Még nem regisztráltam

Bulvár

Hollywoodi sztárok elfeledett videóklipes vendégszereplései a hírnév előtti időkből

Tóth Bálint Soma
Tóth Bálint Soma

A népszerűségre ácsingózó színészek szinte minden kínálkozó lehetőséget megragadnak arra, hogy hírnevet szerezzenek maguknak. Nincsenek ezzel másképp a hollywoodi sztárok sem, akik közül rengetegen adták az arcukat, és adott esetben a táncmozdulataikat különböző videóklipekhez. Például a Jóbarátok szereplői közt is akadnak olyanok, akikkel elsőként még az MTV-n találkozhattak először a popzenét kedvelők.

De az addig csak egy Mountain Dew- és egy Pepsi-reklámban szereplő Channing Tatum is Ricky Martin egyik Aquamant megszégyenítő videóklipjében rázta először, még jóval azelőtt, hogy Magic Mike-ká vált volna. És Wesley Snipes is egy Michael Jackson-klipben mutatta meg először, hogy mekkora rosszfiú.

Szerinted melyik későbbi sztár videóklipes vendégszereplése a legmeglepőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

 

6 szavazat.

Wesley Snipes – Michael Jackson: Bad

Azelőtt, hogy Wesley Snipes a New Jack City Nino Brownjaként, vagy A pusztító Simon Phoenixeként a mozivásznon mutatta volna meg, hogy mekkora rosszfiú, az MTV képernyőjén is bizonyította ezt.

Michael Jackson Bad című klasszikusában – aminek 18 perces kisfilmmé nyújtott videóklipjét maga Martin Scorsese rendezte – ugyanis ő játssza a rivális bandát vezető rosszfiút.

Jason Statham – The Shamen: Comin' On

Jason Statham nem volt mindig az az akár egy szupercápát is legyőző kopasz keményfiú, akit először még a fiatal Guy Ritchie filmjeiben ismerhettünk meg.

A sztárság előtt az élsporttól kezdve, a modellkedésen át az utcai itt a piros, hol a pirosig bezárólag sok mindenbe belekóstolt még londoni fiatalkorában a későbbi akcióhős. Így nem csoda, hogy a korszak több ikonikus Egyesült Királyságban alkotó bandájának videóklipjében is felbukkan. Általában alulöltözött, olykor színesre festett táncos testépítőként.

Eva Mendes – Pet Shop Boys: Se A Vida E (That's The Way Life Is)

Eva Mendest a brit szintipopduó aquaparkban játszódó videóklipjébe hívták vendégszerepelni.

Angelina Jolie – Meat Loaf: Rock And Roll Dreams Come Through

Bár Angelina Jolie már kislányként is szerepelt édesapja egyik filmjében, volt pár videóklipes szereplése is még azelőtt, hogy Lara Croftként önálló jogon is nagybetűs hollywoodi sztárrá vált volna.

Így a 90-es években nemcsak azt hagyta, hogy az elmaszkírozott Meat Loaf elcsábítsa az egyik videójában, hanem Lenny Kravitz és a The Rolling Stones egyik klipjében is felbukkant.

Patrick Swayze – Toto: Rosanna

A leginkább az Africa című száma miatt ismert amerikai rockzenekar nem csak a rock és a szintetizátorok párosításával bizonyult úttörőnek.

Hanem azzal is, hogy ők látták meg először a fantáziát Patrick Swayze táncmozdulataiban. Hiszen a Toto a Dirty Dancing – Piszkos tánc bemutatója előtt bő öt évvel kérték fel a fiatal szívtiprót, hogy magára öltsön egy bőrdzsekit, majd táncolva és verekedve harcba szálljon a szám címszereplőjének kegyeiért.

Zooey Deschanel – The Offspring: She's Got Issues

Zooey Deschanel nem mindig volt az az Új csajban vagy az 500 nap nyárban megismert kedves, de kicsit bolondos szomszédlány, akit annyira szeretnek.

Az amerikai poppunk banda problémás barátnőről szóló számának klipjében például ő az a problémás barátnő, aki miatt rinyálnak. És aki nagyon furcsa dolgokat hallucinál.

Jack Black – Foo Fighters: Learn To Fly

A Rocksuli, és a zenekaráról, a Tenacious D-ről szóló film óta mindenki tisztában van vele, hogy Jack Black milyen jól ötvözi két kedvenc műfaját: a humort és a rockzenét.

Szóval az sem meglepő, hogy karrierje felívelésekor több rockzenész vagy -együttes videóklipjében is felbukkant hasonló szerepben.

Például Beck Sexx Laws című számának videójában, és a Foo Fighters több klipjében is cameózott. Bár az utóbbi onnan nézve egyáltalán nem számít annyira nagy dolognak, hogy a Tenacious D első albumán még Dave Grohl dobolt.

Matt LeBlanc – Bon Jovi: Miracle

A Jóbarátok nőcsábászát alakító Matt LeBlanc már a sorozat előtt is sikerrel kamatoztatta a sármját.

Amikor még nemcsak a világ, hanem ő maga sem tudta, hogy ki az a Joey Tribbiani. Előbb Bon Jovi magyarul Csoda című számának videóklipjében játszotta el a mexikói vidéki esküvőről egy menyecskét lenyúló csodálatos idegen szerepét, majd Alanis Morissette Walk Away című számának videóklipjében is ő az a srác, aki elől az énekesnő inkább elsétál.

Courteney Cox – Bruce Springsteen: Dancing In the Dark

A Jóbarátok Monicája is a New Jersey-i rocklegenda, Bruce Springsteen egyik videóklipjében kezdte a színészi karrierjét.

És rögtön egy igen jelentős szerepben, hiszen gyakorlatilag ő az, aki a rajongókat képviseli a videóban. Az a szerencsés és kivételes helyzetben lévő rajongó, akivel Springsteen össze is kacsint.

Alicia Silverstone – Aerosmith: Amazing

Pár évvel azelőtt, hogy a Spinédzserek Cher Horowitz-ának szerepében tinédzserek millióinak bálványává vált egy csapásra, Alicia Silverstone is csak egy egyszerű tini volt.

A kettő közti időszakban azonban volt egy fontos lépcsőfok az életében, amikor az Aerosmith múzsájaként több klipben is tinilányt alakított főszereplőként Steven Tyler lányával, Liv Tylerrel párban.

Channing Tatum – Ricky Martin: She Bangs

Még mielőtt magára öltötte volna egy élő G.I. Joe szerepét, vagy nők millióinak okozott volna édes álmokat a Magic Mike címszereplő chippendale-jeként, Channing Tatum egy videóklip mellékszerepét is bevállalta.

Mondjuk, valóban csak egy nyúlfarknyi mellékszerepről van szó. A később rázási technikáját a mozivásznon is megcsillogtató sztár Ricky Martin ezredfordulós slágerének bizarr, vízalatti bulin játszódó videójában szintén megmutatja, hogyan is kell rázni. Csak itt épp a shakert, mivel a klipben a pultos szerepét osztották rá.