Még nem regisztráltam

Sport

Szoboszlai Dominik legjobb meccsei

Máté Bruckner
Máté Bruckner

Szoboszlai Dominik nem untatta a közönséget az elmúlt években: továbbjutást érő gól Izland ellen, hosszabbításban berúgott büntető a PSG-nek, huszonötről bomba a Dortmundnak. Egy biztos, a fiatal magyar középpályástól számos alkalommal igazi világklasszis-teljesítményt láthattunk. A 2023 nyarán a Liverpoolhoz szerződött Szoboszlai eddigi legjobb mérkőzései közül gyűjtöttünk össze tízet.

Szerinted melyik volt Szoboszlai legjobb meccse?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.

Magyarország–Bulgária 3–0 (Eb-selejtező)

Marco Rossi azt nyilatkozta, Szoboszlai eddigi talán legjobb meccse volt a válogatottban. Ha esetleg nem is hinnénk az olasz szakembernek, a magyar középpályás óriási szabadrúgásgólját biztosan nem felejtjük.

Magyarország–Izland 2–1 (Eb-selejtező)

A mérkőzés végén megindult a kapu felé, és remek szólót követően a tizenhatoson kívülről lőtt. A pazar gólnak köszönhetően a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.

Magyarország–Norvégia 1–0 (U17-es Eb-selejtező)

A kijutásról döntő mérkőzés 80 percen keresztül gól nélkül zajlott, amikor a rendes játékidő hosszabbításában Szoboszlai gondolt egyet, és a pipába csavart, ezzel kijuttatva a magyar U17-es válogatottat az Európa-bajnokságra.

Magyarország–Oroszország 2–1 (U17-es Eb-selejtező)

Ha a csapat egygólós hátrányban van nem kell más, mint Szoboszlai és két szabadrúgás. Ezen a mérkőzésen szerencsére minden feltétel adott volt, így fordított a magyar válogatott.

RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 2–0 (Német Kupa)

Szoboszlai tudja hogyan kell távozni: utolsó lipcsei mérkőzése a Német Kupa döntője volt, amelyen ő állította be a 2–0-s végeredményt.

RB Leipzig–Borussia Dortmund 3–0 (Bundesliga)

A Dortumund ellen először honfitársát, Willi Orbánt szolgálta ki egy gólpasszal, majd huszonöt méterről a pipába bombázott.

RB Salzburg–Genk 6–2 (Bajnokok Ligája)

Az első Bajnokok Ligája-mérkőzésén gólt szerzett, és kiütéssel győzött a csapata.

RB Leipzig– VfB Stuttgart 4–0 (Bundesliga)

Parádézott a magyar középpályás a Stuttgart ellen: először a tizenhatos sarkáról lőtt gyönyörű gólt, majd egy szabadrúgást nyesett a kapu felé, amibe senki nem ért bele, a kapus sem tudott mozdulni, így a labda beszállt a hálóba.

RB Leipzig–Paris Saint Germain 2–2 (Bajnokok Ligája)

A rendes játékidő hosszabbításában büntetőhöz jutott a Lipcse, amit Szoboszlai vállalt el. A készülődés alatt Neymar ment oda hozzá, és megkérdezte belövi-e. Szoboszlai annyit felelt, igen, mire a brazil csatár visszakérdezett: „Biztos?”. Ám magyar játékos nem hagyta magát megzavarni, és azt mondta: „Mindig belövöm.” Így is lett, ezzel döntetlenre mentve a meccset.

RB Salzburg–Napoli 3–1 (Európa-liga)

Az akkor 18 éves Szoboszlai fontos gólpasszt adott csapattársának. Azt írták róla, ő volt a mezőny legjobbja.