Még nem regisztráltam

Sport

Gascoigne, Maradona, Best – a futballvilág fenegyerekei

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A futballvilágban sem ritka, hogy egyes játékosok a magánéletben nem ismerték a korlátokat, és ez gyakran a teljesítményük, sőt, az egészségük rovására is ment. Volt, aki nem akart és volt, aki nem tudott ellenállni az élet sötétebb oldalának, a függőségnek vagy a bűnözésnek. Az elmúlt évtizedek labdarúgói közül gyűjtöttünk össze tíz játékost, akinek nem (volt) zökkenőmentes a civil élete.

Téged kinek a problémái döbbentettek meg leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.
493628849

George Best

Minden idők egyik legkiválóbb labdarúgója igazán nagy lábon élt, és már karrierje közben is gyakran keveredett botrányba. Elhíresült mondata lett: „A pénzem nagy részét piára, nőkre és kocsikra költöttem. A többit elherdáltam.”

1211050457

Diego Maradona

Vitán felül áll, hogy a világ valaha élt egyik legjobb játékosát Diego Maradonának hívják. Az argentin legenda azonban a pályán kívül is élvezte az életet, és rendszeresen gondja akadt a kábítószerekkel.

Paul Gascogine

Korosztálya egyik legígéretesebb játékosának tartották, azonban a pályafutása második felében már sorra cikkeztek alkoholproblémáiról, amelyek időről időre visszatértek az életébe – volt este, amikor állítólag 32 whiskyt ivott. Az elmúlt években számos ijesztő fotó jelent meg az egykori angol válogatott labdarúgóról.

111329421

Adriano

Az futballvilág egyik legnagyobb reménysége volt, hiszen minden adottsága arra predesztinálta, hogy minden idők legjobbjai közé emelkedjen. A brazil támadó azonban az apja halála után teljesen kifordult magából, így nem volt maradása az Interben. Brazíliában aztán hamar eltávolodott a futballtól, és fegyver-, valamint drogkereskedők környezetében éli az életét.

676528088

Törőcsik András

A hetvenes és nyolcvanas évek labdarúgásának egyik legnagyobb csillaga, akit szinte mindenki szeretett. Az újpest ikonnak azonban meggyűlt a baja a népszerűséggel, egyúttal pedig alkohollal is.

1347530423

Ronaldinho

A brazil zseni aktív pályafutása végén többször is másnaposan vagy ittasan érkezett meg a Barcelona edzéseire. Miután visszatért hazájába még súlyosabb bulikat tartott, majd nem sokkal később hamis útlevéllel próbált Panamába utazni, ahol a helyi hatóság lekapcsolta, és bebörtönözte.

142631293

Mario Balotelli

A betörhetetlen olasz csatár személyiségét José Mourinho érzékeltette a legjobban egy történettel: “Mario volt az egyetlen bevethető csatár, és amikor a 42. percben sárga lapot kapott, úgy döntöttem, el kell vele beszélgetnem. A félidőben a tizenötből tizennégy perc azzal telt, hogy elmagyaráztam neki, Mario, nem tudlak lecserélni, ne érj senkihez, csak a labdával foglalkozz. Ha elveszítjük a labdát, ne csinálj semmi butaságot, ha valaki provokál, ne törődj vele, ha a bíró hibázik, ne reagálj semmit. Mario erre rávágta, hogy ó, persze, minden rendben lesz, majd a második félidőben egyből kiállították”.

1327674367

Radja Nainggolan

A remek képességű belga középpályás egyszerűen képtelen volt letenni a cigarettát, ezért több csapatnál is felfüggesztették vagy kirúgták, de természetesen a bulik sem álltak messze tőle.

121532772

Joey Barton

Az angol botrányhős családjában is akadt már rossz példa, hiszen féltestvérét gyilkosság miatt ítélték 17 év börtönre. Joey egyebek mellett a Manchester City 2004-es karácsonyi buliján égő szivarral égette meg játékostársát, aztán edzésen megtámadta egy másik csapattársát, aki kórházi kezelésre szorult, ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Kicsivel később viszont már nem úszta meg a letöltendőt, mivel amiért Liverpoolban bántalmazott egy 16 éves tinédzsert, amiért 77 napot ült. Idősebb korában sem ismert határt: rekordot jelentő 12 meccses eltiltást kapott, amiért a Manchester City elleni bajnokin megrúgta Sergio Agüerót, majd le akarta fejelni Vincent Companyt.

639617883

Garrincha

A brazil világbajnok zseninek súlyos alkoholproblémái voltak, ez végül halálát is okozta: májzsugorban hunyt el.