Még nem regisztráltam

Bulvár

György herceg és a többiek – egy nap ők uralkodnak majd Európában

Csontos Kata
Csontos Kata

Kevés kiváltságosabb helyzetben lévő gyerek van, mint azok, akik beleszülettek valamelyik uralkodócsaládba. Noha az európai trónvárományosok közül magasan György brit királyi hercegre irányul a legtöbb figyelem, más királyi sarjak is vannak, akiket egy nap megkoronáznak majd. Cikkünkben őket mutatjuk be.

Szerinted közülük kire vár a legfényesebb jövő?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Esztella hercegnő

Esztella svéd királyi hercegnő második országa trónöröklési rendjében, hiszen ő Viktória királyi hercegnő és férje első közös gyereke. Ha uralkodni kezd, anyja után ő lesz a második női államfő Svédországban.

Ingrid Alexandra hercegnő

Haakon norvég királyi herceg lánya, Ingrid Alexandra jelenleg második a trónutódlási sorban. Várhatóan ő lesz az ország második női uralkodója a 15. századi Margit királynő után.

 

György herceg

Vilmos herceg és Katalin hercegné első gyereke, György jelenleg apja után a második helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben. Szülei minden születésnapján megosztanak róla egy új portrét, amit legtöbbször hobbifotós édesanyja készít.

Katalin Amália hercegnő

Katalin Amália hivatalos titulusa jelenleg Oránia, Oránia-Nassau és Hollandia hercegnője. Ő Vilmos Sándor király és felesége legidősebb lánya, ezzel pedig egyben a Holland Királyság trónörököse is. 2022-ben megkezdte felsőfokú tanulmányait egy amszterdami egyetemen, de a diákszállást el kellett hagynia, mert túl nagy veszélyben volt ott.

Erzsébet hercegnő

Erzsébet belga hercegnő 2001-ben látta meg a napvilágot. Születése előtt fogadták el azt a törvényt, amely a trón öröklésével kapcsolatban teljes mértékben az elsőszülöttséget veszi alapul. Ennek következményeként, bár két öccse is született, Erzsébet a belga trón várományosa apja, Fülöp király után. Amennyiben trónra lép, ő lesz Belgium első királynője.

Keresztély herceg

II. Margit, Dánia királynőjének unokájaként és Frigyes herceg legidősebb fiaként Keresztély a dán korona várományosa, azaz a trónöröklési sorban a második helyet foglalja el. Mivel édesanyja, Mária hercegné Tasmaniában született, trónra kerülése esetén ő lesz a történelem első olyan uralkodója, aki ausztrál felmenőkkel rendelkezik.

Leonóra hercegnő

Leonóra spanyol királyi hercegnő – sok más titulussal is rendelkezik, mint például Asztúria hercegnője, Viana hercegnője, Girona hercegnője vagy Balaguer asszonya – a Bourbon-ház szülöttje, VI. Fülöp király legidősebb lánya, őt követi majd a Spanyol Királyság trónján. Hogy felkészüljön jövőbeli szerepére, katonai kiképzésen is részt vesz.

Jakab herceg

II. Albert monacói herceg fia, Jakab herceg két perccel ikernővére, Gabriella hercegnő után jött világra, hivatalosan mégis ő Monaco trónörököse. Apjának amúgy több idősebb törvénytelen gyereke is van, akiknek felbukkanását a monacói hercegné, Charléne Wittstock állítólag nem túl jól viselte.

Károly herceg

A lista legfiatalabb szereplője a 2020-ban született Károly herceg, Vilmos luxemburgi trónörökös kisfia. Bár a jelenlegi nagyhercegnek ő az ötödik unokája, első fiúként előreugrott a trónutódlási sorban apja után a második helyre.