Még nem regisztráltam

Kult

Katy Perry, Gwen Stefani, Selena Gomez – sztárok, akik Budapesten forgattak videóklipet

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A világsztárok előszeretettel jönnek hozzánk forgatni, ami azért is jó, mert így a videóklipek remek imázsfilmként is szolgálnak a magyar fővárosnak. Persze az ingyen promóción túl is jól esik az ember lelkének, ha Katy Perryt látja a Budai Várban, vagy Gwen Stefanit a Nyugatiban.

Neked melyik a kedvenc kliped az alábbiak közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Katy Perry - Firework

2010-ben a híres énekesnő nálunk forgatott klipet az egyik legismertebb számához rengeteg magyar és külföldi statisztával kiegészülve. Az önmegerősítés himnuszaként is emlegetett dalhoz forgatott klip olyan jól sikerült, hogy 2011-ben megnyerte vele az MTV Video Music Awards Az év videója díját.

Selena Gomez & The Scene - Round & Round

Az akkor 18 éves Selena Gomez 2010-ben forgatta nálunk Monte Carlo című filmjét, és ha már hónapokat töltött hazánkban, kapott is az alkalmon, hogy egy klipet is leforgasson a Round & Round című dalhoz. A kémsztoris videóban több nevezetesség felbukkan, köztük a Parlament, a Lánchíd, az Astoria, és egy sárga villamos is.

Groove Coverage - Moonlight Shadow

A tinidiszkók himnuszához is Budapesten forgatott klipet a Groove Coverage.  A Mike Oldfield-feldolgozásuk videoklipjében felbukkan a Hősök tere, a Lánchíd, sőt még az Oktogon is.

Ellie Goulding - Close To Me

A brit énekesnő 2018-ban jött hazánkba, hogy itt vegye fel a Close to Me klipjét, melyben látható többek között a Halászbástya, a Várkert bazár, és a Gellért fürdő is.

 

Madonna - Don't Cry For Me Argentina

A videoklip 1996-ban készült, és igazából egy részlet az Evita című filmből, amelyet Budapesten forgattak.

Michael Jackson - HIStory

Lényegében kakukktojás, hiszen nem egy klipről van szó, hanem a HIStory című lemez előzeteséről. A pop királya Budapesten, egészen pontosan a Hősök terén forgatta a videót 1995-ben.

Gwen Stefani - Early Winter

Az énekesnő második szólóalbumának egyik lassú dalához forgatott Budapesten klipet, melynek fő helyszíne a Nyugati pályaudvar volt. A peronok, az aluljáró lépcsője és az összefirkált vasúti kocsik is ismerősek lehetnek a magyar szemnek.

Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi - Live It Up

Will Smith nálunk forgatta a Gemini Man című filmjét, és hasznosan töltve ittlétét, még egy klipet is leforgatott a 2018-as oroszországi foci világbajnokság hivatalos dalához. A Nicky Jammel és Era Istrefivel közös videóban feltűnik a Hajógyári-sziget K-hídja, a Nagyvásártelep, és egy óbudai lakótelep is. A videóban szerepel a brazil focista, Ronaldinho is.

The Chemical Brothers - The Boxer

A 2005-ös, Budapesten forgatott klipben egy elszabadult kosárlabdát és annak tulajdonosát követhetjük végig a városon és egy irodaházon keresztül. Piros Lada, zöld kuka, leárazásos felirat, és egy Baross utcai telefonfülke – néhány apró részlet a brit duó videójából.

Sarah Connor - From Sarah With Love

A német énekesnő 2001-ben Budapesten forgatta ma is sokat játszott slágerének klipjét. A videó a Keleti pályaudvaron játszódik, őszies hangulatban. A peronok falevelekkel borítottak, a sztori a jelenben és a múltban ugrál, sőt még egy pakli magyar kártya is előkerül.

Liberty X - Holding on for you

A brit-ír együttes egyik klipjében is megtalálhatjuk a budapesti utcákat és tömegközlekedési eszközöket. A 3-as metró helyszínei és a jellegzetes telefonfülkék is megjelennek.

Jamie Woon - Lady Luck

A brit énekes klipjében sok minden nem látszik Budapestből, viszont a tömegközlekedési eszközeinkből annál több. Jamie csupán ráérősen utazgat metróval, villamossal, busszal, a háttérben pedig néhány pillanatra bevillan a magyar főváros.

 

Arash - Pure Love

Arash számára a Boro Boro után is volt élet, amiről kizárólag emiatt a klip miatt tudunk. A 2008-as videóban az igaz szerelemről énekel, amihez kiválóan passzol a kivilágított Lánchíd és a Budai Vár.