Még nem regisztráltam

Életke

Obertauern, Krvavec, Jasná Chopok – Magyarországhoz közeli legnépszerűbb síparadicsomok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A téli sportok szerelmesei, legyenek kicsik vagy nagyok, kezdők vagy profik, alig várják a hójelentéseket a hazánkhoz közeli síparadicsomokból.

Te melyik pályát próbálnád ki legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Obertauern, Ausztria

Összesen 100 km szépen karbantartott, egybesízhető pályát találhatunk itt. A legbátrabbak se unatkoznak majd, hiszen itt található a G2, ami Ausztria legmeredekebb pályája. Itt gyakorolta a lesiklást a Beatles is, akikről egy bárt is elneveztek azóta.

Jasná Chopok, Szlovákia

Itt, az Alacsony-Tátra központi részén található Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező síközpontja. A szezon akár 150-200 napig is eltarthat. Az északi része Liptószentmiklóstól csupán 15 kilométerre van, a déli oldala pedig Magyarországról még gyorsabban elérhető.

Dóval, Szlovákia

Budapestről 3 óra alatt a Magas-Tátrában találjuk magunkat. A leghosszabb pálya 2200 méter, 450 méter szintkülönbségen suhanhatunk le. Kifejezetten családias hely, felújított sícentrummal és minden szükséges szolgáltatóval, ami a békés kikapcsolódást szolgálja.

Annaberg, Ausztria

Mindent megtalálunk itt, ami a síelők és snowboardosok kényelmét biztosítja, viszont tömeggel nem kell számolni. Budapesttől 363 km-re található. A sífutók a völgyben 9 km könnyű, 5 km közepes és 6 km nehéz sífutópálya közül választhatnak. Ebben a mesés környezetben a lovasszánt is érdemes kipróbálni.

Semmering, Ausztria

Semmering egy közeli, könnyűpályás síközpont. A Keleti-Alpokban 1782 méteres csúcson található. 26 km-es összpályahosszával közepesen kicsi adottságúnak számít, viszont lehet ródlizni is.

Maribor - Pohorje, Szlovénia

Itt akár éjszaka is lehet szelni a terepet a zömében könnyebb lankákon. A pályák között buszok szállítják a sportolni vágyókat a 250 hektáron. Ez a szlovén síparadicsom 3,5 órára található Budapesttől.

Hochkar, Ausztria

Budapesttől 424 km-re, Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsain építették meg az egyik leginkább hóbiztos sícentrumot, ahol május elejéig is eltart a szezon.

Krvavec, Szlovénia

Itt 1400 méteren már november végén megindul a szezon és májusig is eltarthat. 30 kilométernyi pálya várja a téli sportok szerelmeseit.

Ischgl - Samnaun, Ausztria

239 km-nyi sípályájával várja a látogatókat. Hóbiztosságát a magasságán túl (2000-2900 m) a gondosan kiépített hóágyúrendszere is biztosítja. Samnaunban vám- és adómentes bevásárlóközpontokat találhatunk, valamint Ischgl különlegessége, hogy a szezon végén szabadtéri koncertet tartanak sztárfellépőkkel.

Schladming - Dachstein, Ausztria

Ausztriában található Schladming – Dachstein sícentrum, aminek központja Schladming városa. Négy hegycsúcson terül el a síközpont 235 kilométernyi lesiklópályája és 490 kilométernyi sífutópályája rendkívüli környezetben. Dachstein a hazánkhoz legközelebb eső gleccser. Sífutópályákon kívül függőhíd, kilátó és jégbarlang is megtalálható itt.