Még nem regisztráltam

Életke

Gesztenyekrémleves, lazac Wellington, meggyes-mákos aranygaluska – karácsonyi receptötletek, ha töltött káposzta helyett újat is kipróbálnál

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Az ünnepi menü legalább annyira fontos része a karácsonynak, mint az ajándékok. Ilyenkor igyekszünk különleges fogásokkal készülni és kedveskedni egymásnak. Ha a klasszikusok helyett szeretnél valami újat is kipróbálni, vagy pedig a hagyományos recepteket kiegészítenéd egy modernebb fogással, akkor az alábbi leves-, főétel- és desszertötletek jó opciók lehetnek.

Te melyiket kóstolnád meg leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Zalai pontyhalászlé, halgombócokkal

Ha ragaszkodsz a karácsonyi halászléhez, akkor próbáld ki ezt a halgombócos verziót.

Szűzpecsenye áfonyaöntettel

Sertésszüzet készíteni egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák, a vörösáfonya pedig kiválóan passzol hozzá.

Narancsos-vajas csirkemell, kuszkusszal

A csirkemell önmagában nem túl karácsonyi, de ennek a narancsos, vajmártásos változatnak mindenki elkéri majd a receptjét.

Tormás burgonyasaláta

A burgonyasaláta kiváló köretopció karácsonykor, legyen akár majonézes vagy ecetes. Ebbe a krémes-tormás majonézes verzióba alma, zeller, kapor és zöldfűszerek is kerülnek.

Karácsonyi lencsesaláta

A nehéz ételek sorát megtörhetjük ezzel a frissítő, ecetes lencsesalátával.

Lazac Wellington-módra

A Wellington szótól nem szabad megijedni. Sokkal egyszerűbb recept, mint elsőre gondolnánk, fél óra alatt összedobható főfogás.

Pikáns sajtkrémleves

Kiváló, gyors és egyszerű előétel, ami a cidertől lesz pikáns. Vegetáriánus vendégeinket is lenyűgözhetjük ezzel.

Töltött pulykamell, zelleres krumplipürével

A pulykamell magában túl snassz, de aszalt szilvával, camembert sajttal és baconnel kombinálva izgalmas főétel lehet. Sima krumplipüré helyett kínáljunk hozzá zelleres verziót.

Mandulás rántott hal

Felturbózott rántott hal recept, ropogós mandulás panírral.

Borhabtekercs

Egyszerű, de azért villantós desszert a karácsonyi asztalra.

Meggyes-mákos aranygaluska, vaníliasodóval

Rengeteg mák, meggy és vaníliasodó, ennél többet nem nagyon kívánhatunk karácsonykor.

Narancsos tiramisu

Bár a házi babapiskóta elsőre ijesztő lehet, de itt a tésztába reszelt narancshéj teszi igazán izgalmassá a tiramisut. A krémbe is kerül narancslé, a kávéba pedig narancslikőr.

Gesztenyekrémleves

A gesztenye nagyon passzol a téli időszakhoz, a szokásos rumos, édes verzió helyett pedig érdemes lehet kipróbálni a sós változatát. Kiválóan megalapozhatja karácsonyi menünk további fogásait.

Narancsos kacsacomb

Igazi karácsonyi klasszikus egy kicsit felturbózva.