Még nem regisztráltam

Bulvár

Géza, Hercules, Mungo – sztárok meglepő középső nevei

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Sokszor elfelejtjük, hogy a sztárok is emberek, saját családi hagyományokkal, emiatt sokuknak rettentően szórakoztató, vagy éppen meghökkentő a középső neve. Persze az is elősegíti ezt, hogy külföldön – de leginkább Amerikában – sokkal könnyebb teljesen váratlan, vagy épp nevetséges nevet adni gyermekünknek.

Számodra kinek a neve a legmeglepőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - JUNE 03: Macaulay Culkin attends the LA Premiere of Gravitas Ventures' "Changeland" at ArcLight Hollywood on June 03, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Rodin Eckenroth/Getty Images)

Macaulay Macaulay Culkin Culkin

A Reszkessetek, betörők! sztárjának valójában a két középső neve Macaulay és Culkin, ami azt jelenti, hogy a neve megduplázódik, és valójában Macaulay Macaulay Culkin Culkinnak hívják. A színész 2019-ben változtatta meg legálisan a nevét, miután a rajongók erre szavaztak. 2018-ban azzal a felhívással fordult a követőihez, hogy segítsenek neki új középső nevet választani, mert nem emlékszik a sajátjára, ami elmondása szerint valami hülyeség lehetett. (A Wikipedia szerint egyébként Curson volt a középső neve.)

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - DECEMBER 12: Ben Affleck attends the Los Angeles premiere of Amazon Studio's "The Tender Bar" at TCL Chinese Theatre on December 12, 2021 in Hollywood, California. (Photo by Amy Sussman/Getty Images)

Ben Géza Affleck

A sztár középső neve nem más mint a Géza. A család egy barátjának tiszteletére kapta ezt a nevet, aki egy magyar holokauszt-túlélő volt.

LOS ANGELES - OCTOBER 24: CBS revealed an extended preview and first look of the exclusive Oprah interview in ADELE ONE NIGHT ONLY, a new primetime special that will be broadcast Sunday, Nov. 14 (8:30-10:31 PM, ET/8:00-10:01 PM, PT) on the CBS Television Network, and available to stream live and on demand on Paramount+. (Photo by Cliff Lipson/CBS via Getty Images)

Adele Laurie Blue Adkins

A két középső névvel született, Grammy-díjas művésznő, Adele teljes neve Adele Laurie Blue Adkins. A legtöbben valószínűleg a vezetéknevét sem tudják, nem hogy azt, hogy az egyik középső neve az, hogy kék.

NEW YORK, NY - AUGUST 08: Actor Hugh Grant discusses the new film "Florence Foster Jenkins" at AOL HQ on August 8, 2016 in New York City. (Photo by Mireya Acierto/FilmMagic)

Hugh John Mungo Grant

Hugh Grant teljes nevére akkor derült fény a többség számára, amikor 2011-ben tanúvallomást tett a Leveson-vizsgálat során. A brit sajtó felülvizsgálatára azután volt szükség, miután kiderült, hogy a News International – amelyhez az időközben megszűnt News of the World is tartozott – telefonlehallgatással jutott bennfentes információkhoz. Több sztár is áldozata volt a szervezett lehallgatásoknak. Grant az eljárás során beszélt a sajtó általi bánásmóddal kapcsolatos aggályairól. A komoly témától eltekintve az internet megőrült a vicces Mungo középső névért.

GLASGOW, SCOTLAND - FEBRUARY 28: Richard Gere attends the UK premiere of Time Out Of Mind at The Glasgow Film Festival on February 28, 2016 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ross Gilmore/Getty Images)

Richard Tiffany Gere

A Micsoda nő! sztárjának is van egy középső neve, amelyet általában az ellenkező neműekhez szoktak társítani – Tiffany. Ezt a középső nevet azért kapta, mert ez volt édesanyja leánykori neve.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 14: Actress and Special Envoy to the United Nations High Commissioner for Refugees Angelina Jolie visits The United Nations on September 14, 2017 in New York City. (Photo by Michael Loccisano/Getty Images)

Angelina Jolie Voight

Az ő középső nevét mindenki ismeri, csak a többség nem tud róla: Angelina Jolie néven vált szupersztárrá, pedig a Jolie a középső keresztneve. A teljes neve Angelina Jolie Voight.

BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 24: Elton John attends the 2019 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 24, 2019 in Beverly Hills, California. (Photo by Dia Dipasupil/Getty Images)

Elton Hercules John

A Reginald Kenneth Dwightként született énekes nem aprózta el új nevének kiválasztását. Középső nevének a Herculest választotta, de nem a görög hős miatt, hanem azért, mert a Steptoe és fia című sorozatban látott egy ilyen nevű lovat.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 24: Actor Will Smith arrives at the Los Angeles World Premiere of Warner Bros. Pictures 'Focus' at TCL Chinese Theatre on February 24, 2015 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Willard Carroll Smith Junior

Will Smith színész néhai édesapjáról, idősebb Willard Carroll Smith-ről kapta a nevét, aki 2016-ban halt meg rákban.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - MARCH 12: Kate Hudson attends the 2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 12, 2023 in Beverly Hills, California. (Photo by Leon Bennett/FilmMagic)

Kate Garry Hudson

A színésznő középső nevét inkább férfinévnek gondolnánk. Garry nevű nagybátyja éppen egy héttel Kate születése előtt halt meg, így édesanyja, Goldie Hawn az ő tiszteletére úgy döntött, hogy ezt a nevet adja lányának.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 19: Brad Pitt, winner Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role for 'Once Upon a Time in Hollywood,' poses in the press room during the 26th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 19, 2020 in Los Angeles, California. 721430 (Photo by Gregg DeGuire/Getty Images for Turner)

William Bradley Pitt

Előfordul, hogy valaki a középső nevén fut be karriert. A Brad név a középső nevének, a Bradleynek a rövidített változata. A színész teljes neve William Bradley Pitt.