Még nem regisztráltam

Kult

Hókusz pókusz, Coco, Az elvarázsolt kastély – filmek halloweenre, ha nem akarsz rettegni

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Ha halloween, akkor mindenki a brutális, rettegést kiváltó horror filmekre asszociál, pedig vannak sokkal kedvesebb, családbarátabb darabok is, amiket nyugodtan, szeretteink körében is meg tudunk nézni anélkül, hogy szívrohamot kapnánk vagy utána hetekig lámpa mellett kelljen aludnunk.

Neked melyik a kedvenced az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Coco

A Pixar szívmelengető animációs filmje bemutatja a mexikói kultúra színes hagyományait, különösen a Dia de los Muertost, ami a halottak napját jelenti. A film Miguel, a zene iránt szenvedélyesen érdeklődő kisfiú történetét követi, aki elmegy a halottak földjére, hogy feltárja családja rejtélyes történetét.

Rém rom

Az animációs horrorkomédia egy csapat gyerekről szól, akik azt hiszik, hogy a szomszédjuk hátborzongató háza embereket eszik. A film egyik executive producere Steven Spielberg.

Az elvarázsolt kastély

Eddie Murphy egy ingatlanügynököt alakít, aki a családi nyaralás előtt beugrik megnézni egy kastélyt, amit el szeretne adni. Hamarosan azonban rájönnek, hogy az ingatlant gonosz szellemek kísértik.

Bármi, ami Addams Family

Több film, animációs film, rajzfilmsorozat készült az Addams család karaktereiről, illetve ott van a Netflix egyik legnépszerűbb szériája is, a Wednesday. Bármelyiket is választjuk, biztos, hogy szórakoztató lesz.

Hotel Transylvania

Animációs vígjáték, melynek története Drakula körül forog, aki egy üdülőhelyet üzemeltet szörnyek számára, hogy elrejtse őket az emberek elől. Terve káoszba fullad, amikor egy ember rábukkan a szállodára. A film könnyed és humoros megközelítést kínál a klasszikus szörnytörténetekhez, így minden korosztály számára szórakoztató lehet. Ha tetszett, érdemes folytatni a sorozatot, hiszen négy rész is készült a filmből.

Jól áll neki a halál

Nem feltétlenül halloweeni, de ha valaki vígjátékot keres természetfeletti elemekkel, akkor jó választás lehet. Illetve akkor is, ha megnézné Bruce Willist hajjal.  Meryl Streep és Goldie Hawn két rivális nőt alakít, akik a halhatatlanság elixírjét keresik, ami komikusan katasztrofális következményekkel jár. Az örök fiatalság és szépség hajszolása hátborzongató, de azért szórakoztató balesetek sorozatát eredményezi, miközben testük nem hajlandó öregedni vagy meghalni.

Boszorkányok

A film egy kisfiú történetét meséli el, aki találkozik a nagy főboszorkány által vezetett boszorkányszövetséggel, akik azt tervezik, hogy az összes gyermeket egérré változtatják. Az 1990-es, eredeti verzióban Anjelica Huston emlékezetes alakítást nyújt a boszorkányok vezetőjeként, de ha valaki modernebb filmre vágyik, nézze meg az újabb változatot Anne Hathaway főszereplésével.

Libabőr

Családbarát horror-vígjáték, amely R.L. Stine népszerű gyermekkönyvsorozatán alapszik. A történet egy tinédzsert követ, aki barátjával együtt felfedezi, hogy a Stine könyveiben szereplő szörnyek valóságosak és elszabadultak kisvárosukban. R. L. Stine-t nem más alakítja, mint Jack Black.

Átkozott boszorkák

A filmben keverednek a romantikus és a természetfeletti szálak. Sandra Bullock és Nicole Kidman két nővért alakítanak, akik egyébként boszorkányok is. A film arról szól, hogy hogyan próbálják megtörni a családi átkot, amely tragédiát hoz a férfiakra, akiket szeretnek.

A halott menyasszony

Tim Burton sötét hangulatú animációs filmje Victor, egy fiatalember történetét meséli el, aki véletlenül megkéri egy elhunyt menyasszony kezét. A halottak földjén találja magát, ahol szerelmi háromszögbe keveredik a bájos, de elhunyt Emilyvel és élő menyasszonyával, Victoriával.

Ollókezű Edward

Tim Burton 1990-es klasszikusa egy olyan mesterségesen létrehozott emberről szól, akinek ollók vannak a kezei helyén. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor ő a kertvárosba kerül. Johnny Depp kiváló alakítást nyújt Edward szerepében.

Karácsonyi lidércnyomás

A film Jack Skellingtont, Halloween városának polgármesterét követi, aki megpróbálja átvenni a hatalmat Karácsonyvárosban is. Danny Elfman ikonikus zenéje, a filmben felcsendülő dalok és a halloween, illetve karácsony témájának keveredése miatt a Karácsonyi lidércnyomás igazi klasszikussá vált és kihagyhatatlan az őszi-téli szezonban.

Coraline és a titkos ajtó

Egy fiatal lány hátborzongató és magával ragadó története, aki új otthonában felfedez egy rejtett ajtót, amely egy alternatív világba vezeti. Ezen a helyen családjának élete látszólag tökéletes, de furcsa, hogy mindenkinek gombszeme van. A kaland akkor válik veszélyessé, amikor a „másik” szülei ott akarják tartani a lányt örökre.

Hókusz pókusz

Igazi halloweeni klasszikus Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimy főszereplésével, melyben az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nővérek 1993. halloween éjszakáján újra életre kelnek. Az ikonikus film folytatást is kapott 2022-ben a Netflixen.