Még nem regisztráltam

Bulvár

A 12 legviccesebb településnév Magyarországon

Vörös Rebeka
Vörös Rebeka

Ha valaki a magyarországi településneveket olvasgatja, úgy érezheti magát, mintha egy mesekönyvbe csöppent volna. Az ország bármely pontján garantáltan található egy-egy vicces elnevezéssel rendelkező város vagy község.

Neked melyik az új (vagy örökös) kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!

27 szavazat.

Pornóapáti

A sokat ígérő nevű település az osztrák határ mellett, Vas vármegyében fekszik, a schengeni határok megnyílása óta burgenlandi településekkel is közvetlen járat köti össze. A nevet Porno formában 1221-ben említik először írásban, az utótagot az egykori apátság miatt kapta.

Bugyi

Ha nem adnánk támpontokat ehhez a listához, hanem spontán kéne faluneveket írni, ez a Pest vármegyei nagyközség alighanem fölényesen nyerné. Pedig a szláv Bud keresztnévből ered, Bud és Bwgh formában szerepel a korábbi írásos emlékekben.

Csaholc

A 14-15. században jelentős községnek számító Csaholc neve hallatára manapság nem egy fontos helység, hanem egy kutyus szaggatott ugatása jut leginkább eszünkbe.

Penészlek

Ez a név magyarázat nélkül is mosolyt csal az ember arcára. Remélhetőleg Penészlek nem penészlak.

Apácatorna

A Veszprém vármegyében található község neve a kezdetekben csupán Torna volt. 1908-tól nevezik Apácatornának. A Marcal folyó mellékágáról, a Tornáról, valamint a somlóvásárhelyi apácakolostor után kapta teljes elnevezését.

Nyalka

Nyalkának nevezzük azt, aki díszes öltözékben van, kihúzott háttal jár, hetyke, magabiztos és büszke. Emellett viszont egy Győr-Moson-Sopron vármegyében található községet is takar az elnevezés.

Hövej

Bár a név első (félre)olvasásra mást sejtet, egy teljesen ártatlan községet takar, mely a höveji csipke által vált ismerté. Ez a fajta csipke az 1962-es brüsszeli világkiállításon is kiválóan szerepelt.

Fancsal

Mit szólna valaki, ha megkérdezné a másikat, hogy honnan származik és ő azt felelné, hogy fancsali?

Tetétlen

Még ha senki sem tétlen, ezt a listát akkor sem lehet jobban tetézni.

Kemendollár

A dollár szó hallatán kapásból az ismert pénznem jut az ember eszébe, ám ennek a településnek nincs köze a fizetőeszközhöz. A Zala vármegyében található település Kemend és Ollár egyesülésével jött létre, így a két név is összeolvadt.

Dédestapolcsány

Ez a mókás nevű település nagy múltra tekint vissza, már a 13-14. században említik. A Dédes elnevezés valószínűleg a Dedus személynévből ered, amely a mocsolyási oklevélben olvasható. A Tapolcsány kifejezés pedig Tapolcához hasonlóan a szláv toplica szóból származik.

Zsámbék

Bár a név kísértetiesen hasonlít a zsombék szóhoz, az innen való eredeztetése hibás, ugyanis a romtemplomáról ismert Pest vármegyei település neve a latin sambucus, vagyis bodza szóból származik.