Még nem regisztráltam

Kult

A 10 legkihívóbb ruha az elmúlt évek Oscar-gáláin

Vörös Rebeka
Vörös Rebeka

A divatipar sosem lassít, így évről évre okoz meglepetést egy-egy ruha az Oscar-gálákon. A megjelenő hírességek sokszor nem egyszerűen elegáns, hanem egyenesen szexi ruhákat viselnek.

Összegyűjtöttük a tíz legkihívóbbat – neked melyik jön be legjobban?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra!paint

15 szavazat.
HOLLYWOOD, CA - MARCH 04: Actor Taraji P. Henson attends the 90th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on March 4, 2018 in Hollywood, California. (Photo by Dan MacMedan/WireImage)

Taraji P. Henson, 2018

Taraji Penda Henson amerikai színésznő Vera Wang ruhája igazán merészre sikerült. A néhol áttetsző, combvillantós ruhaköltemény egyszerre elegáns, mégis kihívó darabja volt a 90. Oscar-gálának.

Scarlett Johansson, 2020

Az Oscar de la Renta divatház Scarlett Johansson által viselt alkotása sokak szerint a 92. Oscar-gála legszebb ruhája volt. A láncos fűző és az ezüstös fényű selyemszoknya tökéletesen illett a színésznő alakjához.

Amandla Stenberg, 2019

Az Oscar-gálán látható ruhák közül nem egy áttetsző  anyaggal vagy nude alappal rendelkező darabot láthattunk az elmúlt évtizedekben. A 2019-es gálán Amandla Stenberg első ránézésre úgy festett, mintha csupán gyöngysorok borították volna a testét.

Halle és Chloe Bailey, 2022

A Williams testvérek mellett 2022-ben még egy testvérpár megmutatta kihívó ruhakölteményeit a vörös szőnyegen. Halle és Chloe egyaránt földig érő, magasan felsliccelt ruhában jelent meg az eseményen.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - MARCH 12: Eva Longoria attends the 95th Annual Academy Awards on March 12, 2023 in Hollywood, California. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Eva Longoria, 2023

A 2023-as Oscar-gálán Eva Longoria volt az egyike azoknak, akik a legmerészebb ruhákat viselték. A Zuhair Murad által tervezett, áttetsző, mélyen dekoltált, csillogó ruhaköltemény megtette a hatását, a 47 éves színésznő egyenesen ragyogott benne.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - MARCH 27: (L-R) Venus Williams and Serena Williams attend the 94th Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on March 27, 2022 in Hollywood, California. (Photo by David Livingston/Getty Images)

Venus és Serena Williams, 2022

A Williams nővérek 2022-ben egyszerre adtak okot a pironkodásra és voltak lélegzetelállítóak. Dönteni sem egyszerű, hogy Venus testhezálló, mélyen dekoltált, fehér ruhája vagy Serena rózsaszín, áttetsző, felsliccelt, szintén mély kivágással rendelkező ruhakölteménye volt-e a kacérabb.

LOS ANGELES, CALIFORNIA – APRIL 25: (EDITORIAL USE ONLY) In this handout photo provided by A.M.P.A.S., Zendaya attends the 93rd Annual Academy Awards at Union Station on April 25, 2021 in Los Angeles, California. (Photo by Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Zendaya, 2021

A 93. Oscar-gálán a ruhák az addig megszokottnál visszafogottabbak voltak. Zendaya igazi színfoltként jelent meg a vörös szőnyegen sárga, kivágott ruhájában, ami rögtön a közönség egyik kedvencévé vált.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA - MARCH 27: (L-R) Philippe Rousselet and Liya Kebede attend the 94th Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on March 27, 2022 in Hollywood, California. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Liya Kebede, 2022

Az akkor negyvennégy éves, etióp születésű modell a 94. Oscar-gálán viselt, bordó ruhája az átlagostól eltérően nem a lábaiból vagy melleiből láttatott többet. Az egyszerre elegáns és kihívó viselet csepp alakú kivágása egészen a köldöke alá ért.

Rooney Mara, 2020

A csipke sosem megy ki a divatból. Ezt Rooney Mara merész és egyedi Alexander McQueen ruhája is alátámasztotta, melyből egy cseppet sem hiányzott a kihívó megjelenés.

WEST HOLLYWOOD, CALIFORNIA - MARCH 27: Billy Porter arrives at the Elton John AIDS Foundation's 30th Annual Academy Awards Viewing Party on March 27, 2022 in West Hollywood, California. (Photo by Steve Granitz/FilmMagic)

Billy Porter, 2019

A férfi résztvevők látszólag nem dúskálnak annyi lehetőségben, mint a hölgyek, ám erre Billy Porter 2019-ben határozottan rácáfolt. A Christian Siriano által tervezett szmoking-báliruha keveréket a színész büszkén viselte, és az Oscar-gálákon addig nem tapasztalt megjelenést biztosított számára.