Még nem regisztráltam

Kult

Bogdányi Titanilla, Mezei Kitty, Zsigmond Tamara – a legismertebb magyar női szinkronhangok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A magyar szinkron nem véletlenül legendás. Az alábbi zseniális színésznők orgánuma sokszor jobban illik a karakterhez, mint a szerepet játszó sztár valódi hangja.

Neked az alábbiak közül ki a kedvenc női szinkronhangod?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

30 szavazat.

Kökényessy Ági

Elképzelhetetlen lenne, hogy Jennifer Anistont más szinkronizálja. Jól ismert hangján Sophie Marceau, Lucy Liu és Reese Witherspoon is megszólalt már.

Spilák Klára

Julianne Moore, Robin Wright és Helen Hunt magyar hangjaként ismerhetjük. 2002 óta Szex és New York főhősnőjének, Carrie Bradshaw-nak is ő adja a hangját, és azóta ő szinkronizálja mindenben Sarah Jessica Parkert.

Náray Erika

Ő Gillian Anderson állandó hangja, így a legendás X-akták után az elmúlt években sokat hallhattuk a Szexoktatás című Netflix-sorozatban is.

Pápai Erika

Jennifer Lopezen kívül többek között Nicole Kidmannek, Eva Longoriának és a Szívek szállodájából ismert Lauren Grahamnek is kölcsönözte a hangját.

Zsigmond Tamara

Többek között Natalie Portman, Katie Holmes és Megan Fox magyar hangja, de az ő hangján hallhatjuk Jessie-t is a Toy Story-ban.

Peller Anna

Rengeteg filmben és sorozatban hallhatjuk Anna hangját, de talán a legtöbbeknek A Modern család Gloriája jut eszükbe, ha meghallják őt. Ő szinkronizálta a Barbie című filmben a furcsa Barbie karakterét – érdekesség, hogy Barbie (és úgy általában Margot Robbie) hangja pedig a húga, Peller Mariann.

Bogdányi Titanilla

Már több mint 20 éve kölcsönzi hangját a A Simpson család című sorozatból Lisa Simpsonnak. A Neveletlen hercegnő óta Anne Hathaway állandó magyarhangja, de A galaxis őrzőiben Mantist is ő szólaltatja meg.

Kassai Ilona

Maggie Smith, tehát McGalagony professzor mellett ő adta hangját Angela Lansbury-nak is a Gyilkos sorok című sorozatban, valamit Betty White is az ő szívmelengető hangján szólalt meg.

Mezei Kitty

Olyan filmsztároknak kölcsönözte a hangját, mint Keri Russell vagy Katherine Heigl, de ha megszólal sokan Penny-re asszociálnak az Agymenőkből, hiszen ő Kaley Cuoco magyar hangja is.

Für Anikó

Több amerikai színésznőnek is kölcsönzi  hangját. Sandra Bullockot, Cameron Diazt és Uma Thurmant is rendszeresen ő szinkronizálja. Sokan Fiona hangjaként ismerik a Shrekből.