Még nem regisztráltam

Sport

Sártenger, hajhúzás, kapuscsere – Az NB I-es szezon legérdekesebb pillanatai

Máté Bruckner
Máté Bruckner

A labdarúgó NB I 2023/24-es szezonjának első fele meglepően alakult, ugyanis 17 forduló után a Paks vezeti a tabellát a címvédő Ferencváros előtt. Az idény eddigi legmaradandóbb – mondhatni legfurcsább – pillanatai közül gyűjtöttünk össze tízet.

Neked melyik a legemlékezetesebb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Az MLSZ elismerte, hogy bírói hiba történt a Honvéd kiesését jelentő meccsen

Az előző évad utolsó fordulójában a Budapest Honvéd nem tudott nyerni a Puskás Akadémia otthonában, ezért kiesett az NB I-ből. A meccs végén vitatott ítélet született, amiről 2023 augusztusában Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának elnöke elismerte, hogy kollégái tévedtek – úgy fogalmazott: „Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek”.

Kecskeméti sártenger

Az esős és a havas időjárás miatt többször is sártengerré vált az előző évadban ezüstérmes Kecskemét pályája. Az MTK Budapest és a Ferencváros elleni mérkőzésen is szörnyű állapotban volt a gyep, ennek ellenére a játékvezető futballra alkalmasnak nyilvánította a pályát. A Fradi elleni találkozót a hazai csapat nyerte, míg az MTK győzni tudott Kecskeméten.

Paksi köd

A bajnokság egyik legjobban várt mérkőzésén, a 16. fordulóban a Paks hazai pályán fogadta a Ferencvárost. A zord időjárás miatt kialakult köd és a paksi klubház fűtése miatt keletkező füst egyvelege miatt lényégében a pálya egyik feléről nem lehetett átlátni a másikra. A meccset a hazaiak nyerték 3–2-re, amivel bebiztosították, hogy az első helyen telelnek.

Szalai meghúzta Makreckis haját

A Kecskemét fiatal védője úgy állította meg a Ferencváros lett játékosát, Cebrail Makreckist, hogy a hajánál fogva húzta vissza. A játékvezető sárga lapot adott, de sokan pirosat reklamáltak a szokatlan szabálytalanság után.

Tűzijáték a Fradi–Újpesten

Az újpesti tábor pirotechnikája miatt csúszott a kezdés, majd a hatodik percben meg is kellett állítani a játékot a füst miatt. Aztán első ferencvárosi gólt követően a hazaiak tűzijátékkal ünnepeltek a lelátón, amely mellékterméke ismét nehezítette a látási viszonyokat, a félidőben pedig újra a fradisták tűzijátéktól volt hangos a Groupama Aréna. A derbit a Fradi nyerte 3–0-ra.

Hét büntetőlapot kapott a Diósgyőr

A diósgyőri játékosok nem viselték jól, hogy a fehérváriak simán verik őket (4–0). A miskolci csapat labdarúgói összesen hét sárga lapot gyűjtöttek, ám ebből kettő már a második volt egy-egy játékosnak, így kilenc emberrel fejezték be a meccset.

Kisvárdai edzőcserék

A Kisvárda három forduló után menesztette Milos Kruscicsot, majd néhány héttel később kinevezte Mátyus Jánost, aki szintén nem tudott sokáig megmaradni a kelet-magyarországi klubnál, hiszen alig két hónap után ő is távozott. Mátyus utódja Feczkó Tamás lett, akinek a szezon végéig szólt a kinevezése. A Kisvárda az utolsó helyen telel az NB I-ben.

Hatot lőtt a Fradi a Paksnak

Az NB I ötödik fordulójában a Ferencváros már az első félidőben 6–1-re vezetett, ami a meccs végeredménye is lett. Ki gondolta volna ekkor, hogy a Paks telel az első helyen a Fradi előtt?

Gólgazdag Fehérvár–Ferencváros

A második fordulóban Fehérvárra látogatott a Fradi, ami az őszi szezon egyik legizgalmasabb meccse volt. A zöld-fehérek 2–0-s vezetést szereztek, amire még az első félidőben válaszolt a Fehérvár. A második játékrészben négy percen belül két gólt is lőttek a hazaiak, amivel átvették a vezetést. A bajnoki címvédő erre rövidesen reagált, és három perc alatt talált be kétszer, ezzel pedig újra előnyben volt, a találkozó végeredményét pedig a 71. percben állította be Adama Traoré, így 5–3-ra nyert a Fradi.

Bognár György kapust cserélt

A tizennegyedik fordulóban a Paks–Diósgyőr találkozón Bognár György, a hazaiak vezetőedzője a 83. percben lehozta a kapusát, Szappanos Pétert, és beküldte a 19 éves Simon Barnabást. Bognár így indokolt a mérkőzés után: „A fiatalok tehetségesek, de akkora átütőerő bennük még nincs. Tisztázzuk a dolgot: mi azért játszatjuk őket, mert a központi támogatást a fiatalok játékperceire adják.” Három fordulóval később pedig Simon kezdett a tolnaiak kapujában, és a félidőben becserélte Szappanost a vezetőedző.