Még nem regisztráltam

Sport

Varga, Abu Fani, Szappanos – a 2023/24-es labdarúgó NB I legjobb játékosai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Zsinórban hatodik alkalommal nyerte meg a Ferencváros a labdarúgó NB I-et, az ezüstérmes a Paks lett, míg a harmadik helyen a Puskás Akadémia zárt; jövőre a másodosztályban folytatja a Kisvárda és a Mezőkövesd. A góllövőlistán az FTC csatára, Varga Barnabás végzett az élen húsz találattal.

Szerinted ki volt az NB I legjobbja?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.
2153187959

Varga Barnabás (Ferencváros)

A leggólerősebb magyar játékos ismét gólkirály lett az NB I-ben, ugyanis 20 találatánál senki nem szerzett többet.

1765474344

Dibusz Dénes (Ferencváros)

A válogatott kapus ismét kitűnően védett a bajnokságban, amivel magabiztosságot adott az FTC védelmének. A legkevesebb gólt (30-at, azaz átlagosan kevesebb mint egyet meccsenként) a Ferencváros kapta a bajnokságban.

2153187954

Szappanos Péter (Paks)

Az Európa-bajnoki keretbe bekerülő kapus remek formában védett a bajnokságban; sérülése sem zökkentette ki a 33 esztendős hálóőrt.

Matija Ljujic (Újpest)

Az utolsó fordulókig a kiesés elől menekülő lilák szerb középpályása 10 góljával és 4 gólpasszával sokat tett a bennmaradásért.

Horváth Krisztofer (Kecskemét)

A fiatal kecskeméti középpályás nem véletlenül került a válogatottkeretbe: a NB I-ben remekül teljesített, 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki társainak.

Könyves Norbert (Paks)

A bravúros teljesítménnyel ezüstéremig jutó Paks legeredményesebb támadója 11-szer vette be az ellenfelek kapuját.

Rudi Pozeg Vancas (Diósgyőr)

A 7 gólt szerző és 7 gólpasszt adó szlovén középpályás mindig képes volt új lendületet adni a miskolciaknak.

Szabó János (Paks)

A tolnaiak rutinos hátvédje a védelem vezére volt, de amikor középpályásként számított rá Bognár György, akkor is remekül helyt állt.

Labdarúgó NB I - MTK Budapest-Ferencvárosi TC

Bognár István (MTK Budapest)

A fővárosiak rutinos támadója 9 alkalommal talált be és 8 gólpasszt adott az évadban. Az NB I legképzettebb játékosainak egyike még évekig fejtörést okozhat a védőknek.

Antonio Mance (Zalaegerszeg)

A horvát csatár 15 góljával a góllövőlista második helyén zárt. Nélküle minden bizonnyal nehezebben kerülte volna el a kiesést a ZTE.

Kinyik Ákos (Paks)

A stabil paksi védelem sokkal kevesebb gólt kapott, mint az előző évadokban. Ez Kinyik kimagasló teljesítménye nélkül, aligha sikerült volna.

2153187839

Marquinhos (Ferencváros)

Az FTC brazil középpályását szinte lehetetlen volt szabályosan megállítani, számos mérkőzésen kapott lapot az ellene védekező hátvéd. A villámgyors játékos 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett az évadban.

Stefan Drazic (Mezőkövesd)

Ugyan csapata kiesett, a szerb támadó az NB I egyik leggólérzékenyebb játékosa: a 2023/24-es évadban 10 gólja mellett 5 gólpasszt adott.

Tóth Balázs (Fehérvár)

A tavaszi szezonban egészen kiváló teljesítményt nyújtó kapus nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Fehérvár éppen csak lemaradva a dobogóról a Konferencia Liga-indulást érő negyedik helyen végzett.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

A 30 éves válogatott szélső 11 gólig jutott az NB I-ben, illetve 5 asszisztot adott. Nagy a felcsúti együttes igazi vezéregyéniségévé vált.

Meldin Dreskovic (Debrecen)

A debreceni védelem központi alakjaként a montenegrói játékosnak kulcsszerepe volt abban, hogy pozitív gólkülönbséggel zártak a hajdúságiak.

1785363665

Ibrahim Cissé (Ferencváros)

Az FTC francia középhátvédje kevés hibával játszott, és Samy Mmae távollétében jól szervezte a bajnokcsapat védelmét.

1479146506

Tobias Christensen (Fehérvár)

A bajnokságot rosszul kezdő Fehérvár egyik legjobbja volt, a norvég középpályás 9-szer volt eredményes és 7 gólpassszal járult hozzá csapata sikereihez.

1621361077

Mohammed Abu Fani (Ferencváros)

A mindig motivált izraeli középpályás a bajnokság egyik legtechnikásabb játékosa, aki 4 gólt lőtt és 11 gólpasszt osztott ki az évadban.

1708737905

Cebrail Makreckis (Ferencváros)

A zöld-fehérek lett jobbhátvédje a posztján kimagaslott a mezőnyből, masszív védekezése mellett a támadásépítésből is előszeretettel és hatékonyan vette ki a részét.

1432012989

Dzsudzsák Balázs (Debrecen)

A válogatottsági rekorder továbbra is a bajnokság legjobbjai között van, bármikor képes olyat előhúzni a tarsolyából, amire nem számít az ellenfél.