Még nem regisztráltam

Bulvár

A 2000-es évek legnagyobb slágerei

Grósz Petra
Grósz Petra

Bár több mint 20 éve már annak, hogy beköszöntöttek a 2000-es évek, reneszánszát éli az éra. Szép lassan visszacsorogtak a divatba a bőszárú nadrágok, a haspólók és a kor hajtrendjei is, csatokkal, fonatokkal és középen elválasztott frufruval. Nagy népszerűségnek örvendenek továbbá a necc partik is, ahol a ’90-es és a 2000-es évek örökzöld slágerei töltik meg a szórakozóhelyeket.

Toplistánkban évekre lebontva összeszedtük, melyek voltak a legnépszerűbb dalok a Billboard slágerlistájának élén 2000 és 2009 között.

Szerinted melyik szám ütött a legnagyobbat?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.

Nickelback - How You Remind Me (2002)

A How You Remind Me 2001. júliusában jelent meg, a Nickelback harmadik stúdióalbumának vezető dalaként. A debütálása után sorra hódította meg a zenei toplistákat, 22 év távlatából is ez a banda legtöbbet streamelt dala. Chad Kroeger egyébként körülbelül egy óra alatt hozta össze a számot, miután összevesztek az akkori barátnőjével. Bár saját bevallása szerint bosszúból énekelt a pincében, az akkori párja ahelyett, hogy megsértődött volna, megdicsérte a szerzeményét.

Usher feat. Lil Jon, Ludacris - Yeah! (2004)

Usher, Ludacris és Lil Jon slágere máig az egyik legnagyobb bulihimnusz, a necc partik jóformán megkerülhetetlen alapdarabja. A dal a 2004-es megjelenése után hamar a csúcsra tört, 12 egymást követő héten át uralta a Billboard amerikai Hot 100-as listáját. Több Grammy-jelölést is kapott, a legjobb rap-ének együttműködés kategóriájában nyert is.

Daniel Powter - Bad Day (2006)

Bár még 2002-ben készítette el a dalt, Daniel Powter utána évekig nem talált megfelelő kiadót, amelynek gondozásában kiadhatta volna a Bad Dayt. A hivatalos megjelenés előtt a Coca Cola reklámzenéjeként debütált 2004 karácsonyán, 2005-ben tették elérhetővé a zenerajongó közönség számára is. Sikerét jól mutatja, hogy a megjelenését követő évben is a toplisták élén állt. A dal egyébként jelenleg a TikTokon is igen népszerű, főként cuki állatos videókat illusztrálnak vele a felhasználók.

Black Eyed Peas - Boom Boom Pow (2009)

A Black Eyed Peas nagyot ment 2009-ben, ugyanis két számuk is esélyes volt az év slágere címre. A nyáron megjelenő I Gotta Feeling a negyedik lett a listán, a pár hónappal korábban kijött Boom Boom Pow-val viszont a banda jegyezhette 2009 legtöbbet hallgatott számát. A 2010-es Grammy-díjátadóra egyébként mindkét dallal (és az akkor friss albumukkal is) kaptak jelöléseket, egyet-egyet pedig meg is nyertek. A Boom Boom Pow a legjobb rövid zenei videó kategóriájában lett a legjobb.

Lifehouse - Hanging By A Moment (2001)

2000 októberében jelent meg a Lifehouse első, No Name Face című albuma, ám mielőtt a lemezt útjára engedték volna, a zenekar énekese és gitárosa, Jason Wade egy igazán pörgős dallal szerette volna megalapozni a sikert. A zenész egy 2017-es interjúban elárulta, olyannyira megszállta az ihlet, hogy körülbelül 10 perc alatt készítette el a Hanging By A Momentet, ami végül 2001 legsikeresebb dalaként végzett a Billboard Hot 100-as listáján – pillanatok alatt feltéve a Lifehouse-t a legjobb rockbandák térképére.

Faith Hill - Breathe (2000)

Faith Hill 1999 őszén a tőle megszokott country-vonalat kissé továbbgondolva, a pop stílus felé mozdulva adta ki a dalt, ami a következő évtől döntögetni kezdte a slágerlistákat. A Breathe 2000. áprilisától öt héten át állt a Billboard Hot 100-as listájának második helyén, összesen 53 hetet töltött el a slágerlistán. A számot Grammy-díjra is jelölték, a legjobb női country-énekes előadás kategóriájában nyert vele Hill.

50 Cent - In da Club (2003)

Az amerikai rapper debütáló lemeze, a Get Rich or Die Tryin’ 2003-ban jelent meg, hatalmas kereskedelmi sikert aratva. Az album vezető dala, az In da Club hamar a slágerlisták élére került, számos zenei díjat kapott még a debütálását követő években is.

Mariah Carey - We Belong Together (2005)

A legtöbbünknek talán az 1994-es All I Want For Christmas Is You ugrik be először, ha felmerül Mariah Carey neve, pedig az énekesnő több mint egy évtizeddel később is nagyot robbantott, és feltűnt a slágerlisták élén. 2001 és 2004 között viszonylag sikertelen időszak állt Carey mögött, a We Belong Togethert viszont a kritikusai is a zenei visszatérésének nevezték 2005-ben. Az énekesnő számos díjat bezsebelt a számmal, a következő évben összesen négy Grammy-jelölést kapott, kettőt pedig sikeresen el is nyert ezek közül: mint a legjobb R&B dal, és a legjobb női művész által előadott R&B dal.

Beyoncé - Irreplaceable (2007)

Eredetileg country-dalnak készült, de Beyoncé csapata végül megváltoztatta a hangszerelést, hogy az inkább pop és R&B irányt vegyen. A döntésüket siker koronázta, az Irreplaceable-t ugyanis több mint 200 milliószor hallgatták meg 2006-ban. Az Egyesült Államokban korábban csak Mariah Carey ért el hasonló sikert a női előadók között. A dal végül a következő év leghallgatottabb slágerévé nőtte ki magát.

Flo Rida feat. T-Pain - Low (2008)

A Low 2007 októberében jelent meg, és hamar az amerikai Billboard Hot 100-as listájának élén kötött ki, miközben a fizetett digitális letöltések alapján az évtized legtöbbet letöltött dala lett. A Spotify-profilja szerint máig ez Flo Rida legtöbbet hallgatott zenéje.