Még nem regisztráltam

Bulvár

Zacher, Csernus, Győrfi – a leghíresebb emberek a magyar egészségügyből

Anna Csákó

A cyberchondria, vagyis az internetes öndiagnosztizálás útvesztőjében jól jön, ha olyan emberek tudásával is találkozhatunk, akik sokéves tapasztalattal a hátuk mögött szólalnak meg egy-egy fizikai vagy mentális egészségünket érintő kérdésben. Toplistánkban azokat a magyar orvosokat szedtük össze, akik a leggyakrabban szerepelnek a nyilvánosság előtt.

Te kinek követed a munkásságát?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

83 szavazat.

Kulja András

A TikTokon András doktorként ismert sebész szakorvosjelölt és egyetemi oktató egészségügyi témákban készít rövid és közérthető tartalmakat, videóit több százezren követik.

Mohos Márton / 24.hu

Győrfi Pál

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a koronavírus-járvány alatt vált mindenki számára ismerté, mikor a covid elleni kampány fő arca lett, de azóta már utazási irodát is örömmel reklámozott.

Almási Kitti

A klinikai szakpszichológus a lipótmezei elmegyógyintézetben dolgozott annak bezárásáig, azóta több könyv szerzőjeként az Instagramra feltöltött tartalmai és YouTube-ra készült interjúin keresztül is találkozhatott vele a közönség.

Marjai János / 24.hu

Zacher Gábor

A mentőorvos és toxikológus 2018-ban hagyta ott a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetését, azóta a hatvani kórház sürgősségi osztályán dolgozik. A szélesebb nyilvánosság előtt köntörfalazás nélkül beszél a magyar egészségügy problémáiról és arról, hogy Magyarországon egy kábítószer sem okoz akkora gondot, mint az alkohol.

TV2 / press.tv2.hu

Hevesi Kriszta

Egyetemi oktatóként és számos könyv szerzőjeként legfőbb kutatási területe a szexuálpszichológia, ami mellett nem ódzkodott olyan műsorokban is szerepelni, mint a Farm VIP vagy a Dancing with the Stars.

Szajki Bálint / 24.hu

Csernus Imre

A szókimondó és éles stílusáról ismert pszichiáter leginkább az addikciókról szerzett tudását és tapasztalatait, valamint a párkapcsolatokról alkotott véleményét osztotta már meg könyvein túl több tévéműsorban és megszámlálhatatlan interjújában.

Szajki Bálint / 24.hu

Orvos-Tóth Noémi

A pszichológus első könyve, a transzgenerációs nehézségekről szóló Örökölt sors 2018-ban jelet meg, ami azóta is levehetetlen a sikerlisták éléről, majd ezt követte 2021-ben a Szabad akarat, ami a címével sem csinál titkot abból, mire is keresi a választ. Könyvei mellett gyakran ad interjúkat és vesz részt különböző beszélgetéseken.

Mohos Márton / 24.hu

Máté Gábor

A második világháború alatt zsidó családba született, majd Kanadába emigrált orvos könyvei már világsikernek örvendtek, mikor itthon elkezdték felfedezni. Ma már legtöbb kötete magyar fordításban is kapható, és YouTube-ra feltöltött traumákról, függőségekről és különböző mentális betegségekről szóló előadásai sokmilliós megtekintésekig rúgnak.

Marjai János / 24.hu

Bánki György

A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról szerzője gyakori vendége olyan beszélgetős műsoroknak, ahol egy pszichiáter szemszögén keresztül próbál megfejteni akár közéleti jelenségeket is.

24.hu

Feldmár András

A Kanadában élő magyar pszichoterapeuta munkássága igen megosztó, itthon vagy kifejezetten károsnak tartják, vagy épp rajonganak érte.