Még nem regisztráltam

Kult

A legjobb új sorozatok 2023 novemberéből

Inkei Bence
Inkei Bence

Nagyon komoly kínálattal érkezik a november: olyan neves sorozatokhoz érkezik új évad, mint a Fargo, a Julia, a For All Mankind vagy az Utolsó befutók, és lesznek olyanok is, amelyek el is búcsúznak, mint A rezervátum kutyái, és nem utolsósorban A korona. Sokan várják a Pulitzer-díjas regényből készült, sztárok sorát felvonultató A láthatatlan fényt is, miközben újratöltenek legendás szitkomot (Frasier), maffiasorozatot (Suburra: Mindörökké) és szörnyfilmet is (Monarch), de simán lehet, hogy mind közül a netflixes akciómarháskodás, a Total KO lesz majd a legnézettebb. (Ezekről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.)

Te melyiket várod a legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Fargo 5, HBO Max

Noah Hawley díjnyertes sorozatának ötödik évada 2019-ben játszódik Minnesotában és Észak-Dakotában. Miután egy váratlan eseménysorozat miatt Dorothy „Dot” Lyon (Juno Temple) összetűzésbe kerül a hatóságokkal, hirtelen visszazuhan abba az életbe, amelyről azt hitte, hogy maga mögött hagyta. Jon Hamm egy seriffet alakít, aki már régóta keresi Dotot, és játszik a sorozatban Jennifer Jason Leigh is.

 

A korona 6, Netflix

Lezárul a Netflix és Peter Morgan monumentális vállalkozása, és az utolsó évad stílszerűen az egyetlen olyan is egyben, amit már II. Erzsébet halála után készítettek. Az évad az 1997 és a 2005 között történteket eleveníti fel, így Diana halálát, a Tony Blair-korszakot, valamint Károly és Camilla esküvőjét.

A láthatatlan fény, Netflix

A hónap egyik legjobban várt premierje az Anthony Doerr azonos című regényéből készült sorozat, melyet Steven Knight (portrénk róla itt, Doerr-ral készült interjúnk pedig itt olvasható) készített, rendezője Shawn Levy (Stranger Things), és a középpontjában egy nagy értékű gyémántot birtokló, vak, francia lány és egy német katona találkozása van a második világháború idején. A részben Budapesten forgatott sorozat főbb szerepeit Aria Mia Loberti, Louis Hofmann, Mark Ruffalo, Hugh Laurie és Lars Eidinger alakítják.

Frasier, SkyShowtime

A kilencvenes évek kultikus vígjátéksorozata visszatér, a főszerepben újra Kelsey Grammerrel, aki visszaköltözik Bostonba, ahol új kihívásokkal néz szembe, és valóra válhatja régi álmait is.

The Buccaneers, Apple TV+

Az Edith Wharton befejezetlen utolsó regénye alapján készült nyolcrészes sorozat egy csapat vidám, fiatal amerikai lányt követ, akik az 1870-es évek Londonjában akarnak férjeket szerezni, de közben az angol és az amerikai kulturális különbségek is felszínre kerülnek. A főbb szerepeket Kristine Froseth és Alisha Boe alakítják, de feltűnik az ismertebb nevek közül Christina Hendricks is. A trailer ismeretében kockázat nélkül kijelenthető, hogy az Apple TV+ meg szeretné csinálni a saját Bridgertonját.

 

Elkövetők, Disney+

Az Elkövetők ott kezdődik, ahol a legtöbb bűnügyi dráma véget ér: egy rablás után, amikor az elit bűnözőkből álló csapat már külön utakon jár, és megpróbálja maga mögött hagyni régi életét, ám egy könyörtelen bérgyilkos egyenként célba veszi őket. Miért követi őket? És vajon időben megtalálják-e egymást, hogy megvédjék magukat és a szeretteiket?

A megszelídíthetetlen, Netflix

A sorozat valódi történetet dolgoz fel: a spanyol cirkuszművész Ángel Cristo és a színésznő Bárbara Rey házasságát, mely milliós üzletté válik ugyan, de a reflektorfény mögött drogfüggőség, szerencsejáték és hűtlenségi problémák rejtőznek.

