Még nem regisztráltam

Sport

Visszapörgetés, rövidítés, ász – a 2024-es asztalitenisz-csapatvilágbajnokság legszebb labdamenetei

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A Dél-Koreában rendezett 2024-es asztalitenisz-csapatvilágbajnokságot mindkét nemben – a papírformának megfelelően – Kína nyerte. A férfi és a női magyar válogatott egyaránt a legjobb 16 közé jutásért vívott meccsen esett ki. A vb-t követően a legszebb labdamenetek közül gyűjtöttünk össze tízet.

Szerinted melyik a legszebb labdamenet?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Minden megmentett a koreai

A fiatal lengyel Maciej Kubik dominálta a labdamenetet, de a dél-koreai Jang Woojin remekül védekezett visszapörgetésekkel, amivel hibára késztette ellenfelét. (4:03-tól látható)

A labdamenet soha nem érhet véget!

A Puerto Ricó-i Adriana Diaz több lehetetlennek tűnő labdát mentett az asztalra, az olasz Gaia Monfardini pedig elrontotta a sokadik ziccert. (0:00-től látható)

A hatalmas fonákok is kevésnek bizonyultak

A cseh Lubomir Jancarik félelmetes erejű fonákokat eresztett el, azonban a japán Sinozuka Hiroto állta az ütéseket, és végül megnyerte a pontot. (0:30-tól látható)

Nuytinck türelmes volt, övé lett a pont

A belga Cedric Nuytinck nem siette el, nehéz helyzetből jött vissza, majd tenyeressel befejezte a labdamentet a világranglista-vezető kínai Fan Zhendong ellen. (3:12-től látható)

Wang Chuqin parádés rövdítése

A kubai Andy Pereira és a kínai Wang Chuqin bemutatómérkőzésekre emlékezetető labdamenetet játszott, amit a világklasszis ázsiai tökéletes rövidítéssel zárt le. (0:56-tól látható)

Jevtovic dobál

A szerb Marko Jevtovic már a labdamenet elején távol került az asztaltól, de mindent megmentett, a hongkongi pedig hibázott. (0:18-tól látható)

Kétszer is visszajött a kazah

A kazah Kirill Gerassimenko kétszer is vissza tudott támadni vert helyzetből; a második visszapörgetés már sok volt az amerikainak. (0:48-tól látható)

Brutális fonák a braziltól

A brazil Vitor Isihy óriási fonákkal zárta le a szlovén Darko Jorgic elleni labdamenetet. (0:00-tól látható)

Majoros legyorsulta a világranglista-vezetőt

Majoros Bence többször is tempót váltott a labdamenet közben, amit a kínai Fan Zhendong nem tudott már követni. (4:10-tól látható)

Felix Lebrun nem hagyott esélyt

A fiatal francia játékos olyan jól helyezte a fonákot, hogy tenyeressel már csak át kellett terelni a következő labdát az asztal másik oldalára a kínai Wang Chuqin ellen a döntőben. (1:02-tól látható)