Még nem regisztráltam

Bulvár

Láthatatlanság, alakváltás, telepátia – a legmenőbb szupererők

Schultz Antal
Schultz Antal

Bár lehet, csak képzeletben léteznek, az ember néha komolyan elgondolkodik, milyen jól jönne egyik vagy másik szuperképesség, hogy megoldja az életét, vagy hogy ott legyen neki mindig, mint egy svájci bicska.

Ti melyiknek látnátok a legnagyobb hasznát?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Sebezhetetlenség

Ennél lehetne eggyel erősebbet is mondani, a halhatatlanságot, de az kicsit unalmas. Mármint több ezer évet leélni, tegyük fel, recepciósként, miközben a világon rengeteg szerencsétlenség történik – nem lehet olyan nagy móka. A sebezhetetlenség viszont a véges élet mellett biztosítja, hogy nem igazán lehet bajunk (amíg nem találkozunk valakivel, akinek van olyan szuperképessége, amivel ezen módosítani tud).

Szupergyorsaság

Ennek a szuperképességnek a birtoklásával soha az életben nem mondhatnánk senkinek, „bocsi, késésben vagyok”, vagy hogy „elnézést a késésért”. Cserébe, míg azt a szót leírom, hogy Amerika, már háromszor eljuthattam volna oda.

Repülés

Mekkora szabadságot adhat az embernek! Érdekes módon, ha egy ember repül bármelyik filmben, vagy könyvben, akkor azt gyorsan is teszi – de mi lenne, ha csak gyaloglási sebességgel tudnánk repülni?

Szupererő

A tulajdonság, amely szinte az összes szuperhősnek megvan: olyan fizikai erővel rendelkeznek, amire ember nem lenne képes. Hátránya lehet, legalábbis bizonyos tulajdonosainál, hogy nehéz lehet olyan aprólékos munkákat végezni, mint mondjuk a varrás, és egy tojás feltörése sem könnyű feladat, ha túl nagy az erőnk.

Telepátia

Bizonyos szempontból az egyik legerősebb szuperképesség: egyrészt olvasni tudjuk vele mások gondolatait (könnyedén lehetnénk pókervilágbajnokok), másrészt befolyásolni tudjuk mások gondolatait, tetteit is. Legalábbis bizonyos esetekben, mint például X Professzornál, azaz Charles Francis Xavier-nél láthatjuk.

Alakváltás

A videóban az Igazság Ligája-alapító Marsbéli Vadászt láthatjuk, de a szupererő leghíresebb tulajdonosa talán az X-Menből ismert Rejtély avagy Mystique, aki képes bárki másnak lemásolni a testét, és ezzel másokat megtéveszteni. Egyéb szuperhősök csak egy valamivé tudnak átvedleni, de már az is több az átlagnál. A képesség veszélye, hogy így biztos nem lesz egészséges testképe az embernek.

Láthatatlanság

Ezt biztos sokan magukénak tudnák a mindennapokban, néha csak jó lenne eltűnni mindenki elől, vagy kitudakolni olyan dolgokat, amikre, ha teljes valónkban állnánk ott, nem lenne lehetőségünk. Ezzel sem minden fenékig tejfel, a tömegben könnyen nekünk jöhetnek, az autók se vesznek észre, ha átkelnénk az úton.

Időutazás

Ki ne akart volna már visszamenni a múlt egy adott pillanatába, vagy inkább megtekinteni, mit hoz a jövő? Ezzel a képességgel lehetséges ez. Veszélye, hogy esetleg ott ragadhatunk egy olyan helyen és időben, ahol senki nem ért meg bennünket, és még a túlélésünk se szavatolt.

Falmászás

Ezt a legegyszerűbb elmagyarázni: a szupererő birtoklója képes megtapadni a falon, ahogy Pókember is. Előnye, hogy bármilyen felületen tud mászkálni, elbújni; viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki képes felmászni egy felhőkarcolóra, hiszen ahhoz emberfeletti energiára és állóképességre is szükség van.