Még nem regisztráltam

Bulvár

A Met-gálák történetének legbizarrabb ruhái

Csontos Kata
Csontos Kata

A sztárok körében megtiszteltetésnek számít, ha valaki meghívást kap a divat Oscarjának is tartott Met-gálára, azaz a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum divattörténeti kiállításának éves celebpartijára, amit hagyományosan május első hétfőjén tartanak meg. Ez az az esemény, ahol nem ciki, hanem szinte kötelező kitűnni a vörös szőnyeges tömegből valamilyen abszurd öltözettel.

Szerinted melyik szett a legőrültebb az elmúlt évekből?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

8 szavazat.

Lady Gaga (2019)

Lady Gaga vörös szőnyeges bevonulása egyik évben komplett performansz volt. Az énekesnő egy uszályos rózsaszín lebernyegben jelent meg, amit levéve kiderült: alatta egy átlagosan terebélyes fekete báli ruhát visel. Ezt is leszedték róla, míg végül melltartóban és bugyiban állt a fotósok előtt.

Billy Porter (2019)

Billy Porter biztosra ment, mikor pár éve hat félmeztelen férfi cipelte be a trónusát. A színész aztán főnixként vonult fel a múzeum lépcsőjén, arany fejdísszel és háromméteres szárnyakkal.

Jared Leto (2019)

Ékkövekkel díszített ruhája annyira még nem lett volna extrém az esemény dress code-ját tekintve, Jared Leto azonban nem mindennapi kiegészítővel a kezében vonult fel a sztárok között, ami nem más volt, mint saját feje viaszból készült mása.

Kim Petras (2021)

Igazán emlékezetesre sikerült Kim Petras debütálása a rendezvényen. Az énekesnő a tipikus lórajongó iskoláslány szerepét öltötte magára, aminek leglátványosabb eleme a mellén viselt műlófej volt, de az extrahosszú lófarok sem volt semmi.

attends the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City.

Sarah Jessica Parker (2018)

2018-ban a katolicizmushoz kötődött a Met-gála tematikája, Sarah Jessica Parker pedig komolyan vette a feladatot, és a vallás inspirálta ruhakölteményéhez egy olyan kalapot választott, amin egy minibetlehem is helyet kapott.

Kim Kardashian (2021)

Kim Kardashian több Met-gálás ruhája helyet kaphatna ezen a listán, de egy magasan kiemelkedik közülük. 2021-ben a feje búbjáig feketébe burkolózott (csak földig érő lófarka lógott ki), így az összhatás olyanra sikerült, mintha egy a Harry Potter-filmekből ismert dementornak öltözött volna.

A$AP Rocky (2021)

Bár barátnője, Rihanna oldalán jelent meg, A$AP Rocky tett róla, hogy saját jogon is felfigyeljenek rá a gálán. Egy paplanba burkolózott, amit egy ponton ledobott magáról, de alatta „csak” egy szimpla fekete öltönyt viselt.

Madonna (2016)

Mindössze egy csipkeréteg takarta Madonna világító farpofáit, mellbimbóit pedig látszólag egy darabka szigszalaggal ragasztotta le 2016-ban. Öltözetét politikai állásfoglalásnak szánta, a nők jogai mellett állt ki vele.

Michael Urie (2019)

Michael Urie kettő-az-egyben szettjének egyik oldala egy szmoking, a másik egy estélyi volt. A színész utóbb elárulta: a ruha meglehetősen kényelmes volt, és a magassarkú, amit a bal lábán viselt, pont olyan méretű volt, amilyen vastag volt a jobb oldali bakancsa talpa.

Katy Perry (2019)

Katy Perry fellépései során is előszeretettel visel giccses jelmezeket, így nem meglepő, hogy a Met-gálán sem adja alább. Egyik évben csillárnak öltözött és valódi izzókkal világította be a teret, majd később átöltözött, és hamburgergúnyát öltött magára.