Még nem regisztráltam

Kult

Hülye járások minisztériuma, papagáj-jelenet, filozófusok focimeccse: a legviccesebb Monty Python-szkeccsek

Borovitz Tamás
Borovitz Tamás

Bár sokaknak a Monty Python-csoport említésekor inkább a Gyalog galopp vagy a Brian élete legnagyobb poénjai vagy klasszikus idézetei ugranak be, azért a brit humorzsenik legalább ennyire maradandót alkottak a Monty Python’s Flying Circus (Monty Python Repülő Cirkusza) című sorozattal. A 45 epizód legismertebb szkeccsei következnek (persze bőven lehetne még beválogatni a listába klasszikusokat),

szerinted melyik a legviccesebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

11 szavazat.

Hülye járások minisztériuma

John Cleese lépései azóta ikonikussá váltak: táskákon, pólókon, faliórákon is megjelenítették az értelmetlen hivatalokat kifigurázó szkeccs mókásan közlekedő főhősét.

Papagáj-jelenet

A nagyfilmekhez hasonlóan ez a jelenet is sok klasszikus idézetet termelt ki. Ilyen rövid idő alatt még soha senki sem mondott ennyi szinonimát a halott szóra, mint az ibolyát alulról szagoló Kék Norvég papagáj miatt reklamáló vásárló (John Cleese).

Bolond állásinterjú

Egy állásinterjú önmagában is elég feszélyező szituáció, de ahogy John Cleese alázza a pozícióra jelentkező Graham Chapmant, azt a leggonoszabb HR-es is megirigyelné.

Bírósági jelenet - Tömeggyilkos

Az Eric Idle által játszott bűnöző rosszul viselkedett. Nagyon-nagyon csúnya dolgot követett el, és ezért mélységesen szégyelli is magát.

Kommunista kvíz

Kvízműsor-paródiát láthatunk, ahol a játékosoknak műveltségi kérdéseket tesz fel a kvízmester. A játékosok pedig: Karl Marx, Vlagyimir Iljics Lenin, Che Guevara és Mao Ce-tung.

Taknyos Kis Patkányarcú Barom

A szkeccsk elején Graham Chapman egy estélyen bemutat egymásnak két embert: John Stokest (Michael Palin) és Taknyos Kis Patkányarcú Barmot (Terry Jones). És ha azt hinnénk, a jelenetet innen csak elrontani lehetne, tévednénk: még ennél is bizarrabb lesz a folytatás.

A csempész

Minden idők legbénább csempésze (Michael Palin) arról igyekszik meggyőzni a vámost (John Cleese), hogy épp egyetlen egy órát sem próbál becsempészni Svájcból.

International Philosophy – A filozófusok futballmeccse

Németország-Görögország meccset láthatunk, ahol a németeknél olyan világsztárok lépnek pályára, mint Nietzsche, Kant, Hegel, Heidegger és Schopenhauer (valamint kakukktojásként Beckenbauer), míg az ellenfél összeállításában feltűnik Platón, Arisztotelész, Szókratész és Arkhimédész is.

Johann Gambolputty

A kulturális műsorban egy német barokk zeneszerzőt mutatnak be, bizonyos Johann Gambolputty de von Ausfern-schplenden-schlitter-crasscrenbon-fried-digger-dingle-dangle-dongle-dungle-burstein-von-knacker-thrasher-apple-banger-horowitz-ticolensic-grander-knotty-spelltinkle-grandlich-grumblemeyer-spelterwasser-kurstlich-himbleeisen-bahnwagen-gutenabend-bitte-ein-nürnburger-bratwustle-gerspurten-mitzweimache-luber-hundsfut-gumberaber-shönendanker-kalbsfleisch-mittler-aucher von Hautkopft of Ulm-ot.

Látogatók Coventryből

Johnsonék (Eric Idle és Gillian Phelps) meglátogatnak egy kis vidéki angliai panziót Mineheadben. A házinéni (Terry Jones) bemutatja őket néhány embernek, például Hilter úrnak (John Cleese), aki „kirándulást” tervez kollégáival, Heinrich Bimmlerrel és Ron Vibbentroppal.

Hogyan álcázzuk magunkat

A fekete humor legjava.

Beethoven madara

Ludwig van Beethoven (John Cleese) a zongoránál ül és az 5. szimfóniáját komponálja. Legalábbis próbálná komponálni.