Még nem regisztráltam

Kult

Margot Robbie életének legmegalázóbb pillanata és pizsamapartik – így zajlott a Barbie forgatása a kulisszák mögött

Anna Csákó

A Barbie film körül zajló marketingfelhajtás (és az abba belepumpált 150 millió dollár, tehát körülbelül 53 milliárd forint) kétségkívül hozzájárult a film sikeréhez – a film megjelenése óta pedig a rajongókat minden érdekli, ami „Barbie”.  A ranker.com listája alapján olyan történeteket hoztunk, melyek egy kis betekintést engednek a kulisszák mögé.

Szerinted melyik a legvadabb sztori?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images

Pizsiparti és mozizás

A film rendezője, Greta Gerwig szerette volna, ha a forgatás alatt egy igazán összetartó csapat alakul ki a stábból, így vasárnaponként összegyűltek a Barbie történetéhez kapcsolódó filmeket nézni, valamint egy pizsamapartit is rendeztek egy londoni szállodában. Utóbbin éjszakára a Kenek már nem maradhattak, Ryan Gosling pedig személyes jelenlét helyett egy skót dudán játszó zenésszel küldte üdvözletét.

A világ kifogyott a rózsaszínből

Legalábbis Sarah Greenwood, a film látványtervezője így nyilatkozott. A valóság ehhez képest eggyel finomabb: bár valóban soha nem látott mértékű rózsaszín holmit használtak a forgatás során, csak egy beszállító cég fogyott ki ezekből – de ők világszerte.

 Samir Hussein / WireImage / Getty Images

Égi jel

Habár Ryan Gosling szerint ez volt a legjobb forgatókönyv, amit valaha olvasott, nem ezért vállalta el a szerepet. Miután megkapta az ajánlatot, kisétált a hátsó udvarra, és meglátta lánya Ken babáját lefelé fordított arccal a sárban heverni egy szétnyomott citrom mellett. Az erről készült fotót elküldte a rendezőnek, hozzátéve: „Én leszek a te Kened, mert ezt a történetet el kell mesélni…”

 

Szőke törékenység

A Grammy-díjas producer, Mark Ronson a filmhez készülő zenék demófelvételein rögzített néhány annyira őszinte, mégis abszurd sort, amihez végül Greta Gerwig rendező és Ryan Gosling is ragaszkodtak – a forgatókönyv egyik jelenetét is megváltoztatták, hogy ez mindenképp illeszkedjen a filmbe. A dal az I’m Just Ken (vagyis Én csak egy Ken vagyok), az említett sor pedig a következő: „Annyi a sorsom, hogy szőke törékenységben éljek és haljak?”

Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

Rózsaszín masnis ajándékok

Margot Robbie a forgatás minden egyes napján küldött Ryan Goslingnak egy rózsanszín masnival díszített ajándékot. Mivel Ken munkája pusztán csak a „strand”, így a napi kedvességek is ehhez a tematikához kötődtek.

Az élet legmegalázóbb pillanata…

…mikor rózsaszín neonruhában kell görkorcsolyáznod, 90-es évekbeli Barbie frizurában, 12,5 millió dollárért (közel 4,5 milliárd forint), oldaladon a világ egyik legnépszerűbb férfi színészével. Margot Robbie szerint habár kívülről úgy tűntek, mint akik nevetnek, de belül haldoklott a gondolattól, hogy több száz ember nézi őket egyszerre, és ennek sokszorosa fogja látni a róluk készült képeket.

Vissza a gyökerekhez

Ryan Gosling ódzkodott a filmben elhangzó Matchbox Twenty Push című szám eléneklésétől, így gyermekkori énjétől kért segítséget, aki a Disney Chanel Mickey Mouse Club gyerekszínészeként kezdte karrierjét.

„Azt hittem, hogy magam mögött hagytam azt a gyereket, de rájöttem, hogy szükségem van a segítségére ennél a filmnél. Szóval vissza kellett mennem, megbékélnem a fiatalabb énemmel, és segítséget kérni tőle.”

Találkozni Ryan Goslinggal: pipa

Margot Robbie egy interjúban azt nyilatkozta, hogy talált egy régi listát azokról a dolgokról, amiket meg szeretett volna tenni, mielőtt meghal – és a bakancslista egyik pontja az volt, hogy „Találkozz Ryan Goslinggal”.

Ahogy mondta: „Még csak nem is az volt rajta, hogy dolgozz Ryan Goslinggal. Nem álmodtam ilyen nagyot. Csak találkozni akartam Ryan Goslinggal.”

Mark Sagliocco / WireImage / Getty Images

A film szíve

Greta Gerwig rendező számára a film legkedvesebb jelenete, mikor Barbie egy idősebb nővel ül egy padon, és a megjegyzi, hogy az Ann Roth Oscar-díjas jelmeztervező által játszott nő milyen gyönyörű, mire azt a feleletet kapja: „Tudom”. Gerwignek azt javasolták, vágja ki ezt a részt a filmből, mert enélkül is ugyanúgy tovább haladna a történet, de ő ragaszkodott a „film szívének” megtartásához: „Ha kivágom a jelenetet, nem tudom, miről szól ez a film…”

Charles Sykes / Bravo / Getty Images

Nem az első jelölt

Az élőszereplős Barbie film már 2009 óta terítéken van, így nem csoda, hogy a projekt körüli szereplők ez idő alatt többször is kicserélődtek. A főszerepet eredetileg nem Margot Robbie, hanem Amy Schumer humorista játszotta volna, majd Anne Hathaway következett a sorban.

Karwai Tang / WireImage / Getty Images

Hiszek egy Barbie-ban

Ahhoz, hogy Greta Gerwig teljes alkotói szabadságot kapjon a film megrendezéséhez, bizonyítania kellett a Mattel és a Warner Bros. számára, hogy képes mindkét cég elképzeléseinek megfelelni, olyan szórakoztató tartalmat kínálva, ami tömegeket vonz a moziba. Ehhez pedig egy absztrakt verset írt Barbie-ról, ami bár azóta sem lett közkinccsé téve, de Gerwig annyit elárult, hogy hasonló az Apostoli Hitvallás keresztény imához.