Még nem regisztráltam

Bulvár

Bizarr halálesetek a Barátok köztből

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A Barátok közt karakterei között is legalább olyan furcsán osztja ki a lapokat az élet, mint a valóságban. Csak náluk nem a sors keze gondoskodik a szálak elvarrásáról, hanem az íróké.A sorozat huszonhárom éves történetében vannak jó páran, akik kifejezetten furcsa halált haltak. Van köztük olyan is, aki a bizarr halálesetekért járó Darwin-díjra is esélyes lehetne.

Szerinted mely halálesetek voltak a legbizarrabbak?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.

Magdi anyus

Mindenki Magdi anyusa produkálta a legdurvább zuhanást a Barátok közt történetében, amikor egy évtized után, 2009-ben kiírták a sorozatból. Magdi néni egyszerűen csak takarított a Mátyás király téri lépcsőházban, amikor észrevett egy galacsint, visszafordult, hogy felvegye, de kifordult a lába, emiatt lezuhant a lépcsőn.

Berényi Ákos

Berényi Zoltán és Claudia fia, a felnőttkor küszöbén álló Ákos a sorozat indulása után három évvel halt meg úgy, hogy szintén egy házról esett le. Fenyvessy Sándorral, a Claudiát akkoriban behálózó szélhámos ügyvéddel meglátogattak egy építkezést, ahol az ügyvéd először kilógatta Ákost az épületből, miközben megfenyegette, de aztán meggondolta magát, és nem lökte le. Végül Ákos olyan balszerencsésen lépett rá egy fémhengerre, hogy attól esett le a tetőről.

Varga Brigitta

Bár a karakter csak egy évig szerepelt a képernyőn a kétezres években, abban az időszakban ő volt Kertész Géza barátnője. Ha a Barátok közt szereplői közül Darwin-díjakat kéne szétosztanunk, az egyiket ő kapná. A sorozat alkotói ugyanis nem bonyolították túl a karakter kiírását a sorozatból: egyszerűen csak nem érkezett meg a lift, amire várt. De a liftajtó azért kinyílt, Varga Brigitta pedig belépett rajta, és természetesen leesett a liftaknába, ahol szörnyethalt.

Berényi András

András hivatalos volt egy estélyre, amit egy épület tetején tartottak. Korábban megjelent a Mátyás király téren Andrásék németországi féltestvére, Berényi Attila, aki a családi vállalkozásba is rögtön bekapcsolódott. Ez Miklósnak nagyon nem tetszett, ezért bérgyilkosokat fogadott féltestvére megölésére. A megbízást a tetőn rendezett bulin tervezték végrehajtani. Attila végül nem tudott elmenni a rendezvényre, ezért András helyettesítette. A bérgyilkosok – akiket Miklós le is akart állítani, mikor megtudta, hogy András helyettesíti Attilát a partin – Andrást kezdték el sarokba szorítani, aki megbotlott és leesett a tetőről.

Vida Rudolf

Barta Zsolt öccsének katonatársát, Rudit az oroszlánszíve vitte a sírba. Egy esküvőn zuhant le egy hajóról, amikor próbálta megfékezni a bedrogozva dühöngő Bokros Ádámot.

Szilágyi Lóránt

Szilágyi Lóránt kiválóan szaxofonozott, gyakran zenélt otthon és budapesti bárokban is fellépett. 2003 februárjában szerepelt utoljára a Barátok köztben, egy fellépés alkalmával szaxofonozás közben hirtelen agyvérzést kapott, összeesett és meghalt.

Schneider Ludvig

Az a Schneider Róbert édesapja volt, akit egy veszekedést követő dulakodás közben felesége, Berényi Ágnes véletlenül lelőtt a fegyverével.

Schneider Róbert

A sokáig titkolt németországi féltestvér, Berényi Ágnes nevelt fia volt. Nem sokkal azután, hogy elvette Nórát, összeszólalkozott Liza nevű mostohatestvérével, aki egy gyertyatartóval úgy fejbe vágta, hogy a karakter életét vesztette.

Egresi Antal

A nézők utcagyerekként ismerhették meg Tónit, akit Nóra és Miklós annyira megszeretett, hogy örökbe is fogadták – egy olyan időszakban, amikor Nóra még azt hitte magáról, hogy meddő, ezért nem eshet teherbe. Tóni autóbalesetben halt meg.

Novák Csaba

Novák Laci focista fia a sorozat indulásakor állandó, majd visszatérő szereplője volt a sorozatnak. Végül egy autóbaleset áldozata lett az M1-esen, amikor éppen Németországból hazafelé tartott egy családi szülinapra.