Még nem regisztráltam

Életke

Rovinj, Portoroz, Bibione – a legszebb Magyarországhoz közeli tengerpartok

Zádori Viktória
Zádori Viktória

Ha nyaralni mennél, de repülni nem akarsz, szerencsére több ország partszakaszai közül válogathatsz: Szlovénia, Olaszország és Horvátország is viszonylag közel van hozzánk. Fürdőcipőt mindenképp érdemes magaddal vinni, ha Horvátország vagy Szlovénia a cél.

Melyik a kedvenc, hozzánk közelebb eső tengerpartod?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

13 szavazat.

Rovinj

Az Isztriai-félsziget olasz hangulatú kisvárosa. Dombtetőre épült mediterrán történelmi település, mely sziklás partjáról és apró kavicsos öbleiről híres.

Krk

A szigetre, melyet a Napfény szigetének is hívnak, egy hosszabb hídon át juthatunk be. Több sekély vizű partszakasszal is rendelkezik, és homokos strandja is van. A fürdőzés után érdemes felfedezni a sziget több városát, vagy hajókirándulásra menni.

Grado

Tulajdonképpen egy sziget, melyet keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel. Igazán hosszú, több kilométeres homokos strandjai, vízi élményparkja és román kori történelme is vonzóvá teszi az ide látogatók számára.

Portorož

Az egyetlen homokos partszakasszal rendelkező szlovén kisváros. A homokföveny egész Piranig elvisz, így ha valaki megunta a napozást, fürdőzést, kényelmes sétát tehet odáig.

Trieszt

A szlovén határ mellett található város bővelkedik római kori történelmi emlékekkel és egészen a vízig kiépült. Ugyan nincs homokos tengerpartja, inkább teraszokat építettek strandhely gyanánt, de itt normális, hogy sétálás közben megmártózol a tengerben, majd mész tovább.

Koper

Szlovénia legnagyobb tengerparti városa, közel az olasz határhoz. Óvárosa és szűk utcái mediterrán hangulatot sugároznak, emiatt is népszerű a turisták körében. A strandja kavicsos, a víz viszont lassan mélyülő, smaragdzöld színű.

Rijeka (Fiume)

Budapestről akár 5 óra alatt elérhető a dalmát tengerpart, ahol több kék zászló minősítésű, sőt kutyabarát strandot is találunk. Apró kavicsos partszakasz, ahol fák alá tudunk behúzódni a túlzó napsütés elől.

Bibione

Több kilométeres homokos, lassan mélyülő tengerpartja miatt az egyik legnépszerűbb és legközelebbi adriai tengerpart. Bibione, mint Jesolo és Lignano is, üdülőtelepülések, tele hotelekkel, apartmanokkal és szórakozási lehetőséggel, mint például vidámpark, csúszdapark, diszkók.

Lido di Jesolo

A Velencéhez legközelebbi városrész hosszú, széles, homokos parttal rendelkezik, ami tömve van napozóágyakkal és napernyőkkel, ideális családosok részére. A strandon kívül aquapark, vidámpark, tropicarium is jó program rosszabb idő esetére.

Crikvenica

Tipikus üdülőtelepülés, kialakítottak egy homokos partot is az idelátogatók számára a másfél kilométer hosszú tengerparton. A strandok jól felszereltek, van napágy és napernyő bérlési lehetőség is, de a bátrabbak felfedezhetnek pár rejtett öblöt is.