Még nem regisztráltam

Életke

Uborka csokiszósszal, cukros-fokhagymás pirítós, citromlével leöntött pizza – a legfurább dolgok, amiket terhes nők megkívánnak

Grósz Petra
Grósz Petra

A kívánósság általános jelenség a várandós nőknél, megesik viszont, hogy egyesek olyasmi után vágyakoznak ebben az időszakban, amit még kimondani is furcsa. Vannak, akik meglepő ételkombinációkat próbálnak ki, de az is előfordul, hogy evésre valójában nem alkalmas dolgokat kóstolnának – utóbbi jelenség háttérében a pica nevű étkezési zavar húzódhat, aminek valamilyen ásványi anyag-hiány lehet az oka. Egy témába vágó Reddit-poszt legmeghökkentőbb válaszaiból szemezgettünk, az ott olvasott tippek kipróbálását viszont senkinek nem ajánljuk.

Szerinted melyik a legmeglepőbb?

A lista elemeit (bejelentkezés után) a mellettük található nyilakkal vagy drag&drop módszerrel tudod rendezni. Ha véglegesnek érzed a rangsorod, nyomj a Mentés gombra.

7 szavazat.
David Young / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Cigarettacsikk

Egy anya számolt be arról, hogy mielőtt még betiltották volna a belső terekben történő dohányzást, egyik várandós nőtársa azért látogatta rendszeresen a kórházi társalgót, hogy megehesse az ott maradt cigarettacsikkeket. Az illető egyébként sosem dohányzott, és mindezt azután vallotta be, hogy életet adott a gyerekének, a szülés után pedig a különös kívánóssága is elmúlt. Amennyiben pica állt a háttérben, rejtély, hogy milyen tápanyag hiányozhatott a szervezetéből, amit cigicsikkek iránti sóvárgással próbált meg pótolni a teste. Lehetőleg, senki ne utánozza!

boonchai wedmakawand / Getty Images

Mosópor

Volt, aki saját bevallása szerint a babavárása idején szerette meg a mosást, annyira szerette ugyanis a mosópor illatát. Bár nagyon akarta, végül sosem kóstolta meg. Milyen jól tette!

MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Aprópénz

Megesett, hogy egy várandós nő az aprópénzre kívánt rá. Bár szívesen a szájába vette volna az érméket, végül ellen tudott állni a csábításnak, és így szerencsére annak a baktériummennyiségnek is, ami a fém felületén gyűlhetett össze.

suntorn somtong / 500px / Getty Images

Föld

Volt, aki a föld illatát kezdte kívánni várandósan, más kismamák meg is kóstolták volna – finom, puha, púderszerű formában.

JPM / Cultura Creative / Cultura Creative / AFP

Frissen vágott fű

Amíg a Harry Potter-szériában Hermione vonzónak találta a frissen lenyírt gyep illatát, a valóságban volt egy kismama, aki szívesen el is rágcsálta volna azokat a fűszálakat, amik fűnyírás után hátramaradtak. Saját bevallása szerint ugyan nagy volt a késztetés, ellen tudott állni ennek.

Zero Creatives / Image Source / Image Source / AFP

Ecet, méghozzá sok

Volt rá példa, hogy egy nő legszívesebben egyenesen az üvegből itta volna kortyokban az ecetet. Mint kiderült, ezen vágyával nem is volt egyedül a várandóssága alatt.

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto / AFP

Jég

Törve, esetleg sóval. Több nő is arról számolt be, hogy a várandóssága alatt nem tudott betelni a jégevéssel, ám egyúttal arról is írtak, hogy a jég utáni sóvárgás gyakran lehet a vashiány egyik tünete is, amit az orvosnál is jelezni érdemes.

Sanna Lindberg / es-cuisine / PhotoAlto / AFP ésWLADIMIR BULGAR / SCIENCE PHOTO LI / WBU / Science Photo Library / AFP

Kapros csemegeuborka csokiszósszal

Számos nő beszélt arról, hogy előszeretettel fogyasztottak a babavárásuk idején csemege uborkát, és voltak, akiknek nagyon ízlett a savanyúság csokoládéval történő párosítása.

LauriPatterson / Getty Images és Soumyabrata Roy / NurPhoto / NurPhoto / AFP

Cukros-fokhagymás pirítós

Meglepő egy lapon említeni a fokhagyma csípősségét és a cukor édességét, nem beszélve az állagokról, egy kismama viszont együtt kívánta meg a kettőt, méghozzá pirítóssal.

Foodcollection GesmbH / foodcollection / foodcollection / AFP és Foodcollection GesmbH / foodcollection / foodcollection /AFP

Csokis pite parmezánnal

Egy kismama az első terhessége alatt, főként a harmadik trimeszterben kapott rá arra, hogy parmezánsajtot szórjon a csokoládés pitéjére.

BRETT STEVENS / Cultura Creative / Cultura Creative / AFP

Pizza, sok-sok citromlével

Beszámolók szerint több terhes nő is előszeretettel fogyaszt(ott) citromot akár magában is, de akadt egy hölgy, aki a pizzáját kívánta némi savassággal feldobni.

GARO / Phanie / Phanie / AFP és Leemage / AFP

Szardínia és joghurt

Bármennyire hihetetlen, volt olyan anyuka, aki a szardínia és a joghurt kombinációját próbálta ki a terhessége alatt. Arról nem szólt a fáma, hogy a tejtermék natúr vagy gyümölcsös formában jelent meg a tányéron.