Még nem regisztráltam

Kult

Örkény, Katona, Radnóti – a legjobb budapesti színházak

Anna Csákó

Listánkban azokat a legjobb budapesti színházakat gyűjtöttük össze, melyek saját épülettel és állandó társulattal rendelkeznek – így a remek előadásoknak otthont adó Trafó, vagy a több helyen is játszó Pintér Béla Társulata sem szerepel a rangsorolandó elemek közt.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

41 szavazat.
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Katona József Színház

A Petőfi Sándor utca 6. szám alatt található 1982-ben alakult színház igazgatói székében ült már Székely, Zsámbéki, 2011 óta pedig Máté Gábor.

Farkas Norbert / 24.hu

Örkény István Színház

A Madách Imre téren található művészszínházat 2004-es megalakulása óta Mácsai Pál vezeti – repertoárjuk széles skálán mozog, legyen szó régebbi művekről vagy kortárs darabokról.

Sopronyi Gyula / 24.hu

Radnóti Miklós Színház

2016 óta Kováts Adél igazgatósága alatt futnak a Nagymező utcai színház előadásai.

Farkas Norbert / 24.hu

Centrál Színház

2008 nyarától fut Centrál Színház néven a korábbi Vidám Színpad, Puskás Tamás igazgatósága alatt a VI. kerületi Révay utcában.

Marjai János / 24.hu

Vígszínház

A Szent István körúton található színház épületét még 1896-ban emelték, és három játszóhelyén összesen 1700 néző befogadására alkalmas. 2020-ban Rudolf Péter váltotta az igazgatói poszton Eszenyi Enikőt.

Varga Jennifer / 24.hu

Nemzeti Színház

2002 márciusában nyitotta meg kapuit az önállóan, Nemzeti Színháznak szánt intézmény a IX. kerületi Bajor Gizi park 1. szám alatt. 2013 óta Vidnyánszky Attila az igazgatója.

Nagy Zoltán / MTI

Karinthy Színház

Karinthy Frigyes unokája, Karinthy Márton 1988-ban költözött társulatával az újbudai Bartók Béla út 130. alá. Igazgatója 2022 óta Olt Tamás; műsorukon rendszeresen szerepeltetik névadójuk műveit is.

Szajki Bálint / 24.hu

Magyar Állami Operaház

Az Andrássy út 22. címen található, Ybl Miklós tervezete épület Magyarország egyetlen, kifejezetten operák és balettek bemutatásának teret adó színháza.

Farkas Norbert / 24.hu

József Attila Színház

A XIII. kerületi Váci út 63. alatt található színház épülete első ránézésre nem a magas kultúra szentélyének benyomását kelti bennünk, de ez nem zavarja meg évi 100-120 ezer nézőjük látogatási kedvét.

Marjai János / 24.hu

Thália Színház

Bereményi Gézától 2017-ben vette át Kálomista Gábor a Nagymező utcai színház vezetését.