Még nem regisztráltam

Bulvár

A legjobb valóságshow-k Magyarországon

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A kereskedelmi csatornák indulásával megérkeztek a különböző valóságshow formációk Magyarországra is. Ezek azok a műsorok, amiket senki se mer bevallani, hogy nézi, de mégis rekord nézettséggel mennek.

Neked melyik a kedvenced?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

50 szavazat.

Survivor

Az RTL-en futó túlélő show versenyzői elszigetelten élnek egy jellemzően lakatlan szigeten, ahol törzsekbe rendeződve küzdenek egymás ellen. Amerikában az egyik, ha nem a legsikeresebb valóságshow formátum. A nálunk lement öt évadot vezette már Stohl András, Istenes Bence és ÉNB Joe is.

Celeb vagyok, ments ki innen!

Az RTL valóságshow-ja, melyben celebek mennek a dzsungelbe és rizsen, babon élnek. A műsor erősebb évadainak műsorvezetői Sebestyén Balázs és Vadon János, de volt próbálkozása Kiss Ramónának és Puskás Petinek is.

Való Világ

A Big Brother indulása után 10 nappal startolt el az RTL-en a saját fejlesztésű Való Világ, ami csak néhány apróságban tért el a konkurens műsortól. Az első évadot Stohl András és Nóci vezette. Azóta a show 10 évadot élt meg.

Ázsia Expressz

A TV2 kalandshow-ja Ördög Nórával. Celeb párosoknak kell Ázsia különböző országaiban feladatokat teljesíteni pénz, élelem és telefon nélkül.

Big Brother

2002 őszén indult a TV2-n. A holland licensz alapján készült reality az első ilyen jellegű műsor volt a magyar televíziózás történetében. A műsorvezetők az akkor még a többségnek ismeretlen Tilla, és Liptai Claudia voltak. A Big Brother Magyarországon két civil és három celeb évadot élt meg.

Exatlon

A TV2 ügyességi és extrémsport vetélkedője, valóságshow elemekkel. Ugyan csak 2019-ben indult, de már négy évad lement a Dominikán forgatott műsorból. Az első három évadot Palik László, a negyediket Monoki Lehel vezette.

Love Island

Egzotikus helyszínen forgatott kasszikus párkereső reality az RTL-en, egyelőre egy évaddal. A műsorvezető ÉNB Lali.

Éden Hotel

A kezdetben a Viasat3-on Horváth Évával, később a TV2-n Berki Krisztiánnal futó show alapja a csábítás és a párba állás volt, hiszen aki egyedül maradt, az nem folytathatta tovább a játékot.

Farm

A műsor első évada érdekes módon az RTL-en futott civil versenyzőkkel, Nádai Anikó és Fördős Zé vezényletével. Azonban a TV2 meglátta benne a lehetőséget, és Farm VIP címmel újraindította a reality-t, ahol már ismert emberek versenyeznek. A műsorvezetők Demcsák Zsuzsa és Gáspár Zsolti, akik egyébként az Ázsia Expressz második évadában találtak egymásra.

Bár

A Viasat3 első valóságshow-ja 2001-ből. Ténylegesen munkát adott a versenyzőknek, akik egy az Andrássy úton található bárban dolgoztak, miközben együtt éltek egy lakásban, amely az üzlethelyiség felett volt található. A műsorvezető Novák Péter volt.