Még nem regisztráltam

Életke

Epres tiramisu, krémleves, házi fagyi – ezeket érdemes kipróbálni, amíg tart az eperszezon

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Amikor megjelenik a magyar eper (most tekintsünk el attól, hogy hivatalosan szamóca) a polcokon, biztosra vehetjük, hogy a nyár már nagyon-nagyon közel van. Ilyenkor érdemes epret enni eperrel, hiszen amellett hogy nagyon finom gyümölcsről van szó, a szezonja amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan megy is.

Melyiket ételt próbálnád ki legszívesebben?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Panna cotta eperszósszal

Az olaszok méltán híres desszertjét már sok ízesítéssel láthattuk, természetes hát, hogy epres verzióban is megállja a helyét.

Fehércsokis epermousse

Igazi villantós, látványos finomság. Elsőre talán bonyolult a sok összetevő, de lépésről lépésre haladva nem lesz gond az elkészítésével.

Epres tiramisu

Ha szereted a tiramisut, akkor legközelebb próbáld ki eperrel. Vigyázat, függőséget okoz!

Eperkrémleves

Egyszerű, könnyed, tejszínes krémleves. Kezdő szakácsok is nyugodtan megpróbálhatják elkészíteni.

Epres túrótorta

Könnyű piskóta, citromos túrókrém és rengeteg, mennyei eper.

Házi eperfagyi

Ez sem egy bonyolult recept, viszont annál finomabb.

Epres túrógombóc

Ha te is ölni tudsz a könnyes, légies túrógombócért… fejeld meg házi eperdzsemmel.

Epres spárga saláta

Igazán különleges párosítás a friss, zsenge spárga és a finom, édes eper. Akár önmagában, akár köretnek, egy próbát mindenképp megér.