Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 júliusából

Inkei Bence
Inkei Bence

Új évaddal jelentkezik A mackó, mely a jelenleg futó sorozatok közül talán a legelismertebb a kritika által: Carmy (Jeremy Allen White) és társai a gyakorlatban mutatják meg, milyen nehéz Michelin-csillagot szerezni egy frissen indult étteremnek. Első sorozat-főszerepében láthatjuk Natalie Portmant, ám nem lehet nem észrevenni, hogy hány sorozat jelentkezik utoljára az idén, kezdve a Snowpiercertől a Cobra Kai-ig, bár az utóbbi legalább három részre szedi szét az utolsó évadot. Júliusi sorozatajánló.

Melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Sunny, Apple TV+

A Colin O’Sullivan regénye alapján készült sorozatban a japán Kiotóban élő amerikai nő, Suzie (Rashida Jones) élete felfordul, amikor férje és fia eltűnik egy rejtélyes repülőgép-szerencsétlenségben. Vigasztalásul megkapja Sunny-t, a férje cége által gyártott háztartási robotok új osztályának egyikét. A páros fokozatosan váratlan barátságot köt, és feltárják a sötét igazságot arról, hogy mi történt valójában Suzie családjával.

Vikingek: Valhalla 3., Netflix

Jeb Stuart Vikingek-spinoffja ezzel az évaddal búcsúzik. Leif Erikson, Harald Sigurdsson és Freydis Eirkíksdóttir mellett még egy történelmi alak, Vörös Erik is feltűnik majd az évadban, melyben a vikingeket a mai Norvégiától Konstaninápolyig követhetjük és vissza, szokás szerint egy-két jól időzített vérfürdővel tarkítva.

A mackó 3, Disney+

Sok szépet írtunk már A mackó első két évadáról, de nemcsak mi tartjuk napjaink egyik legkiemelkedőbb drámasorozatának. Az előző évadban azt láthattuk, hogyan alakítja Carmy (Jeremy Allen White) és csapata a családi kifőzdét elismert, Michelin-csillagra pályázó étteremmé, az új évadban pedig újabb nehézségekkel szembesülnek a főhősök, és ugyanúgy várhatunk szívmelengető történeteket, mint a megszokott idegbeteg ordítozást.

Cobra Kai 6, Netflix

Elbúcsúzik a Karate Kölyök-filmek sorozatos folytatása is, de a rajongók annak legalább örülhetnek, hogy ez lesz a leghosszabb évad, tizenöt epizóddal, ráadásul három részletben kerülnek majd a nézők elé. Ennek megfelelően most csak az első öt epizód jön, a következő ötös novemberben, és maradék valamikor jövőre. Az biztos, hogy sok szálat el kell majd varrniuk az alkotóknak, kettő pedig még függőben van: az egyik a börtönből megszökött, bosszúra szomjazó Kreese, a másik pedig a Sekai Taikai nemzetközi bajnokság.

Nő a tóban, Apple TV+

Natalie Portman első sorozatfőszerepében egy baltimore-i zsidó háziasszonyt alakít, aki oknyomozó újságíróként kezdi újra az életét, és megszállottjává válik két, egymástól elvileg különböző gyilkossági ügynek. A sorozat Laura Lippman azonos című regénye alapján készült, és a hatvanas évek közepén játszódik.

Snowpiercer – A túlélők viadala 4, Netflix

Snowpiercer jövőbeli posztapokaliptikus világában is utoljára láthatjuk a folyamatosan zakatoló luxusvonatot, melyen az utolsó túlélők élnek. Az előző évad végén a csapat kettévált: akik nem maradtak Melanie-val, azok André vezetésével az új Édenben próbálkoztak az újrakezdéssel. Az évad utolsó jelenetében Melanie meglátott egy ismeretlen helyről kilőtt rakétát, ami nagyon sok mindent jelenthet, és amelynek biztosan fontos szerepe lesz az új évadban.

Kleo 2, Netflix

A bosszút szomjazó Stasi-bérgyilkos, Kleo (Jella Haase) visszatér. Az első évadban kiderült, miért került börtönbe, és hogy milyen nemzetközi bonyodalmak kellős közepébe került ő és a titokzatos gyilkossági ügyben vizsgálódó, kétbalkezes Petzold nyomozó (Dimitrij Schaad). A groteszk, valós történelmi alakokat is felvonultató fekete komédia még groteszkebb fordulatokkal folytatódhat.

Elit 8., Netflix

Bár néha az lehetett az érzésünk, hogy havonta új évad érkezik mindenki kedvenc spanyol bentlakásos iskolás sorozatához, az Elit is a végéhez közeledik, mert a nyolcadik évad az utolsó is egyben. Mi más történhetne ebben, mint egy újabb rejtély, amely mindenkinél a végsőkig feszíti a húrt.

Veszélyes alku, SkyShowtime

A díjakkal elismert koreai disztópikus thrillersorozatban szervkereskedők gyanútlan férfiakat csábítanak szexuális találkák ürügyén egy távoli szállodába, hogy ott vevőt találjanak a veséjüknek. Csakhogy egy katasztrofális földrengés keresztülhúzza a számításaikat: az áldozatok, a szervkereskedők és a vevők mindannyian az omladozó épület csapdájába kerülnek. A külvilágtól teljesen elzárva kell megküzdeniük a túlélésért, bármilyen áron.

Sweet Home 3, Netflix

Ez egy ilyen hónap: a Sweet Home sem folytatódik tovább, de eredetileg is három évadról volt szó. A koreai apokaliptikus horrorsorozat főhőseinek, a túlélőknek egyre nehezebb döntéseket kell hozniuk. Mivel az addigi menedék, a stadion biztonsága veszélybe került, és új fenyegetések merülnek fel, a tét még sosem volt ilyen nagy.