Még nem regisztráltam

Sport

A 2022–23-as évad legjobb NB I-es játékosai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A Ferencváros zsinórban ötödször is megnyerte a labdarúgó NB I-et, de ez korántsem jelenti azt, hogy unalmas bajnokságot nézhettek végig a szurkolók. Az ezüst- és a bronzéremért még az utolsó fordulóban is több csapat harcolt: a feljutó Kecskemét kitűnő, szinte végig stabil játéka második helyet ért, a harmadik pedig a második félévben jócskán feljavult Debrecen lett. A Vasas kiesése már korábban biztos volt, de a másik távozóról a 33. forduló meccsei döntöttek – végül az angyalföldiek mellett a Honvéd is az NB II-ben szerepel jövőre. Jelen listánkban az egyéni teljesítményeket értékeltük: a 2022–23-as évad legjobb játékosai közül gyűjtöttünk össze tizenegyet.

Szerinted ki volt az évad legjobbja?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

10 szavazat.

Banó-Szabó Bence (Kecskemét)

A Honvédból tért haza Kecskemétre, ahol hamar a meglepetéscsapat egyik húzóembere lett, ezért szinte biztos, hogy Szabó István vezetőedző fiáról a jövőben is sokat hallunk még.

Varga Barnabás (Paks)

Ahogyan azt már szinte megszokhattuk, ebben az évadban is a Paks adta az NB I gólkirályát. A 26 találatot jegyző csatárt megközelíteni sem tudta senki, hiszen a második legtöbbször eredményes játékos, Stefan Drazic (Mezőkövesd) „mindössze” 14 gól szerzett.

1432012989

Dzsudzsák Balázs (Debrecen)

A Debrecen ikonja továbbra is kiemelkedett a csapat mezőnyjátékából, szabadrúgásgóljait látva pedig minden futballrajongó elismerően bólintott.

Szalai Gábor (Kecskemét)

A 2000-s születésű védő számára nem akármekkora siker volt a 2022–23-as bajnokság: meglepetésre ezüstérmes lett a feljutó Kecskeméttel, valamint Marco Rossi szövetségi kapitánytól meghívott kapott a válogatottba. Fontos kecskeméti védelem kapta a legkevesebb gólt a ligában.

Varga Bence (Kecskemét)

A legkevesebb gólt a Kecskemét kapta a bajnokságban, ezért nem kérdés, hogy az elsőszámú kapusnak a legjobbak között van a helye.

1463205977

Csoboth Kevin (Újpest)

A tavaszi szezonra föltámadó Újpest kulcsembere lett a 22 éves támadó, nem csoda, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt rá, és a Bulgária elleni Eb-selejtezőn csereként pályára küldte. Csoboth talán legemlékezetesebb mérkőzése a Zalaegerszeg elleni 3–2-es győzelem volt, amikor mindhárom lila-fehér gólt ő szerezte.

1244670947

Dibusz Dénes (Ferencváros)

A Ferencváros kapusa és csapatkapitánya az egész évadban magabiztosan védett, igazi vezére volt a bajnoknak.

BUDAPEST, HUNGARY - APRIL 2: Adama Traore of Ferencvarosi TC runs with the ball during the Hungarian OTP Bank Liga match between Ferencvarosi TC and MOL Fehervar FC at Groupama Arena on April 2, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Adama Traore (Ferencváros)

A mezőnyjátéka végig kiemelkedő volt, támadó létére többször játszott védőként, ha arra volt szükség. Traore 11 góllal járult hozzá a Fradi bajnoki címéhez.

Dorian Babunski (Debrecen)

A bajnokság második felére tért magához a Debrecen, különösen a hajrában aratott olyan fontos győzelmeket, mint az utolsó előtti fordulóban a Ferencváros elleni, amelyen Babunski két gólt is szerzett. A Loki legeredményesebb játékosa lett 13 találattal, ami a teljes góllövőlistán a harmadik helyre volt elegendő.

1471491099

Batik Bence (Puskás Akadémia)

A szezon előtti nyáron igazolt Felcsútra, azóta pedig a csapat igazi vezére lett. Szinte azonnal bérelt helye volt a kezdőben, és a kapitányi karszalag is az ő karján kötött ki.

1479146502

Dárdai Palkó (Fehérvár)

A Fehérvár hosszú évek óta a legrosszabb szezonját futotta, az utolsó fordulóban sem volt még biztos a bennmaradása. Az bizonyos, hogy jelentős átalakításra van szükség a klubnál, mindenesetre Dárdai teljesítménye nélkül könnyen meglehet, hogy az NB II-ben találta volna magát a csapat.