Még nem regisztráltam

Életke

Margherita, Hawaii, Songoku – a hazai pizzériák étlapjainak sztárjai

Zádori Viktória
Zádori Viktória

A klasszikus olasz vonal kedvelői most ne figyeljenek ide: a magyarországi – nem tradicionális – pizzériák kínálatából szemezgetünk. Sokan persze úgy gondolják, ennyi alap közül választva mindenki találhat kedvére valót.

Neked melyik a kedvenc pizzád?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.

Prosciutto

A finom érlelt sonka sütés után kerül a pizzatesztára, általában rukkolával és parmezánnal körítve.

Funghi

A jó öreg gomba, amit vagy szeretsz, vagy gyűlölsz. Nos, ha szereted, ez a neked való feltét.

Négysajtos

Ha megvagy hús nélkül, akkor az egyik kedvenced biztos, hogy a soksajtos pizza.

Margherita

Egyszerű, de nagyszerű. Semmi extra, a paradicsomos szósz tetejére sajt, és esetleg friss bazsalikom levél kerül.

Tenger gyümölcsei

A mediterrán ízvilág kedvelői biztosan emellett teszik le a voksot.

Songoku

Sonka, gomba és kukorica alkotja a mozaikszót.

Húsimádó

Igazi cuccos, megpakolt tészta: sonka, szalámi, kolbász, tarja, bacon és persze az alap, sajt, hagyma, paradicsom.

Gyrosos

Valószínűleg a kitalálója nem tudta eldönteni,hogy mit ebédeljen, így ötvözte két favoritját.

Tonno

Megosztó ízvilág, de szinte minden étlapon ott figyel.

Calzone

A félbehajtott, töltött pizza kívül ropogós, belül pedig nyúlós.

Magyaros

Hagyma, kolbász, szalámi és valamilyen csípős paprika legtöbbször a feltét, de akár tükörtojást is elbír.

Tejfölös

Sokak szerint ez nem is nevezhető pizzának, inkább lángosnak, de hát ami jó, az jó.

Hawaii

Na ez az, amit az olaszoknál nem tudsz kérni, viszont sokan odáig vannak érte.