Még nem regisztráltam

Életke

Őrült dolgok, amikkel szinte csak Japánban találkozhat az ember

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A japánok híresek az őrültebbnél őrültebb szokásaikról, amit mi csak ámulattal, esetleg néha undorral nézünk. Emellett rengeteg innováció tőlük származik, de ezek a modern dolgok könnyen képesek átcsapni hülyeségbe, ami miatt az egész világ furcsa szemmel néz rájuk.

Mit gondolsz, az alábbiak közül melyik a legfurcsább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
TOKYO, JAPAN - 1997/10/01: Rush hour at Shibuya subway station in Tokyo. (Photo by Gerhard Joren/LightRocket via Getty Images)

Utasok feltolása a metrókocsira

Mit teszel, ha túl sokan vannak a metrón? Vársz egy következőt. Nos, ez a japánoknál nem így működik: amíg marad egy rés a kocsiban, addig még van hely újabb embereknek. Csúcsidőben a japánok őrülten tolakodni kezdenek és ahelyett, hogy a személyzet megakadályozná ezt, még külön embereket alkalmaznak arra, hogy segítsenek felnyomni az embereket.

 

TOKYO, JAPAN - MAY 19: A man buys a product from a vending machine in  Akihabara, Electric Town on May 19, 2014 in Tokyo, Japan. Akihabara gained the nickname Akihabara Electric Town after World War II as it became a mecca for household electronic goods. Today Akihabara has become a major Tokyo tourist attraction and Otaku cultural center.  Otaku is a Japanese term for people with obsessive interests and is often associated with the anime and manga movements.  The district is cluttered with stores specializing in anime, video games, manga, collectibles and maid cafes.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)

Automaták

Japánban több mint 4 millió automatát találhatunk, amikben randomabbnál randomabb dolgokat vásárolhatunk. Az egyszerű italos gépeken kívül vehetünk automatából többek között esernyőt, tojást, bugyit, pólót, levest, sört, cigarettát, rizst, zöldséget vagy akár vécépapírt.

Smart japanese bidet automated toilet washlet with remote for easing cleaning rinsing with water without using toilet paper. at home bathroom modern lifestyle.

High-tech vécék

A „washlets” néven ismert japán szuper WC-k csúcstechnológiás funkciókat kínálnak. Különböző hátsó permetezőkkel, vízhőmérséklet-szabályozókkal, parfümökkel, sőt még zajt elfedő hangokkal is kényeztetik a mellékhelyiséget használókat.

Young adult male reading in a capsule hotel. Tokyo, Japan. March 2018

Kapszulahotelek

Egyedi szálláslehetőség, ahol kis, egymásra halmozott hálófülkékben lehet aludni, így kényelmes és megfizethető lehetőséget nyújtanak az utazóknak. Ezek a kis kapszulák általában alapvető kényelmi funkciókkal rendelkeznek, mint például a tévé és WiFi.

Miami, Florida, USA - April 10, 2014: Image of two packages of Kit Kat crisp waffers, one made with milk chocolate and the other one made with white cream, KitKat is made worldwide by Nestle and by The Hershey Company in the United States.

Extrém ízű KitKat csokik

A KitKat az egyik kedvenc csokijuk, melyből szaké, szójaszósz, wasabi, édes burgonya és csilipaprikás ízesítésűt is lehet náluk kapni.

New Aibo pet robot is shown in the Sony Square Shibuya Project in Tokyo, Japan in October 2018 ( (Photo by Oleksandr Rupeta/NurPhoto via Getty Images))

Robot háziállatok

A japán robot háziállatok, mint például az Aibo (robotkutya) és a Paro (robotfóka), élethű viselkedéssel és reakciókkal rendelkeznek.

Feeding wild rabbits in winter sunny day on Okunoshima, as known as the " Rabbit Island ". Numerous feral rabbits that roam the island, they are rather tame and will approach humans. Hiroshima, Japan.

Nyuszik szigete

Japánban található egy sziget, amelyet Nyuszik szigetének neveznek. Ez a sziget több ezer szabadon élő nyuszi otthona, akiket turisták etetnek és simogatnak.

A Japanese girlfriend is happily hugging her boyfriend with flowers in her hand.

Ölelkező kávézók

Az ilyen helyeken a vendégek pénzért egy lány mellett aludhatnak, de semmi szexuális nem történhet közöttük. Helyette olyan szolgáltatások közül lehet választani mint például az egy percig egymás nézése, vagy a három percig a lány hajának simogatása. Amellett, hogy ez a jelenség elég vicces, sajnos van egy szomorú oldala is: az ehhez hasonló dolgok mind a japán emberek elmagányosodását jelzik.

Urban railway running through autumn leaves

Ha késik egy vonat, az címlapsztori

A japán vonatok a világ legpontosabbjai közé tartoznak. A Tókaidó Sinkanszennek, a világ legforgalmasabb nagysebességű vasútvonalának átlagos késése körülbelül fél perc. Ha egy vonat öt percet késik, a vasúttársaság hivatalos késési igazolást ad ki a dolgozó embereknek, amit bemutathatnak a munkahelyükön.

Ha egy vonat egy óránál többet késik, az eset akár a napilapokba is jó eséllyel bekerülhet.

TOKYO, JAPAN - JANUARY 16, 2014: Gift boxes of flawless melons for sale at a food shop in Tokyo's trendy Shibuya district. The expensive boxes of fruit are popular special ocasison gifts in Japan. The most expensive melon, on the right, is priced at 12,600 yen, or about $125 U.S. dollars. (Photo by Robert Alexander/Getty Images)

Gyümölcs ajándékba

Japánban rengeteg különleges gyümölcsöt lehet venni, de ezek elég drágák. Például egy kocka alakú görögdinnye vagy egy tálca fehér eper kifejezetten sokba kerül. Előszeretettel adnak egymásnak gyümölcsöt ajándékba, így az üzletekben masnival átkötött példányokat is lehet vásárolni.