztárokat nézhetünk meg Szegeden mint Rita Ora, Alok, Timmy Trumpet vagy Lukas Graham, de rengeteg magyar előadó is fellép majd.

Művészetek Völgye

Egyedülálló összművészeti fesztivál, amelyet 1989 óta rendeznek meg Kapolcson. Idén július 21. és 30. között vehetünk részt többek között színházi előadásokon, komoly-, nép- és világzenei koncerteken, irodalmi esteken és délutánokon, kiállításokon.

Fishing On Orfű

Könnyűzenei fesztivál Orfűn, Pécstől 15 kilométerre, melyet először 2008-ban rendeztek meg. 2023-ban június 28. és július 1. többek között olyan fellépőkkel várnak, mint a Blahalouisiana, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik vagy a Carson Coma.

VeszprémFest

2004 óta rendezik meg ezt a kulturális rendezvénysorozatot, amelyen a világzene, a komolyzene, az opera, a jazz és a popzene nemzetközi hírű képviselői lépnek fel. Idén július 12. és 16. között tartják, és olyan sztárok is fellépnek, mint Norah Jones vagy Joss Stone.

EFOTT

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját 1976 óta rendezik meg. 2014-ig a helyszín mindig változott, 2015 óta azonban Velence ad otthont a fesztiválnak. 2023. július 12. és 15. többek között fellép a Valmar, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow és Azahriah is. A retró zene kedvelőit pedig várja a Korda házaspár, a TNT, Krisz Rudi, az Ámokfutók, és még sokan mások.

Campus Fesztivál

Debreceni könnyűzenei rendezvény, amit minden év júliusában rendeznek meg. Idén július 19. és 23. között Parov Stelar és Robin Schulz mellett rengeteg hazai zenekar koncertjén bulizhatunk a Campus Fesztiválon.

Sziget Fesztivál

Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában rendeznek meg Budapesten 1993 óta az Óbudai-szigeten. A legnagyobb magyar fesztivált idén augusztus 10. és 15. között látogathatjuk, és olyan sztárfellépőket nézhetünk meg élőben, mint Billie Eilish, David Guetta, az Imagine Dragons, a Florence + The Machine vagy Macklemore.

Balaton Sound

Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja. 2007 óta minden év júliusában rendezik meg Zamárdiban, a Balaton déli oldalán, közvetlenül a vízparton. Idén június 28. és július 1. között rendezik, a fellépők között olyan neveket találunk mint Tiësto, Armin van Buuren vagy Hardwell.

Strand Fesztivál

2013 óta nyaranta Zamárdiban, a Nagystrandon megrendezett fesztivál. Augusztus 24-26-ig olyan előadókkal búcsúztathatjuk a 2023-as nyarat mint Majka, Beton Hofi, a Margaret Island vagy Krúbi.

FEZEN

A 26 éves Fezen fesztivál, vagyis a Fehérvári Zenei Napok rengeteg magyar zenekarral és előadóval, valamit Guano Apes koncerttel várja a közönséget 2023-ban is, ezúttal július 26-tól 29-ig.