Még nem regisztráltam

Bulvár

Dwayne Johnson, Arnold Schwarzenegger, Tom Cruise – a világ leggazdagabb színészei

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Bár a mondás szerint a pénz nem boldogít, mégis ezek a világszerte ismert és elismert színészek igen elégedettek lehetnek, hiszen ők a legértékesebbnek számító celebek, akik szép vagyont halmoztak fel évtizedeken átnyúló karrierjük során.

Neked melyik színész a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.
HOLLYWOOD, CA - MAY 07: Actor Mel Gibson attends the premiere of Warner Bros. Pictures' "Mad Max: Fury Road" at TCL Chinese Theatre on May 7, 2015 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Mel Gibson (425 millió dollár)

A Rettenthetetlen, a Halálos fegyver és a Mad Max filmekből ismerhetjük leginkább, de a 68 éves színész rendezői és írói munkája mellett se mehetünk el szó nélkül. Az Apocalypto és a Passió alkotásai megdöbbentő jeleneteinek köszönhetően számos nézőt vonzott a mozikba, ez utóbbi közel 612 millió dolláros bevételével az ötödik legtöbb bevételt hozó filmnek számít a filmtörténelemben. Nem csoda, hogy Gibson így teljes vagyonával a toplista jelentős helyét foglalja el.

CANNES, FRANCE - MAY 21: Robert De Niro attends the "Killers of the Flower Moon" press conference at the 76th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 21, 2023 in Cannes, France. (Photo by Mohammed Badra/Pool/Getty Images)

Robert De Niro (500 millió dollár)

Legyen szó drámáról, vígjátékról vagy thrillerről, Robert De Niro bármilyen műfajban megállta a helyét hosszú karrierje során. A színész a 70-es évek óta szerepel a filmvásznon, de sikere a mai napig is töretlen: Martin Scorsese 2023-as Megfojtott virágok című filmjében nyújtott alakításáért megkapta idén kilencedik Oscar-jelölését. Vagyonát a színészi pálya mellett különböző étteremláncok és hotelek tulajdonlásával gyarapította.

LONDON, ENGLAND - APRIL 11: Dwayne Johnson attends the European Premiere of 'Rampage' at Cineworld Leicester Square on April 11, 2018 in London, England. (Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Dwayne Johnson (800 millió dollár)

A The Rock becenéven ismert színész korábban professzionális birkózóként dolgozott, ám a 2000-es évek elejétől színészként is megcsillogtatta tudását. Igazi áttörést a 2010-es évektől kezdve ért el filmes karrierjében, mikor a Halálos iramban franchise 6. részéhez csatlakozott, onnantól kezdve pedig a vígjátékok és akciófilmek kihagyhatatlan elemévé nőtte ki magát. Vagyonát persze nemcsak filmes szerepeivel szedte össze, különböző együttműködésekből és produceri munkákból is profitál.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - MAY 22: Arnold Schwarzenegger attends the Los Angeles Premiere Of Netflix's "FUBAR" held at The AMC Grove on May 22, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Albert L. Ortega/Getty Images)

Arnold Schwarzenegger (450 millió dollár)

Testépítő, színész, politikus és üzletember, Arnold Schwarzenegger minden téren sikert sikerre halmozott karrierjében. A Terminátor és a Predátor filmek sztárjaként, Schwarzenegger nem érte be a filmekkel, 2003-ban politikai pályára lépett és 2011-ig Kalifornia állam kormányzójaként dolgozott. Önéletrajzát és vagyonát pedig tovább gazdagította befektetéseivel, melyek során ingatlanokat vásárolt Észak-Amerikában és a világ számos táján.

HOLLYWOOD, CA - JUNE 07: 46th AFI Life Achievement Award Recipient George Clooney attends American Film Institute's 46th Life Achievement Award Gala Tribute to George Clooney at Dolby Theatre on June 7, 2018 in Hollywood, California. 390042 (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Turner )

George Clooney (550 millió dollár)

A színész az elmúlt évtizedek során az egyik legkeresettebb és legsikeresebb színésszé nőtte ki magát. Az Ocean’s Eleven és a Gravitáció sztárja a színészkedés mellett rendezői és írói vénáját is megmutatta, emellett pedig humanitárius munkát végez és különböző közéleti témákban szólal fel. Továbbá számos márkának adta az arcát, ráadásul saját tequila márkáját is sikeresen eladta a világ egyik vezető alkohol forgalmazó cégének, így vagyona az évek során egyre nagyobbra és nagyobbra gyarapodott.

