Még nem regisztráltam

Életke

Dalgona kávé, kovászos kenyér, fetás-paradicsomos tészta – a legtrendibb, velünk maradt receptek a pandémia idejéről

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Négy éve már, hogy egy teljesen új világot kellett megismernünk a pandémia kitörésével, ami sokakat arra sarkallt, hogy több időt töltsenek otthon, és ezzel a konyhában is. Ez rengeteg virális receptet eredményezett, a legtöbbjüket még ma is szívesen főzzük.

Neked melyik recept vált be a leginkább?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

5 szavazat.

Kovászos kenyér

Nincs jobb a házi kenyérnél, ám a pandémiát megelőző rohanó életünk nem adott teret, hogy kibontakoztathassuk kenyérkészítési tudományunkat. Viszont a kijárási tilalom sok időt adott, így bátran felfedezhettük a kovász készítésének rejtélyét.

Banánkenyér

Egy igen egyszerű, de nagyszerű édesség, ami a lezárások alatt óriási népszerűségnek örvendett. Ez a puha, omlós tésztájú, csokival és magvakkal gazdagított édesség csúcsra lett járatva négy évvel ezelőtt.

Fetás-paradicsomos tészta

Ez az egyszerű egytálétel azonnal levett mindenkit a lábáról, és még a legkétbalkezesebbek is könnyedén el tudják készíteni. Különlegessége, hogy a paradicsomot és a fetát 40 percbe sütőbe helyezve a feta darabokra hullik szét, amibe ha tésztát öntünk, egy gazdag, szaftos és ízes ételt kapunk.

Egyéjszakás zabkása

Ha unjuk a hagyományos zabkását, a gazdagabb ízvilágú egyéjszakás zabkása lesz a legjobb választásunk. Ez az egyszerű recept nagyon népszerű lett a lezárások alatt, hiszen elég csak a zabkását és különböző összetevőket egy éjszakára a hűtőbe tennünk, majd reggel nekilátni a falatozásnak.

Dalgona kávé

A csapból is a Dalgona kávé folyt 2020-ban, mivel ez a hagyományos kávé elkészítésének egy teljesen új módját mutatta meg. Az elkészített kávét cukorral és forró vízzel összekeverjük, majd kézi habverővel felverjük. Lehet tovább is ízesíteni, így még különlegesebb kávézási élményben lehet részünk.

Focaccia kert

Ezt a kedvelt olasz kenyértípust a covid alatt új szintre emelték az unatkozó TikTok-felhasználók: hogy még színesebbé tegyék ezt az ízletes kenyeret, különböző zöldségekkel és fűszerekkel díszítették olyan formában, hogy az egy virágos kertre hasonlítson. A színpompás látvány, a remek ízvilág és az isteni illatok harmóniája pedig garantáltan felvidított bárkit a nehéz időkben.

Lazac és rizs sushi tál

Az amerikai influenszer, Emily Mariko ennek a receptnek köszönhetően nyert több millió követőt és világhírnevet. Ez az egyszerű recept rizs, lazac, avokádó, Sriracha és japán majonéz segítségével készül el, majd egyszerűen kézzel és sült algalapokkal felnyalábolva tudjuk fogyasztani.

Bögrés oreo süti

A bögrés sütik jól ismert, egyszerű édességek, ám a pandémia alatt újra népszerűek lettek. Különösen ez a pofonegyszerű oreós süti lett közönségkedvenc, amihez 2 összetevő kell: a kedvenc oreónk és meleg tej. Ez mikróba dobva 1 perc 30 másodpercre ínycsiklandó desszertté válik, ami tökéletes a lusta hétvégi délutánokhoz.

Parmezánkérges répa

Ez az ízletes és egészséges csemege sem maradhat le a listáról. Vágjunk fel pár répát és forgassuk meg egy fűszeres olívaolaj pácban. Ezt követően parmezánforgácsban forgassuk meg a répadarabokat, majd dobjuk őket sütőlapra, és előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 percig süssük. Az eredmény magáért beszél.

Forrócsoki bombák

A hideg téli időben, amikor a legjobban tombolt a járvány, a forrócsokis italkülönlegességek is igazán trendik lettek. Ehhez pedig a házilag készített forrócsoki bombák különösen nagy népszerűségnek örvendtek. Akárcsak a fürdőbombák, a kakaóporral és pillecukorral megtöltött, csokis golyócskák forró tejbe dobva felolvadva különleges és izgalmas élményt nyújtanak a hideg téli estéken.