Kolbászok, szalámik, halászlevek – gasztrohungarikumok, avagy Magyarország csúcsteljesítményei
A 2012-es hungarikumtörvény óta 2023 nyaráig nyolcvanhét „magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség” került fel hazánk csúcsteljesítményei közé. Ezek barkochbázáshoz is kiváló alapok, hiszen egészen elvont fogalmakat (például magyar nóta) és élőlényeket (szürke szarvasmarha) éppúgy találunk köztük, mint ételeket. Mi utóbbiak közül válogattunk – ott is a fogyasztásra kész elemeket előnyben részesítve. (Valamint külön jelezzük, a lángos azért nem szerepel a listán, mert az csak „kiemelkedő nemzeti érték”, de nem hungarikum.)
Szerinted melyik a legmagyarabb?
A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.