Még nem regisztráltam

Életke

Csak kend be magad naptejjel! Az utazás előtt még menj el pisilni! – mondatok, amikben a szüleinknek igazuk volt

Anna Csákó

Szüleink azok, akikkel életünk legelső konfliktusait átéljük, és temérdek fogadalmat tehetünk felnőttként arról, mit fogunk másképp tenni, ha gyerekünk lesz. Mikor ez bekövetkezik, könnyen azon kaphatjuk magunkat, ez mégsem olyan egyszerű, mi több, sokszor nekik volt igazuk – az alábbi mondatokban legalábbis biztosan.

Te melyiket hallottad legtöbbször?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

9 szavazat.
Rebecca Nelson / Getty Images

Ne ülj olyan közel a tévéhez!

Pedig kicsiként sem a hallásunkra, sem a látásunkra nem lehet panaszunk, azt pedig nehezen mérjük fel, hogy évtizedek múlva majd épp a képernyő bámulásától lesz.

Mohos Márton / 24.hu

Majd megérted, ha nagyobb leszel!

Vagy akkor sem. Vagy akkor még annyira sem, mint amennyire gyerekként ment volna, de az évek előrehaladtával legalább tapasztalatból több áll a birtokunkban ahhoz, hogy megértsük a világ működését.

Szajki Bálint / 24.hu

Ez csak egy játék...

Na igen, de amikor a gyerekek játszanak, az véresen komoly dolog, miközben felnőttként a véresen komoly dolgokat is vehetnénk játékosabban.

PhotoAlto / Sigrid Olsson / Getty Images

Az élet nem igazságos...

Kegyetlen ezt hallani, mikor mi csak egy tollat nyertünk tombolán, az osztálytársunk viszont családi belépőjegyet a vidámparkba, de felnőttként ennél nagyobb igazságtalanságokkal is meg kell birkóznunk.

Peter Cade / Getty Images

Oszd be a zsebpénzed!

Pedig sokak gyermekkori álma válna valóra, ha hó elején az egész fizetésüket csokira költhetnék.

Alexander Nicholson / Getty Images

Az utazás előtt még menj el pisilni!

A gyerekekkel szemben még elnézőbbek vagyunk, mikor egy bokor mögé guggolnak, de ugyanez felnőttként több mint aggályos, szóval ha indulás előtt szükségét érezzük, ne ezen az egy percen múljon a következő néhány óránk.

Blair Colby Photography / Getty Images

Mondd el, ha hibázol!

Szégyelljük magunkat és sunnyognánk, de ha nem valljuk be a botlásainkat, segítséget sem kaphatunk, és a bizalomépítéshez sem járul hozzá a titkolózás.

izusek / Getty Images

Légy őszinte!

Nehéz és nem mindig éri meg, de ha jelent nekünk valamit az a szó, hogy lelkiismeret, akkor nem érdemes vele hazardírozni.

EyeWolf / Getty Images

Az egészséged a legfontosabb!

Közhely, de ezt olyankor felejtjük el leginkább, mikor egészségesek vagyunk.

Jamie Grill / Getty Images

Jobb adni, mint kapni!

Leginkább többgyermekes családokban, születésnapok alkalmával kerül elő a mondat.

Peter Cade / Getty Images

Kend be magad naptejjel!

Kellemetlen a medencébe ugrás előtt összeolajozni magunkat, és ötévesen a bőrrákot is egy kedves kis állatként képzeljük el, de a tűzvörösre égett bőrünk már ekkor is meggyőzhet minket szüleink igazáról.