Még nem regisztráltam

Bulvár

Sztárok, akiket kicseréltek – a szórakoztatóipar legszórakoztatóbb összeesküvés-elméletei

Tóth Bálint Soma
Tóth Bálint Soma

A milliók által rajongott énekesek és színészek kapcsán nem csak olyan összeesküvés-elméletek születtek, miszerint egyesek – például Elvis Presley vagy Tupac Shakur – csak eljátszották a halálukat. Hanem olyanok is, amelyek azt állítják: kedvenceink valójában nem is a kedvenceink, mivel lecserélték őket egy hasonmásra vagy egy klónra. (Az efféle abszurd elméletekben hívei általában különböző furcsa videófelvételekben vagy dalszövegrészletekben keresik a bizonyítékokat.)

Listánk a világ egyik legelismertebb zenei szaklapjának, a brit NME magazinnak a cikke alapján készült.

Szerinted melyik a legszórakoztatóbb a szórakoztatóipar sztárcserés összeesküvés-elméletei közül?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

6 szavazat.
Keystone-France / Gamma-Keystone / Getty Images

Paul McCartney

A könnyűzene történetének talán első, sztárcserés összeesküvés-elmélete már több 50 éves. Az elmélet azt állítja, hogy akit mi Paul McCartneyként ismerünk, az valójában nem ő, hanem egy Paul McCartney-hasonmásversenyt megnyerő árva, egy bizonyos William Shears Campbell.

Az elmélet szerint a Beatles zenészét kényszerből kellett lecserélni, mivel 1966-ban egy napon a stúdióból távozva belehalt egy autóbalesetbe.

Gareth Cattermole / BCU18 /Getty Images

Britney Spears

Az egykori tinisztár  – vagyis akit a közönség így ismer  – egy összeesküvés-elmélet szerint valójában nem is Britney Spears, mivel az énekesnőt több klón helyettesíti azóta, hogy még a kétezres években halálos autóbalesetet szenvedett Justin Timberlake-kel.

A bizonyíték? Britney 2005-ös Mona Lisája, amiben azt énekli egyes szám harmadik személyben egy nőről, hogy „le lett klónozva”.

Kevin Mazur / WireImage / Parkwood / Getty Images

Beyoncé

Beyoncé nevéhez is köthető több különböző popkulturális összeesküvés-elmélet. Van, amelyik szerint csupán a háttérhatalmak bábja, van, amelyik szerint alkut kötött a sátánnal. De még olyan is van, ami szerint a húga, Solange valójában a lánya, és sokkal idősebb is, mint ahogy állítja.

És van egy olyan elmélet, ami szerint Beyoncé csapata még 2000-ben kivett néhány őssejtet az énekesnő testéből arra az esetre, ha meghalna. 2010-ben pedig meg is halt, és most egy klón helyettesíti.

Gotham / GC Images / Getty Images

Megan Fox

Még a kétezres években jelent meg az az elmélet, ami szerint a színésznőt idénként klónokra vagy androidokra cseréli a kormány különböző céllal – ezért soha nem tudhatjuk, hogy az igazi Megan Foxot látjuk-e.

A magyarázat? A Transformers filmek óta rengeteget változott a színésznő külseje.

Vijat Mohindra / NBC / Getty Images

Miley Cyrus

Természetesen a tinédzserként még Hannah Montana címszereplőjeként megismert Miley Cyrus sem maradhat ki egy ilyen listáról.

A róla szóló összeesküvés-elmélet szerint az énekesnő még 2010-ben túladagolta magát, amibe bele is halt. De az is lehet, hogy egy vállalat ölette meg.

A lényeg, hogy azóta az egykori testdublőrét láthatjuk helyette. A bizonyíték? Miley helyett az egyik koncertjén valóban beugrott a testdublőre – mondjuk, ez a csere csak pár másodpercig tartott.

