Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 áprilisából

Inkei Bence
Inkei Bence

Hogy a Fallout hasonló siker lesz-e, mint tavaly az ugyancsak videojáték alapján készült The Last of Us, azt még nem tudni, de a hónapban valószínűleg ezt várják a legtöbben. Pedig lesz itt még más is: sorozat készül A tehetséges Mr. Ripleyt ihlető regény alapján, sorozatfőszerepben láthatjuk Colin Farrellt, Michael Douglas az Egyesült Államok alapító atyját alakítja, míg Ewan McGregor egy szállodába zárt orosz arisztokratát játszik. Sokan várhatják A szimpatizáns című kémsorozat-szatírát és a Viszály sztároktól zsúfolt új évadát is, miközben számos népszerű sorozat jelentkezik új évaddal. Áprilisi sorozatajánló.

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Walking Dead: Daryl Dixon, AMC

The Walking Dead franchise ötödik spin-offja és összességében hatodik tévésorozata, amely a többivel közös folytonosságot képvisel, és az eredeti The Walking Dead tévésorozat befejezése után játszódik, méghozzá Franciaországban, főhőse pedig a sorozat egyik kedvelt alakja, Daryl Dixon (Norman Reedus). A tavaly szeptemberben bemutatott sorozat most végre megérkezik Magyarországra is.

Fallout, Amazon Prime Video

A sorozat minden idők egyik legsikeresebb videojáték-sorozatán alapul, és a Westworld alkotói, Jonathan Nolan és Lisa Joy csináltak belőle tévésorozatot. Kétszáz évvel az apokalipszis után, egy olyan világban, amely kettészakadt a gazdagok és a nincstelenek között, a luxusbunkerek szelíd lakói kénytelenek visszatérni a sugárfertőzött pokolba, amelyet őseik hagytak hátra, és döbbenten fedezik fel, hogy egy hihetetlenül összetett, vidáman furcsa és rendkívül erőszakos univerzum vár rájuk.

Ripley, Netflix

Az Oscar-díjas Steven Zaillian által írt és rendezett sorozat Patricia Highsmith A tehetséges Mr. Ripley című regényén alapul, amelyből 25 éve Matt Damon főszereplésével film is készült. A sorozat középpontjában Tom Ripley (Andrew Scott), egy szélhámos áll, aki a hatvanas évek elején New Yorkban tengődik, amikor egy gazdag ember felbéreli, hogy utazzon Olaszországba, és próbálja meggyőzni csavargó fiát, hogy térjen haza. Tom elfogadja a munkát, és ezzel megteszi az első lépést egy bonyolult, csalással és gyilkossággal teli élet felé. A sorozat női főszerepét Dakota Fanning alakítja.

Sugar, Apple TV+

Colin Farrell egy John Sugar nevű magánnyomozót alakít, aki egy legendás hollywoodi producer, Jonathan Siegel (James Cromwell) unokája eltűnésének ügyében nyomoz. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt, a Siegel család titkaira is fényt derít.

Franklin, Apple TV+

Az USA alapító atyáinak egyikéről, Benjamin Franklinről szóló életrajzi sorozatban Michael Douglas játssza a főszerepet, a sorozat pedig arra a nyolc évre koncentrál, amelyet Franklin Franciaországban töltött, hogy meggyőzze az országot az amerikai demokrácia támogatásáról.

A szimpatizáns, HBO Max

Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye alapján készült sorozat kémthriller és kultúrák ütközését bemutató szatíra egy félig francia, félig vietnámi kommunista kém (Hoa Xuande) küzdelmeiről a vietnámi háború utolsó napjaiban és új életéről menekültként Los Angelesben, ahol megtudja, hogy a kémkedésnek még nincs vége. A szereplőgárdában helyet kapott Robert Downey Jr. is.

Viszály: Capote és a hattyúk, Disney+

Az antológiasorozat második évada Truman Capote-ról, a neves íróról szól, aki egykor az elit társaság krémjébe tartozó nők bizalmasa volt, ám gyakorlatilag elárulta őket, amikor könyvet írt róluk. A hatvanas években játszódó minisorozat erről az árulásról és súlyos következményeiről szól, a főbb szerepeket pedig Tom Hollander, Naomi Watts, Calista Flockhart, Demi Moore, Chloë Sevigny és Diane Lane játsszák.

Egy úr Moszkvában, SkyShowtime

Az Amor Towles regénye alapján készült sorozatban Ewan McGregor játssza Alekszandr Rosztov gróf szerepét, aki az orosz forradalom után rájön, hogy a történelem rossz oldalára került. Az azonnali kivégzéstől megmenekülve egy szovjet törvényszék a pazar Hotel Metropol egy padlásszobájába száműzi, és halálosan megfenyegeti, ha még egyszer kiteszi a lábát a szabadba. Ahogy telnek az évek, és az orosz történelem legzavarosabb évtizedei bontakoznak ki a szálloda ajtaján kívül, Rosztov a szállodában új életet építve felfedezi a barátság, a család és a szerelem igazi értékét.

A nyomozó, Disney+

Jeffery Deaver The Never Game című regénye alapján készült sorozat főhőse, Colter Shaw (Justin Hartley) magányos túlélő, aki profi nyomkövetőként segít a magánembereknek és a bűnüldöző szerveknek mindenféle rejtély megoldásában, miközben saját szétszakadt családjával is meg kell küzdenie.

Apples Never Fall, SkyShowtime

Lianne Moriarty (Big Little Lies) regénye alapján készült történet középpontjában ismét egy látszólag tökéletesnek tűnő család áll. Az egykori teniszedzők, Stan (Sam Neill) és Joy (Annette Bening) eladták sikeres teniszakadémiájukat, és készen állnak arra, hogy elkezdjék életük aranykorát. Amikor azonban Joy hirtelen eltűnik, a gyerekeik kénytelenek újraértékelni szüleik úgynevezett tökéletes házasságát, amikor a család legsötétebb titkai kezdenek felszínre kerülni.

 

Görbe utakon, Netflix

Charly (Frederick Lau), a családjával Berlinben élő egykori széftörő egy utolsó rablásra kényszerül, ám a dolgok hamar félrecsúsznak. A széfben egy szokatlan jelentőségű érmére bukkan, ami könyörtelen bandák kereszttüzébe állítja őt: egy berlini klán, egy szerb betörőbanda, egy bécsi strici, a marseille-i maffia és egy titokzatos mestertolvaj mindannyian az érme nyomába erednek.

Szívtipró gimi 2, Netflix

Az újratöltött ausztrál tinisorozat hősei visszatérnek a második félévre a kerület legalacsonyabban rangsorolt iskolájába, de a friss dögös csajok, egy új tornatanár és egy rejtélyes támadó borzolják a kedélyeket, és rövidesen minden eddiginél nagyobb a káosz.