Még nem regisztráltam

Bulvár

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Olsen-ikrek – a világ legvagyonosabb színésznői

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Ezek a színésznők bebizonyították, hogy színészi képességeiken túl üzleti vénájukat sem szabad alábecsülni.

Neked melyik toplistás színésznő kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.
LOS ANGELES, CALIFORNIA - MARCH 28: Jennifer Aniston attends the Los Angeles Premiere of Netflix's "Murder Mystery 2" at Regency Village Theatre on March 28, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Jennifer Aniston (300 millió dollár)

A Jóbarátok Racheljeként megismert színésznő a komédiák királynője, ám a komolyabb történetekben is képes helyt állni, mint például a The Morning Show című sorozat. Ő az egyik legkeresettebb arc a hollywoodi sztárok között és még ma is képes meggyőzően reklámozni számunkra bármit, bármilyen termékről is van szó.

CANNES, FRANCE - MAY 14:  Actress Charlize Theron attends a photocall for "Mad Max: Fury Road" during the 68th annual Cannes Film Festival on May 14, 2015 in Cannes, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Charlize Theron (170 millió dollár)

Az Oscar-díjas Theron Az olasz meló című filmmel vált ismertté, aztán A rém című film hozta meg számára a legfőbb szakmai elismerést. Ezt követően számos drámában és akciófilmben játszott, így a Halálos iramban-filmsorozat Cipherjeként is ismerhetjük. Színészi karrierje mellett produkciós cégével is számos filmalkotás elkészítésében vesz részt, ilyen például az Atomszőke, melynek a folytatása készülőben van.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - OCTOBER 26: Demi Moore attends the 'Friendly House' 30th annual awards luncheon at The Beverly Hilton Hotel on October 26, 2019 in Beverly Hills, California. (Photo by Paul Archuleta/FilmMagic)

Demi Moore (200 millió dollár)

Bruce Willis egykori felesége a Ghost című ikonikus agyagozó jelenettel vált egy csapásra világszerte ismertté és érte el a celebstátuszt, továbbá a G.I. Jane és a Tisztességtelen ajánlat című filmekkel szilárdította meg ismertségét. A botrányokkal tarkított karrierje ellenére képes volt a köztudatban maradni, memoárt írt és különböző filmsorozatokban is felbukkant kisebb-nagyobb szerepekben.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 22:  Actress Sofia Vergara arrives at the 2015 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 22, 2015 in Beverly Hills, California.  (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Sofia Vergara (180 millió dollár)

A kolumbiai származású színésznő a Modern család című vígjáték sorozattal vált ismertté és egyben a legmagasabb gázsival rendelkező színésznők egyikévé. A sorozat világszerte ismert és elismert lett, Gloria szerepében pedig Vergara bebizonyította, hogy a siker nem csak a huszas éveinkben érhető el. A sorozat befejezését követően az America’s Got Talent műsor zsűritagjaként szerepel, idén pedig a Griselda című sorozatban, Griselda Blanco, a híres kolumbiai drogbáró bőrébe bújva mutatta meg tehetségét.

HOLLYWOOD, CA - OCTOBER 26: Actress Sandra Bullock attends the premiere of Warner Bros. Pictures' 'Our Brand Is Crisis' at TCL Chinese Theatre on October 26, 2015 in Hollywood, California. (Photo by JB Lacroix/WireImage)

Sandra Bullock (250 millió dollár)

Amihez hozzáér Sandra Bullock, az jó eséllyel arannyá változik: nemcsak vígjátékaiból idéznek előszeretettel, de komolyabb filmszerepei is óriási sikert aratnak, és szakmai elismerések hadát vonja maga után. Fortis Films produkciós cégével is sikerfilmek elkészítését támogatta, ami elismertségének értékét is növelte.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 08: Reese Witherspoon attends Apple TV+'s "The Morning Show" Photo Call at Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills on September 08, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Reese Witherspoon (440 millió dollár)

A 47 éves színésznőt a Kegyetlen játékokból és a Doktor Szöszi-filmekből ismerhetjük leginkább, ám producerként és médiamogulként is szépen gyarapítja tekintélyes vagyonát. Hello Sunshine produkciós cége olyan sikerkönyvek filmadaptációját vitte a vászonra, mint a Holtodiglan, a Vadon vagy a Hatalmas kis hazugságok, és a jövőben sem tervez Witherspoon lelassítani, mivel számos filmszerep és produceri munka vár rá.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 15: Julia Roberts attends the 28th Annual Critics Choice Awards at Fairmont Century Plaza on January 15, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Julia Roberts (250 millió dollár)

Toplistás hollywoodi színésznőként Julia Roberts több mint 30 éves pályafutása során minden oldalát sikerrel mutatta meg a közönség felé. A drámától a thrilleren át a vígjátékokig, Roberts egy abszolút jolly joker színésznő. Színészi karrierje mellett saját produkciós cégét irányítja, filantróp tevékenységeket végez és különböző luxusmárkák arcaként is megmutatja magát.

127822154

Mary-Kate és Ashley Olsen (500 millió dollár)

Az Olsen-ikrek néhány hónapos koruk óta a képernyőn szerepelnek, először a Bír-lak című családi sorozatban, később főszereplőként saját egész estés filmjeikben. 21 évesen, 2007-ben indították a The Row nevű divatmárkájukat, és ezzel egy időben színészi karrierjüket is maguk mögött hagyták. A divatszakma sikeresnek bizonyult számukra, hiszen márkájuk egyike a legkeresettebbeknek a luxuspiacon.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 05: Jessica Alba is seen in Midtown on May 05, 2021 in New York City. (Photo by Gotham/GC Images)

Jessica Alba (390 millió dollár)

Az egzotikus külsejű Alba színészi karrierjét a 2003-as Honey című táncos film indította be, majd később a Fantasztikus négyes és a Sin City című filmekkel robbant be igazán. 2012-ben alapította az Honest nevű szépségápolással foglalkozó cégét, melyben vezető kreatívként dolgozik amellett, hogy színészi pályafutását se hagyta abba.

102287002

Victoria Principal (400 millió dollár)

A Dallasban megismert színésznő közel 10 évig alakította Pamela Barnes Ewingot, Bobby Ewing feleségét, majd amint elhagyta a sorozatot, megalapította saját produkciós cégét és kozmetikai termékeit Principal Secret név alatt. Principal az elmúlt évtizedek alatt egy egész bőrápolási birodalmat épített, és bár ma már nem ő igazgatja a cég ügyeit közvetlenül, vagyona igencsak jelentős színészi és üzleti sikereinek köszönhetően.