Edward Berthelot / Getty Images

Avril Lavigne

A Sk8er Boijal egy csapásra híressé váló Avril Lavigne a róla szóló összeesküvés-elmélet szerint még az első albuma után meghalt. És gyerekkori legjobb barátnője, a rá állítólag megszólalásig hasonlító Melissa Vandella helyettesíti azóta is.

Ezt a teóriát abból vezetik le, hogy Avril a régi honlapja szerint 158 centiméter magas, a Google szerint viszont csak 155, Melissa viszont az énekesnő régi honlapja szerint szintén 155 centiméter. Illetve abból, hogy Avril második albumának Under The Skin, azaz magyarul A bőr alatt a címe.

Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

Eminem

A világ talán legnépszerűbb rappere, Eminem a 2000-es évek második felében alkotói válsággal küzdött. Így 2004 és 2009 között nem is adott ki albumot. Az alkotói válságban valószínűleg annak lehetett szerepe, hogy az addig önpusztító életet élő rapper ebben az időszakban tette le a kábítószereket.

Azonban az Eminem lecseréléséről szóló összeesküvés-elmélet hívei szerint a rapper nem alkotói válságba került ekkor, hanem a túlvilágra, mivel nem akart az Illuminátusok bábjává válni – és azóta egy klón vagy egy android helyettesíti. A magyarázat pedig pusztán annyi, hogy a rapper szövegei azóta nem olyan ütősek.

Natasha Moustache / TAS23 / TAS Rights Management / Getty Images

Taylor Swift

A csillogás árnyékában Taylor Swiftet sem kerülték el az összeesküvés-elméletek.

Az énekesnőről szóló teória szerint az, akit a nagyközönség ismer, valójában nem is ő, hanem egy Zeena LaVey nevű ismert sátánista nő klónja. Akire egy 80-as években készült felvételen kísértetiesen hasonlít az énekesnő.

Leon Neal / Getty Images

Katy Perry

A Katy Perry cseréjéről szóló összeesküvés-elmélet talán kicsit kilóg a sorból, de annyira abszurd, hogy mindenképp a listánkra kívánkozik.

Az elmélet hívei szerint – most lepődjünk meg – az énekesnő, akit Katy Perryként ismerünk, igazából nem is ő, hanem egy egykori gyerek-szépségversenyző, egy bizonyos JonBenét Ramsey, akit 6 éves korában gyilkoltak meg még 1996-ban. A tragikus sorsú kislány történetét ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.

Kevin Winter / Coachella / Getty Images

Justin Bieber

Korunk leginkább körülrajongott, még tinédzserként befutó férfi popsztárját sem kerülték el a személyét megkérdőjelező összeesküvés-elméletek.

Vannak, akik szerint Justin Bieber valójában egy alakváltó gyíkember – akinek az alakváltását állítólag rajongók százai látták a 2017-es ausztráliai turnéja idején. És vannak, akik úgy vélik, hogy a kanadai énekes, és az egyik amerikai kollégája, a rá egyébként nem kifejezetten hasonlító Post Malone egy és ugyanaz a személy. Mondjuk, az előbbi talán az utóbbit is megmagyarázná.

Kevin Mazur / Getty Images

Kanye West

A zenei producerként és rapperként a slágerlistákat, tervezőként pedig a divat világát is meghódító művész az utóbbi években leginkább az összeesküvés-elméleteket visszhangzó rasszista kijelentései, és különös ruhaválasztásai miatt kerül a nyilvánosság látókörébe.

Az elnökjelölti ambíciókkal is megáldott Kanye West – pardon, Ye – azután indult el ezen az úton, hogy a 2016-os kampány idején biztosította Donald Trumpot a támogatásáról, majd ő maga is versenybe szállt.

A régi Kanyét hiányoló rajongók körében még az az összeesküvés-elmélet is elterjedt ebben az időszakban, hogy Kanye Westet leklónozták, majd kicserélték a valódi Kanyét erre a klónra. Azonban ez az elmélet is nagyjából annyira tűnik csak megalapozottnak, mint a rapper által terjesztett hasonló teóriák.