For All Mankind 4, Apple TV+

Az elismert alternatív történelmi sorozat abban a valóságban játszódik, ahol a Szovjetunió nyerte az űrversenyt. Ezúttal már a kétezres évekbe lép a történet, melyben már a Mars gyarmatosítása a cél.

Egy gyilkosság a világ végén, Disney+

Egy krimisorozat, melynek főhőse a Z generációs amatőr detektív és tech-érzékeny hacker, Darby Hart (Emma Corrin). Darbyt nyolc másik vendéggel együtt egy visszahúzódó milliárdos (Clive Owen) meghívja egy távoli helyen tartott elvonulásra, ám amikor az egyik vendéget holtan találják, Darbynak minden képességét be kell vetnie, hogy bebizonyítsa, hogy gyilkosság történt, mielőtt a gyilkos újabb életet oltana ki. (A premiert augusztusról tolták át novemberre.)

 

Suburra: Mindörökké, Netflix

Suburra film illetve sorozat folytatásában a gengszter Spadino (Giacomo Ferrara) visszatér Rómába, ahol a káoszt kihasználva megpróbálja visszaszerezni a hatalmat a város felett.

A Német Ház, Disney+

A Disney saját gyártású német sorozata főhőse az eljegyzés előtt álló Eva Bruhns (Katharina Stark), akit felkérnek, hogy tolmácsoljon egy SS-tisztek ügyéről szóló tárgyaláson. Szülei és leendő vőlegénye is megpróbálják lebeszélni, de ő az ösztöneire hallgat, és elvállalja a munkát. Hamarosan azonban rájön, hogy sokkal személyesebb kapcsolata van a perrel, mint azt valaha is gondolta volna.

Utolsó befutók 3, Apple TV+

Visszatér Jackson Lamb (Gary Oldman) és a parkolópályára tett kémekből álló csapata, hogy újabb veszélyes ügyet oldjon meg: egy isztambuli romantikus kapcsolat azzal fenyeget, hogy Londonban lelepleződik egy eltemetett MI5-titok. Lambék olyan összeesküvésbe keverednek, amely nemcsak a Slough House, hanem maga az MI5 jövőjét is veszélyezteti.

Julia 2, HBO Max

A tévés főzőműsorával halhatalanná vált Julia Childról szóló életrajzi sorozat új évadában Julia (Sarah Lancashire) visszatér Dél-Franciaországba, ahol újra együtt dolgozhat szerzőtársával, Simca Beckkel (Isabella Rossellini), és az egyébként is pozitív kisugárzású sorozattal ennél jobb nem is történhetne.

A rezervátum kutyái 3, Disney+

„A rezervátumi kamaszok egyszerre humoros és drámai története az egyik legeredetibb dolog, amit a képernyőn láthatunk mostanában” – írtuk korábban Taika Waititi és Sterlin Harjo amerikai őslakosokat felvonultató, és azok problémáiról hitelesen beszámoló sorozatáról. A harmadik és egyben befejező évad a főhősöket Kaliforniában találja, ahonnan valahogy haza kell keveredniük, miközben az élet nem áll meg a rezervátumban sem.

Total KO, Netflix

„Akció-dramedy” a leírás szerint a sorozat meghatározása, és az amerikai fegyveres erők különböző ágaiból összeállított elit csapatról szól, melynek feladata megakadályozni egy terrortámadást Las Vegasban, mely az egész várost elpusztítaná. A bombát hatástalanítják is, ahogy kell, majd elmennek bulizni, amikor is kiderül, hogy félrevezették őket, és a valódi bomba nagyon is kész arra, hogy felrobbanjon.

Monarch: A szörnyek hagyatéka, Apple TV+

A 2014-es Godzilla film sorozatos folytatásában két testvér, apjuk nyomdokaiba lépve felfedezik családjuk kapcsolatát a Monarch nevű titkos szervezettel. Ez mindenféle titkokhoz vezeti el őket a szörnyekkel kapcsolatban. A főbb szerepekben Kurt Russell, Anna Sawai és Kiersey Clemons láthatók.