Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2024 januárjából

Inkei Bence
Inkei Bence

A tavalyi viszontagságos év után gyorsan a tárgyra térünk. Visszatér a True Detective, méghozzá Jodie Fosterrel a főszerepben. Új második világháborús sorozattal jelentkeznek az Elit alakulat készítői, ezúttal bombázópilótákról. Sorozatban láthatjuk Emma Stone-t, Nicole Kidmant, Michelle Yeoh-t, Thomas Brodie-Sangstert és Sofía Vergarát. Folytatódik Az átutazó, láthatjuk a Yorkshire-i Hasfelmetszőről készült sorozatot és tovább bővül a Marvel univerzum is. Ez mind most januárban!

Neked melyik tetszett a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Nem versz át, Netflix

Harlan Coben legújabb Netflix-thrillerében Maya Stern (Michelle Keegan) próbálja feldolgozni férje, Joe (Richard Armitage) brutális meggyilkolását. Ám amikor Maya dajkakamerát szereltet fel, hogy szemmel tartsa kislányát, megdöbbenve látja, hogy egy általa felismert férfi van a házában: Joe. És ha ez nem lenne elég, még egy másik rejtély is felbukkan. Vajon összefügg a kettő?

A Sun fivérek, Netflix

A leginkább Ryan Murphy alkotótársaként ismert Brad Falchuk olyan sikersorozatokban dolgozott már, mint a Glee vagy a Póz, most viszont Murphy nélkül készítette ezt a feketekomédia-sorozatot, melyben az Oscar-díjas Michelle Yeoh is feltűnik. A főhős egy Kaliforniában élő, átlagos ázsiai-amerikai család, akikről váratlanul kiderül, hogy valódi gengszteréletet hagytak maguk mögött, mielőtt elköltöztek volna Tajpejből.

The Curse, SkyShowtime

Az előző év végén nagy sikerrel bemutatott sorozat kis késéssel hozzánk is megérkezik: a komikus Nathan Fielder és a rendezőként illetve színészként egyaránt ismert Benny Safdie nemcsak alkotóként jegyzik ezt a szatirikus thrillersorozatot, hanem ők a főszereplők is, méghozzá Emma Stone társaságában. Stone és Fielder egy frissen házasodott tévésztár házaspárt játszik, akiknek az életét egy állítólagos átok nehezíti meg.

Az átutazó 2, HBO Max

Az átutazó (The Tourist) két éve igencsak emlékezetes, csavaros thriller volt, rengeteg fordulattal, és most az amnéziás férfi visszatér, ám ezúttal Ausztrália helyett Írország lesz a helyszín. Jack és Harry Williams sorozatában Elliot (Jamie Dornan) a szülőhazájába visszatérve kutatja tovább a múltját, és továbbra is segítségére lesz az ausztrál rendőrnő, Helen Chambers (Danielle Macdonald).

 

A törvény nevében 4, HBO Max

True Detective hosszabb idő után folytatódik új szereplőkkel, ezúttal azonban nem az első három évadért felelős Nic Pizzolatto a showrunner, hanem Issa López vette át a feladatot. Női showrunnerhez női főszereplő dukál, méghozzá kettő is: Jodie Foster és Kali Reis nyomoznak az aktuális ügyben Alaszkában, ahol nyolcan tűntek el egy kutatóállomásról.

Az Agyafúrt Vagány, Disney+

Charles Dickens egyik legkedveltebb figurája, az Agyafúrt Vagány (The Artful Dodger) csak mellékszereplő volt a Twist Olivérben, itt viszont végre ő kerül a reflektorfénybe. A sorozat mintegy tíz évvel a Twist Olivér után játszódik, mindenki kedvenc zsebtolvaját Ausztráliába deportálták, ahol új életet próbál kezdeni, azonban felbukkan a régi rossz szelleme, Fagin, és újra kezdődnek a kalandok. Thomas Brodie-Sangster és David Thewlis játsszák a két főszerepet.

The Long Shadow, SkyShowtime

A hírhedt angol sorozatgyilkos, a hetvenes években a Yorkshire-i Hasfelmetsző néven ismertté vált Peter Sutcliffe történetét feldolgozó true crime-sorozatot tavaly egész jól fogadta a brit sajtó. A sorozat nem is magára a bűnelkövetőre, hanem sokkal inkább áldozataira, azaz nőkre koncentrál. A főbb szerepekben az ügyön dolgozó rendőröket alakító Toby Jones és David Morrissey láthatók.

Griselda, Netflix

Narcos sorozatok alkotója, Eric Newman új sorozatában a Modern család sztárja, Sofía Vergara játssza a címszerepet a krimisorozatban, amelyet a történelem egyik legjövedelmezőbb kokaincsempész kartelljét létrehozó Griselda Blanco élete ihletett, aki az 1970-80-as évek Miamijában A Keresztanya néven vált ismertté.

A levegő urai, Apple TV+

Az Elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat sorozatok alkotói csapata – Steven Spielberg, Tom Hanks és Gary Goetzman – új produkciója egy csapat amerikai bombázó pilóta igaz történetén alapul a második világháború idején. A film a 100. bombázóköteléket követi, akik veszélyes bombatámadásokat hajtanak végre a náci Németország felett, és megküzdenek a levegőben zajló harc fagyos körülményeivel, az oxigénhiánnyal és persze az ellenséggel is. A főbb szerepekben Austin Butler, Callum Turner és Barry Keoghan láthatók.

Máshon, Amazon Prime Video

Lulu Wang sorozata Hongkongban játszódik, főszereplői ott élő külföldi nők (a sorozat angol címe Expats), akiknek életét egy váratlan találkozás borítja fel. A film főszereplői között Nicole Kidman nevét is ott találjuk.

Echo, Disney+

A Marvel univerzum új sorozatában Maya Lopez (Alaqua Cox) menekül Wilson Fisk hálózata elől, és ezért visszatér szülővárosába, ahol szembe kell néznie a múltjával.

Bűnügyi nyilvántartás, Apple TV+

A London szívében játszódó, erőteljes, karakterközpontú kriminek leírt sorozatban egy névtelen telefonhívás két briliáns nyomozót állít szembe egy régi gyilkossági ügy miatt. Az egyik egy fiatal, pályája elején járó nő (Cush Jumbo), a másik egy jó kapcsolatokkal rendelkező férfi (Peter Capaldi), aki meg akarja védeni a hírnevét.

Családi örökség, Netflix

Koreai thrillersorozat, melyben baljós dolgok történnek, amikor Jun (Kim-Hjundzso) megörökli elfeledett nagybátyjától a családi sírhelyet, sőt, a családja sötét titkaira is fény derül.

 

Cristobal Balenciaga, Disney+

Az ikonikus divattervezőről, Cristobal Balenciagáról készült életrajzi sorozat 1937-ben indul, amikor bemutatja első haute couture kollekcióját Párizsban. Mögötte egy sikeres karrier áll madridi és San Sebastián-i műtermeiben, ahol a spanyol elitet és arisztokráciát öltözteti. Ezek a tervek azonban nem igazán működnek a kifinomult párizsi divatbirodalomban, ezért Balenciagának (Alberto San Juan) meg kell újulnia, hogy a nemzetközi színtéren is sikeres lehessen.