Még nem regisztráltam

Bulvár

Karácson Tamás, Horváth Ferenc Norbert, Balogh Szilárd – magyar sztárok, akiket nem a születési nevükön ismerünk

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Sok hollywoodi sztárról tudunk, akik nem azon a néven lettek híresek, amit a szüleik adtak nekik, de mi a helyzet a magyar hírességekkel?

Téged kinek az eredeti neve lep meg legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Boros Klára és Klein György = Balázs Klári és Korda György

Az ikonikus házaspár egyik tagja sem azzal a vezetéknévvel született, amivel ma ismerjük őket. Korda György vezetékneve Klein volt, de amikor 1958-ban jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, az édesapja javaslatára megváltoztatta a családnevét. Ő ajánlotta a Korda nevet neki, mivel arról a környékről származtak, mint a Korda-fivérek. Balázs Klári pedig az előző férje által kapta az új vezetéknevét, amit a válás után is megtartott.

Csűry Lajos Edvin = Edvin Marton

A hegedűművész a második keresztnevét használja, illetve és a nagyszülei vezetéknevét.

A NőComment! című showműsor 2022/10. adása az RTL2 csatornán. Az adás időpontja: 2022.10.30. Fotókredit: Sajtóklub/RTL2, Image: 735919966, Fotó: RTL / Sajtóklub

Kovács Katalin = Dobó Kata

Dobó Kata csak a vezetéknevét váltotta le, hiszen valószínűleg a Kovács túl snassznak tűnt a sztársághoz vezető úthoz, na meg Kovács Katink van már.

TV2 Mokka című műsora. Az adás időpontja: 2012.08.31. Fotókredit: TV2, Image: 203699637, Fotó: press.tv2.hu TV2 /

Balogh Szilárd = Vujity Tvrtko

Tvrtko az anyai nagyapja nevét választotta művésznévnek, a születési neve Balogh Szilárd.

Az RTL Klub Reggeli című műsora. Adás időpontja: 2011.02.10. Fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, Image: 202308297, Fotó: Sajtóklub RTL Klub /

Boruzs Ilona = Bíró Ica

A kezdetek óta Bíró Icaként ismerjük, pedig csak 18 évesen lett ez a neve, sőt, először csak Bíró Antalné a férje után.

Az Activity társasjáték műsor 20. adása. Adás időpontja: 2023.07.21. Fotókredit: RTL/ Sajtóklub, Image: 791534075, Fotó: RTL / Sajtóklub

Horváth Ferenc Norbert = Schobert Norbert

Születésekor édesanyja családnevét kapta, ami Horváth volt, a keresztnevét illetően pedig anyja és nagymamája nem tudtak megegyezni, így lett Ferenc Norbert. A Schobert vezetéknév nagymamája második férjétől jött, aki nevére vette Norbit, amikor 10 éves volt.

Kovalcsik Ildikó = Lilu

Amikor 1999-ben műsorvezetővé vált a Z+ csatornán, kellett valami menő becenév, de az Ildikó nem ment át a rostán. Ezután jött az ihlet az akkori kedvenc filmjéből, hiszen a neve Az ötödik elem című filmből ered, amelyben az egyik főszereplőt nevezik Leeloo-nak.

A SuperTV2, Hal a tortán című műsora 2023. Az adás időpontja: 2023.05.22-26. Fotó: SuperTV2, Image: 781541311, Fotó: TV2 / press.tv2.hu

Szelba Christian George = Cooky

Talán róla senki sem gondolja, hogy Cookyként anyakönyvezték, de azt kevesen tudják, hogy az eredeti neve Szelba Christian George.

A Mr és Mrs 2013 - A Sztárpár-show című produkció (TV2) felvétele. 4. hét adásfotók - döntő. Fotókredit: TV2, Image: 204202019, Fotó: press.tv2.hu TV2 /

Kocsor Zsolt = Kozsó

A művésznevét állítólag Pásztor László lemezkiadó-igazgató javasolta neki, aki azt mondta, hogy születési nevével nehéz lenne a zenei karriert befutnia.

Mohos Márton / 24.hu

Karácson Tamás = Fluor

Korábban Fluorid, Fluor Filigran majd Fluor néven volt ismert, holott az iskolában még Karácson Tamásként hívták ki felelni. Egyébként a Wellhello-s társa se Diaz néven született, ő Csöndör László.