Még nem regisztráltam

Bulvár

A legvadabb összeesküvés-elméletek

Bálint Boglárka
Bálint Boglárka

A legtöbb összeesküvés-elméletről ma már biztosan tudjuk, hogy nem igaz, mégis bőven vannak, akiknek elég furcsa elképzelése van a világról.

Szerinted melyik a legvadabb ezek közül a teóriák közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

17 szavazat.

Laposföld

Az egyik legismertebb és legelterjedtebb összeesküvés-elmélet szerint a Föld nem gömb alakú, hanem lapos

Hold-tagadás

Az egy dolog, hogy egyesek tagadják a holdraszállást, de van nem is egy olyan személy, aki magában a Holdban sem hisz. Szerintük az égitest képét idegen emberek ismeretlen szándékkal vetítik ki minden este.

Ausztrália-tagadás

Összeköttetésbe lehet hozni őket a laposföld-hívőkkel: az Ausztrália-tagadók nem ismerik el a déli kontinens létezését, és az ott élőként ábrázolt embereket színészeknek tekintik.

Gyíkemberek és alakváltók

Egy kutatás szerint kiderült, hogy az USA-ban több, mint 12 millió ember hiszi azt, hogy akár a saját elnökük, akár más világvezetők is igazából klónozott gyíkemberek.

Holdraszállás-tagadás

Sok ember hiszi, hogy a holdraszállás valójában cegy Amerikában leforgatott kisfilm. Páran odáig is elmennek, hogy sosem járt az ember az űrben sem.

Fantomidő

A Heribert Illig által felvetett ideológia szerint a 614 és 911 közötti évek valójában nem történtek meg, vagy nem akkor. Mindezt az írásos emlékek szegényességével, valamint VII. Konsztantinosz bizánci császár, III. Ottó német-római császár és II. Szilveszter pápa állítólagos összeesküvésével magyarázza.

A világot egy titkos társaság uralja

Egy újabb népszerű feltételezés szerint a világot valamilyen titkos társaság irányítja már rég óta – legyenek ezek a szabadkőművesek, az Illuminati vagy éppen a gyíkemberek.

Minden betegség gyógyítható

Több összeesküvés elmélet is született a gyógyszercégekkel kapcsolatban. Az egyik, kivételesen sok embert megmozgató feltételezés szerint ezek az intézetek már rég kifejlesztették egyes halálos betegségek ellen az ellenszereket, a profit miatt viszont ezt nem akarják felfedni.

9/11-et megrendelték

A feltételezés a 2001-es terrortámadás után lett népszerű az amerikaiak körében. E szerint az akkor elnök, George W. Bush rendelte meg vagy legalábbis hagyta megtörténni a katasztrófát, később ezzel ürügyet szolgáltatva Irak megtámadására.

Az 51-es körzet

Egy igencsak népszerű teória szerint a híres 51-es körzetben az amerikai kormány bizonyítékokat tárol az ufók létezéséről, például ufók formájában.