LONDON, ENGLAND - JULY 13: Tom Cruise attends the UK Premiere of 'Mission: Impossible - Fallout' at the BFI IMAX on July 13, 2018 in London, England. (Photo by John Phillips/Getty Images for Paramount Pictures)

Tom Cruise (570 millió dollár)

A 61 éves színészt nem kell senkinek se bemutatnunk: karrierje több mint 40 éve töretlen és olyan sikerfilmeknek köszönheti nemzetközi ismertségét, mint a Jerry Maguire – A nagy hátraarc, a Top Gun vagy a Mission:Impossible franchise filmjei. Zűrös magánéleti múltja ellenére professzionális karrierje szárnyal, ráadásul producerként is sikert sikerre halmoz.

NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 02: Adam Sandler attends the 2019 IFP Gotham Awards at Cipriani Wall Street on December 02, 2019 in New York City. (Photo by Steven Ferdman/FilmMagic)

Adam Sandler (420 millió dollár)

A 2000-es évek meghatározó humoristájaként Adam Sandler mindenki számára közismert név. Az 50 első randi, a Kismenő és a Vizesnyolcas filmek nemzetközi sikert hoztak számára, ezt pedig tovább erősítette produkciós cégével, mellyel már több mint 50 filmet gyártottak, amelyek többségében főszereplőként, producerként, rendezőként vagy íróként vett részt. 2016-tól kezdve Sandler a Netflix streamingszolgáltatóval szerződött le különböző filmalkotások gyártására, így vagyona biztosan tovább fog gyarapodni a következő években is.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 26: Kevin Hart discusses "Night School" with the Build Series at Build Studio on September 26, 2018 in New York City. (Photo by Roy Rochlin/Getty Images)

Kevin Hart (450 millió dollár)

Karrierjét stand-up humoristaként kezdte, ám később a Horrora Akadva 3. és az Utódomra ütök című filmekben kapott szerepet, így beindult színészi karrierje is. Később olyan kasszasikerekben vált főszereplővé, mint a Jumanji – Vár a dzsungel vagy a Központi hírszerzés című filmek. Ma már a színészkedés mellett műsorvezetői feladatokat is elvállal, zenél és még egy vegán éttermet is nyitott.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - JULY 17: Jerry Seinfeld attends the LA Tastemaker event for Comedians in Cars at The Paley Center for Media on July 17, 2019 in Beverly Hills City. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)

Jerry Seinfeld (950 millió dollár)

A 69 éves humorista-színész a Seinfeld című, félig önéletrajzi ihletésű sorozattal vált világszerte ismertté. A sorozat 9 évadot élt meg és legalább akkora siker volt, mint a Jóbarátok. Seinfeld a sorozat után is megmaradt a humorista vonalnál, de emellett íróként és producerként is tevékenykedik: ő volt például a nagysikerű Mézengúz animációs film írója, producere és a főszereplő méhecske hangja is. Életműve és kulturális hatása miatt közel 950 millió dolláros vagyonával a leggazdagabb színészek közé tartozik.

Gareth Cattermole/Getty Images for DIFF)

Sáhruh Khán (715 millió dollár)

Khán az egyik, ha talán nem a legismertebb bollywoodi színész Indiában, aki több mint 80 filmben szerepelt és a mai napig is aktív. Instagramon közel 39 millió követője van, ami jelentős követőtábornak számít. Khán figyelemre méltó karrierje számos elismerést hozott számára, többi között 14 Filmfare-díjat, az indiai kormánytól kapott Padma Shri kitüntetést, valamint olyan nemzetközi elismeréseket, mint a francia kormánytól kapott Művészetek és Irodalom Rendje (Ordre des Arts et des Lettres) és a Becsületrend elismerés.